• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 2

  Birkebeinerrennet 2016  Frå draum til verkelegheit.

  For ca ett år siden sat eg og såg på Birkebeinerrennet direktesendt på NRK. Eit fantastisk vakkert landskap og ein folkefest. Den ultimate manndomsprøva, uansett kvar du kjem frå, kvar du bur og kven du er. Verdens vakraste skieventyr, flotte løyper, stemning og publikum.
  Då bestemte eg meg, det der skal eg oppleve ein gang i livet, sjølv om klassisk langrenn ikkje heilt var mi greie. Eg hadde no eit år på meg, eit år til å gjere kroppen klar til 54km i historiske skiløyper. Eit år til å komme i noko betre form og lære meg klassisk teknikk.  Eit år til å nå målet, eit år.

  Eit år høyres mykje ut, men sommaren går fort, den flyg som eit eikelauv om hausten. Eg nytta sommaren til sykkel og kjøpte nokre par med rulleski. Plutselig vart eg ein del av laget til Klubb Sandwich, verdens råaste lag innen langrenn og rulleski. Slikt får fram dei siste prosentane av ytelse, slikt motiverar, eg var no ein del av eit lag som står saman, vinn saman og lagar show. Følg oss på instagram: @klubb.sandwich

  Sommaren gjekk fort, som vanleg. Sykkelturane var tallrike, men eg var ikkje heilt i hamn med rulleskisesongen før hjortejakta og haustværet bremsa viljen litt. So kom jula og varierande skiføre. Då skaffa eg meg nye ski, to par faktisk, Fischer Zero+ og Fischer TwinSkin Race. Og eg kan med ein gang seie at TwinSkin er den skia eg har vore mest nøgd med. Den har eg brukt på alle typar føreforhold. Og då eg stod på Tingstadjordet var det Fischer TwinSkin som skulle føre meg frå Rena til Lillehammer. Alpina CCL+ Maraton skulle halde meg stabil, og swixstavane skulle ikkje knekke, og racingdressen fra Oracksport skulle halde meg varm, og ikkje minst -lage show ;)

  Pulje 17 hadde start 09.25 - Og startskotet gjekk.
  Vi snakker klynge, det var så utroleg mange deltakare, det gjekk veldig sakte den første mila, dette var ein nydeleg og mjuk start på rennet, slak oppoverbakke, det var berre å finne riktig takt og pulsnivå og prøve å avansere så godt som det let seg gjere, På Skramstadsetra hadde jeg klart å avansere ein del i feltet og var like bak den forventa timen, noko eg egentlig var nøgd med i slushy påskeføre og minimalt med spor. No var det godt med drikkestasjon, og eit påfølgande nydelig flatt staketerreng, her var det berre å bruke teknikk, passere flest mogeleg og ikkje gå altfor høgt i puls.

  Etter ei lengre slak stigning og en del sporskifter kom endeleg ei solid nedkjøring, her var det berre å sette seg i låg hockeystilling og nyte naturen og den gode gliden i skiene. Eg suste avgårde med eit smil om munnen. Akkurat der hadde eg ein kjempefordel med TwinSkin, preppa med svart maratonglider.
  Rakettføre og rein skjær glede. En henta inn ein bråte med ikkje like gode ski i alle nedkøyringar og slake nedoverbakkar. Eg kvila i hockey og glei lett forbi dei som staka nedover.

  Drikkestatsjonane med maxim, cola, banan og vestlandslefse var kjærkomne. Og det var strålende solskinn hele veien, Dambua- Kvarstad , og det nydelege Midtfjellet, ei fantastisk stakeetappe, eit fantastisk folkehav på Sjusjøen. Bålrøyk, skål, påskestemning og musikk.
  Klart du kjenner det i lår og armar, men du får ekstra krefter når steminga er god. Du har eit ekstra gir.

  På Sjusjøen forvann festet på skiene, då var twinsa metta med klister og låg som limt mot sålen. Men det var då omtrent kun nedkjøring og lange stakeparti igjen. Ei seig strekning under høgspentlinja, pill råtten snø, og sugeføre. Her brukes dei siste kreftene, jevn frekvens på staking. Så er det sjarmøretappen igjen, inn på OL-arenaen der Silvio Fauner slo Bjørn Dæhlie i 94' - -

  Og på bildet under ser du blikket du får når du på oppløpet etter 54kilometer har ekstra krefter til å stake forbi ein gjeng frå pulje 10  "Du hadde ikkje mord i blikket, det såg meir ut som uttrykket for eit overlagt drap"

  Eg vart nr 5836 i rennet :) Og brukte 5 timar og 11 minutt .

  Gleder meg stort til Birkebeinerrennet 2017 !     #Birken #klubbsandwich #langrenn #sport #trening #oracksport

   

  0

  Årets første 70km

  1

  Oppsummering hittil i 2015  0

  Klassisk og skøyting

  Først 5km på klassisk, med Madshusskiene som har blitt forsømt i vinter. Blir nok meir brukt fram til og etter påske.

  Deretter 5km skøyting med Fischer Carbonlite

  Kvelden vart avslutta med ein restitusjonstur på ca 4km løping.

  No er dagen over, og eg er under ;)

  God natt !

  #ski #klassisk #skøyting #skitur #fart #fischer #madshus

  0

  VILJESTYRKE 4 x 5km skøyting

  "Eg spelar ikkje baseball, men eg slår ein heimspringar kvar stad eg går"

   


  Gårsdagen var ein slik dag der eg berre mått pushe meg sjølv litt. Det var ein slik kveld der værgudane ikkje spelte på lag, føret var trått og tungt.

  Målsetning: 20 kilometer skøyting, halde same tempo i alle rundane, og ikkje bruke meir enn 1 time og 35 minutt. Totalt forbode å stoppe opp eller gå. Same tempo heile vegen. No Xcuse

  Det er klart at ein kjenne at ein varm dusj hadde gjort seg idet den første runda er unnagjort, men so har eg sagt til meg sjølv at i kveld blir det hardkøyr. Og då skal det fullførast.
  På veg ut i tredje runde kjenner eg at vassblemmene kjem i den eine handa, eg har valt feil hanskar til slikt vær. Bomull , re3gn og kork en på stavane gir friksjon, og brannsår. Men eg skiftar grep med jamne mellomrom.

  Ekstra motiverande er det å sjå sporteikna på at ein lokal kjendis har kommt inn i løypa, eg ser dei er på veg opp mot femmarsløyfa idet eg går ut i trearen, eg seier no til meg sjølv ; No skal eg gå teknisk perfekt og klare å nå att den sprekingen før han går ut mot Damefallet
  (Damefallet = ein haug ute i langløypa, riktig flott område)

  Eg fokuserar og ser for meg kor langt kjenningen har gått, og korleis eg må jobbe i motbakkane og siste flata for å nå han igjen og seie god tur før han forlet løypa.

  Eg rakk det med 50 meters margin !

  Og så var det ei siste runde, 5 kilometer, på same gir som dei 15 første kilometerane. Og eg skal ærleg inrømme at det gjorde godt å komme i mål, innanfor krava eg sette til meg sjølve. Blemmer på hendene, to liter vatn i lommene gjer sitt. Men sånn fysisk så skulle eg klart nokre rundar til, men ikkje i same tempo.

  Lærdommen etter ei slik økt, -et rikeleg rett etterpå, ellers får du ein helvetesdag på jobb dagen etter.


  Snakkar av erfaring :)
  "Eg spelar ikkje ein basketball, men eg har ein dunk på tunet"


   

   #langrenn #fischer #viljestyrke #uthaldenheit #gnagsår #restitusjon #dagO2

  2

  Årets første skitur

  Nytt år, nye sjansar.

  Då eg våkna i dag tideleg tenkte eg; eg har jo ikkje gjort anna enn å sove i år.
  Eg har faktisk ikkje hatt ski på føtene sidan i fjor.

  Eigentleg er slike dagar kviledag for meg, men løypa ligg der, snøen er framleis litt kvit, og eg har mogelegheita. Eg kan reise på stadion og starte året slik eg gav slepp på forrige. Plutseleg sat eg i trappa og snøra på skiskoa, og ferden mot løypa var i gang.

  "Behøver eigentleg ikkje gå so fort i dag"  -tenkte eg før eg sette avgårde.  GPS'en hadde dekning. Ferda var eit faktum, ned ein bakke, opp ein bakke, bortover, slakt nedover, slakt oppover... heilt roleg og med eit overordna mål om å betre teknikken. Og so møtte eg ein triveleg kollega halvvegs, eg fekk stoppa opp og sagt godt nyttår :)

  Etter nokre utveksla ord gjekk eg vidare, jevnt tempo opp heile stigninga og ned til stadion. Eg tar fram trackeren og idet eg tek av skjermlåsen ser eg ei tid betre enn personleg rekord stikke avgårde som ei rype utanfor skothald.. Eg får fomla av tellaren eit fattig sekund over pers. So nær, men so fjern. Eg hadde ingen ambisjonar om ny rekord i dag, so eg vart litt overraska. Føret gav sikkert litt ekstra fart her og der.

  Hadde eg gått på heile vegen og ikkje stoppa hadde nok 22:44 blitt knust totalt. Målsetnaden før påske er å kome rundt 5km under 22 minutt.
  Det skal eg klare.

  #ski #fischer #langeland #skøyting #teknikk #rekord

  0

  God jul !  Dagens korte tur på Langeland Skisenter, måtte berre stoppe og ta eit bilde. Fantastisk! Måtte resten av året, og starten av 2015 by på fleire slike dagar.  God Jul!

  0

  Gjøset 21/12

  Vi er velsigna med verdas vakraste skiløyper.

  #lykke #langrenn #vinter #ski #fischer

  2

  Sesongstart !

  Endelig kom snøen!

     Endeleg kom vinteren, og vi har no meir snø enn vi hadde forrige vinter.
  Kan hende værgudane er med oss i år ?

  Uansett, viktig å starte forsiktig. Dei fyrste 200km skal ikkje overdrivast, muskelgruppane må omvendas frå springing og sykling til skigåing.
  Eg tar det med ro, enn so lenge :)


  Gårsdagen.
  -Første tur: klabbeføre 5km 0:42:53 -snittfart 7,24 km/t
  -Andre tur: Veldig bløtt, storm og regn 3km 0:28:24 -snittfart 7,35 km/t

  I kveld  5km , 0:32:33 snittfart 9,03km/t - Bakglatte ski, men desto betre i nedoverbakke :)


  #ski #snø #vinter #progress #framgang #swix

  0

  Giro 'd Fjaler- Dale-Korssund-Lammetun


   


   

   

  Kva gjer ein når ein har fått seg ein fridag, det er over 30 grader og ikkje ei einaste sky på himmelen?
  Då gjer ein noko som ein aldri har gjort før.

  Guddalen rundt, check
  Jølster rundt , check
  Viksdalen t/r check
  Dalsfjordbrua t/r check
  Gaularfjellet, t/r check


  Då gjenstod Dale- Lammetun via Korssundet. 

  Tja kvifor ikkje? Seig tur, ja, mest sannsynleg.
  Det verste partiet er alltid det første, spesielt når sola svir i nakken og svetten sit lausare enn vanleg. Men alt går på eit vis.
  Og når maskineriet går skikkeleg så skal det mykje til for å øydelegge framdrifta. Frå Hellevik til fergekaia på Fure var det spurting som gjaldt. Strøken svart og varm asfalt.
  Eg kom i god fart ned mot fergekaia som snart står aude att, la frå meg sykkelen for å ta eit bilete. Men plutselig ut av intet, som troll i øskje, der møtte eg eit masetroll av ei dame, hyggeleg og grei ved første augekast.
  Men so forstod eg at ho truleg hadde ein eller fleire skruar som var lause, eller kanskje ho ikkje hadde snakka med folk på alvorleg lang tid.
  Typisk øksemordar som et sniglar og anna ho finn i hagen.
  Eg kom meg nesten ikkje derifrå, ho ville fortelje om russerleirane som var der under krigen. Ho forklarde detaljert og utan oppfordring om mange vegar som enda på Lammetun. Alt på skjærande og skrikande bergensk.

  Omsider fekk eg lausrive meg, og trakka hardt vekk frå Fure fergekai. Eg var framleis i live, og kunne nyte den nylagde asfalten.

  Den nylagde svarte asfalten, som eg ikkje har eitt forbanna bilete av, den var so varm at ein fekk sjå heftig mirage på dei lengste rette strekningane. Då kjende eg at varmen vart sterk. Den låg jamt mellom 28,7 og 32,7 grader i skuggen, eg torer ikkje tenke på kor varmt det var der i solsteika.

  Turen ut gjekk fint, og turen tilbake gjekk fint, men ein ekstra halvliter væske hadde gjort seg :)  // Innom Fure fergekai //  // Ein skugge av meg sjølv //  // Olavskorset , her var Olav dei Heilage for nokre hundre år sidan. //


  // Fjørå i fjørå // #norrøna  // Lammetun bru //  // Noko fortel meg at desse kystnære stroka ikkje er kjerneområde for omreisande tiggarar //


  Turen kan beskrivast med eitt ord : Utruleg varmt !

   

   

   

  #sykkel #trening #blogg #sport #sykkeltur #viking #kors #fjaler #væsketap

  1

  Skogstur Førde-Gaular

  Vestlandsnatur

  45 minutt ned til Førde, 60 minutt oppatt til Gaular.

  Hunden gikk rett i senga og la seg :)

  #tur #hund #elghund #førde

  4

  Kveldstur langs Dalsfjorden

  Ein solskinnskveld

  Matpause på veg heim att. Natronkake med brunost smakar nydeleg i nærleiken av Osfossen og ;)

  Valgets kval

  #sykkel #trening #gaula #natur #blogg #sykkeltur #merida

  0

  Varm kveldstur

  Alt fungerer bra for tida, har hatt ein roleg korttur i dag. Leggmasasje hadde likefullt gjort seg, men ein kan ikkje få alt her i verda ;)

  #sykkel #sykkektur #blogg

  0

  Oppsummering

  0

  To kviledagar

  Kroppen treng no nokre dagar til restitusjon. Eg unnar meg heimelaga pizza (lenge sidan sist eg åt junk)og fruktdrikk beståande av mosa bringebær og vatnmelon.

  No er det helg!

  2

  Formiddagstur - Gaularvassdraget

  Den fossen hadde no aldri fått kome inn på Ullevaal stadion under kampen mot Russland.
  Like greit eigentleg.

  Hjelm må ein ha, sjølv om det er ein varm sumardag.

  Ei hand på styret, og ei på kamera.

  Gaularvassdraget må vere blant dei vakraste i verda.
  #sykkel #merida #gaular #sykkeltur

  0

  Torsdag : Sykle til jobben

  Oh for ein herleg motvind frå høgda og heim :)

  4

  Sykkeltur og punktert slange :(

  Akkurat det ein syklist treng, ein punktert slange...  Slangen hadde same mønster som selbuvottar...og var tydeleg punktert.

   

  #sykkeltur #sikksakk #snake #orm #huggorm


  4

  Onsdag: Sykle til jobb

  Regnvêret kom som vanleg på ein onsdag. Det var utruleg nok faktisk heilt nydeleg !

  Varmt, vilt og vakkert.


  #sykkel

  2

  Morgentur på sykkelsetet

  Giro d' Bygstad en tidlig morgen. Blå himmel, vindstille fjord og flotte opplevelser fra sykkelsetet.

  0

  Green tarmack headlines

  0

  Feberfantasi
  " - en gammel Ire sitter i nederste skuff i kommoden og spiller munnharpe, han vitser og ler over at den store elven i fjellet renner feil vei, du feller en tåre mens du motvillig konstaterer at iren har rett, men du argumenterer for harde livet, det er ikke elven som renner feil vei, det er fjellet som står opp/ned.-"   

  12

  FYTTI GRANSKAUEN FOR ET VEDKLØYVERI

  Det var godt å komme igang igjen, flere etterlatenskaper etter Frøken Dagmar ligger og venter oppe i lia på odelsgarden.

  Stikkord:
  15

  T-BONE, OG HALV GEIT PÅ GRILLEN

   

  // Dagens middag, Tysk T-Bonestek, og Geiteribs fra lokalmatprodusenten Kandal //

   

  Biffen var kjempegod sammen med tzatsiki og salat. Det var geita også, om noe spesiellt.

  0

  FANTASTISK SKITUR

  Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
  9

  36 KM UNNAGJORT DENNE HELGEN


   

  Fredag: 24km på ski

  Lørdag: 12km på ski

  Søndag: Skogstur og Sogndalkamp!


  En innholdsrik og aktiv helg med andre ord.
  Jeg er ikke av de mest ihuga gjengangerne på Fosshaugane Campus, hadde faktisk aldri vært der før, men en gang måtte bli den første, og det ble i kveld.

  Sogndal spilte en god kamp mot Hønefoss og hadde fortjent å vinne. Men det var god stemning til tross for 0-0 og minusgrader i luften.

  Sånn ellers har jeg tilbakelagt noen mil på ski, både alene og i meget godt selskap!

   

  En flott helg går mot slutten, og en ny spennende uke venter!

   

  6

  24KM PÅ SKI I KVELD

  I dag var det kanonføre!

  Og da 12 kilometer var unnagjort var det for gale å gi seg, så det ble 12 kilometer til.

  Den første runden kan man regne som oppvarming, da gikk det i fri teknikk med forrykende avslutning, det begynte å snø da jeg begynte på runde nr 2, og det var litt klabbeføre enkelte steder der vinden hadde samlet snøen.

  Men jeg la inn en hurtig avslutning der også, jeg er veldig glad i i å ta løst rett etter kneika som blir kalt Damefallet , der er det flater og små kuler innimellom. Jeg elsker den delen av løypen.

   

  Da var 8,5 timer på jobb og 24km på ski unnagjort!

   

   

  2

  Sukkerkonsistens, og seigt som en gammel kamel

  10 cm med sukkersnø er ikke det mest ideelle føret for oss som liker best å skøyte.

  For å være helt ærlig, i dag holdt det i bøtter og spann med en liten men seig runde i 3km. Det var skikkelig seigt, og jeg er av den typen som likestiller klister og festesmøring med å banne i kirken og bruke speedo på badestranden. Uten sammeligning forøvrig.

  Jeg liker god fart og det å kunne skøyte eller padle opp en bratt bakke og faktisk kjenne at muskulaturen i armene og beina jobber og jobber.

   

  I dag ble det bare seigt....

   

  Men nå skal det bli kaldere fremover, og jeg håper det stemmer!

   

  8

  Et nytt kapittel skal skrives i morgen!

  Denne helgen har gått unna i turbofart. Jeg har hatt en rolig helg med kun noen få kilometer i øsende regnvær og sukkerføre i løypen.

  Jeg har også kjørt min siste tur med godbilen, den får et nytt hjem i morgen.

  En vemodig følelse av at hjernen er sterkere enn hjertet. Jeg vil savne Tahoen veldig, det er den mest fantastiske bilen som fins.

  Men nå skal boliglån og tilhørende investeringer snart bli en del av hverdagen, og en ny fase av livet står på trappene. Da kommer det godt med å krympe drivstoffutgiftene med 70% :-)

  Mitt nye liv, here I come!

  1

  Følte meg litt bedre..måtte bare ut en tur...

  Jeg hadde planlagt en rolig kveld, og skulle egentlig la blåmerkene fra helgens strabaser få leges noen hakk. 
  Men litt nysnø i luften og speilblanke trikkeskinner i sporet er mer forlokkende enn det meste.
  Fornuften klarte ikke å holde igjen.

  Så det ble da en rolig kveld i sporet, først 3 kilometer oppvarming på halv maskin, og deretter 3 kilometer på oppunder, men ikke over maksimal ytelse. Jeg kjente at kroppen var ganske støl enda, og lot det være med 6 kilometer totalt. Det fikk være nok.

  Det var gode skøyteforhold i mesteparten av løypen og god fart nedover bakkene :)

   

   

  Håper på et kraftig snøfall og mange minusgrader frem til påske!

   

  0

  La kroppen hvile og leges litt.

  Etter unnamanøveren/svalestupet/rundkastet jeg måtte ta da selvmordsturgåeren gikk feil vei i den bratteste delen av løypen, så har jeg blitt ganske lik det svenske flagget sånn fargemessig.

  Nå verker det relativt merkbart fra skulder til lår, jeg må med skuffelse i sinnet bare innse at jeg har fått en trøkk som må leges med litt avslapping, jeg må ta det litt med ro de neste dagene.

  I dag holdt det med 5km rolig skøyting, jeg er lettere støl i halve kroppen akkurat nå.

  Men vi må se positivt på det, ingen bein er brukket. (Og med en smule godhet i blikket vil jeg si at jeg håper selvmordskandidaten som forårsaket dette ikke bryter av lårhalsen og havner på gamlehjem. Eller hekter gamasjene i en fjellbjørk, kastes rundt og knekker nakken, eller kanskje blir overkjørt av trakkemaskinen. Så vondt vil jeg ingen.)


  Har hørt at det nå kanskje skal settes opp et skilt i bunnen av løypen, slik at man kanskje eliminerer mange slike farlige situasjoner i fremtiden.

   

  Man må temme trollet!   

   

   

  115

  6

  Ukens utfordring FULLFØRT!

  Ukemålet var at jeg i tillegg til et par daglige runder i femmeren skulle ta turen rundt Fauskestølen, det er ei løype på rundt 20 km. Den tok jeg i går, det var en kjempetur i sørpete vær.

  Ukens utfordring fullført!

   

  Nå gleder jeg meg til tirsdag, da er det meldt kaldt vær og jeg har fri! Da skal jeg ta med digitalkamera og ta turen i denne løypa en gang til.

   

  God kveld!

   

  Stikkord:
  1

  For ei kanonuke! -Ny utfordring venter.

  Yess, hvor skal jeg begynne? Det har vært ei svært innholdsrik uke!  For ei kanonuke, har faktisk fått nye ski, alle har vel sett kvikklunsjene mine? Tøffere enn lyntoget!
  De er også behørig dokumentert i tidligere blogginnlegg. Noen som gjetter hvilken produsent som har laget skiene?

  En oppklaring først, noen lurer på hvor jeg har fått sponsorskiene med Freia og Kvikklunsjmønster, og til dere som ikke har forstått dette enda, dere vil aldri få vite det :) (SOT)

  Den kommende uken kommer faktisk de nye skiene fra Fischer, siste modell selvsagt, og jeg har allerede fått skoene fra Fischer, og de er noe av det beste jeg har hatt på beina. Jeg er så klar for å bruke skikkelige ski og nyte fordelene med skikkelig spenn og få bruke rå muskelkraft i motbakkene.


  Spretten elghund i fri dressur! Bak kommer snikende joggebuksefantom med kvikklunsjski.  Morgenøkta gikk bra, 4km med ivrig jakthund, stålende forhold!

  Mellomøkta gikk også bra: 10km i stølsløypa, noe mykt snødekke som gjorde det vanskelig å skøyte i motbakkene, ellers en kanonfin tur, mosa/grusa to mosjonister i siste del av løypa. Smakte så utrolig godt!

  Kveldsøkta gikk bra i dag, 5 km med rolig skøyting og halvklassisk fiskebein på bakglatte ski :) Love it! Hadde med godt selskap også!

   


  Forrige ukemål:  Skitur i løypen forbi stølen annenhver dag (10km), og den målsetningen har jeg nådd.
  Oppdrag utført med stil!

   
   

  Nytt ukemål: Legge turen innom Fauskestølen, her snakker vi 20 km !

   

  Tror du at jeg klarer det?

   

  Kapittel: 116

   

  Stikkord:
  8

  Første grensepressing, first mission completed!

  I dag har jeg presset grensene mine, og tatt steget videre.
  Om noen i fjor hadde sagt til meg at jeg kom til å småspringe 15km på ski hadde jeg ledd rått og hånlig! Ikke faen.

  -- I dag har jeg gjort det.

  -Den siste kilometeren stivnet jeg litt til, blodsmaken kom i munnen, men jeg fikk staket meg ned til stadioen rett bak den tydelig kastrerte tightsmannen og hans overvektige labrador.

   

  Fyttikatta så deilig det var å gå i dusjen i kveld!

  Nå er det snart søvn som står for tur, deretter skal jeg opp og gå ei runde rundt stølen, en liten 10 km før jeg reiser for å hente de nye skiene fra min sponsor.

   

  God helg!

   

  0

  Denne ukens mål..


  Jeg kom på en ide!

  Hva om jeg setter som ukemål å ha en skitur forbi stølen annenhver dag denne uka?, ei løype på rundt 10km i variert vakkert landskap.
  De tøffe gutta går denne turen på under 60 minutter, mens jeg, med minstemål av kondis, motarbeidende smørefrie turski og NM-medalje i gnagsår er fornøyd med 1 time og 30 minutter. Man skal da vel ikke måtte skynde seg gjennom flott vestnorsk natur?

  Nyt gnagsår, nyt dårlig glid, -naturen smiler til deg, og du er i live!

   

  Dagens tur er allerede unnagjort, og den som tror at smørefrie ski ikke klabber kan ta seg en lang en.
  Sålen på skiskoene mine er et tilbakevendende problem, den glir bakover og bretter seg opp mot hælen, og det går som det må gå. Friksjon mellom såle og hæl er uheldig. Nå har jeg kompensert med falsk hud, eller gnagsårplaster som fiffen kaller det.  Men jeg innser at sålen må limes fast, og om det ikke fungerer så må jeg kjøpe noen nye sko i en størrelse mindre.  Liker å få stappa nedi en raggsokk jeg, dum som jeg er.

   

  SNAKKES!

   

  Kapittel: 119

  Les mer i arkivet » Mars 2016 » Desember 2015 » November 2015
  hits