• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 0

  Birkebeinerrennet 2017 - Klubb Sandwich

  Fjorårets renn (mitt aller første) var en kjempeopptur- og værforholdene i år skulle legge til rette for ny pers på de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer.Målsetningen var 4timer og 35min.
  Men det går ikke alltid slik man har tenkt.
   

  Jeg kjente det da jeg våknet kl 03.45 på renndagen. Litt tett i hodet, frostig og ikkje helt 100% Men det er jo ofte slik det føles å stå opp på tidspunkt andre sover. Jeg trasket ned i matsalen på Birkebeineren Apartments, og der spiste proffene havregraut med rosin, sukker og kanel. Og da måtte dette prøves. Havregraut er kjent for å være kanonføde og sikringskost. Så hvorfor ikke.

  Etter noen døsige timer i buss på vei til Rena er vi framme. Vi er så priviligerte at vi kan sitte i bussen helt til puljestart. Jeg var i pulje 10 med start 08:55 .
  Tiden gikk og jeg kjente at alt ikke stemte 100% - Men jeg gikk ned til startområdet, spiste litt av en banan, drakk litt vann og stilte meg opp i sporet.


  "-Hey, det var et kult emblem! " Sa ei dame på siden av meg pekte på armen min der den stolte logoen til Klubb Sandwich var godt synlig.
  Jeg smilte og sa, "ja jeg vet det "
  Så kom det vanlige spørsmålet , "si meg, hva har du smurt med i dag? "
  Jeg stod nå der med nymotens skins under skiene, mens jeg tok hånda til haken og nesetippen min og sa; "jeg meiner det var faktor 15 "
  Det skapte heldigvis litt latter rundt meg :)
   

  Men så gikk tiden, og det kom mer uggen følelse, og 2 minutter før knallpistolen sendte startskuddet hadde jeg over høyt normal puls der jeg stod.
  Startskuddet gikk, og jeg staket forsiktig etter flokken opp mot Skramstadsetra. Jeg hadde allerede en tom følelse i kroppen. Som om du mangler noe, enten sukker, væske eller mat. Det var jævlig. Og etter 4-5-6 km kunne jeg konstatere at havregrauten takket for følget.
  Det var da jeg lurte på hva i heiteste jeg skulle gjøre. Litt under 10 km til mat og drikkestasjonen, og jeg var helt knekt i kroppen. Duckbreath og svimmel.

  Jeg så flere som kom slukøret ned igjen , enten på egne ski eller på skutersleden. Det er i slike øyeblikk min knallharde stahet driver meg videre.
  Ja, jeg så kanskje ut som en skadeskutt skabbrev, men jeg skulle i det minste fullføre. Jeg gir meg aldri. Det er rett og slett ikke et alternativ. ALDRI!

  Etter sportsdrikke på Skramstadsetra ble det litt bedre,. Aldri før har sportsdrikk, og saft smakt så godt. Bevisstheten kom snikende sammen med blodsukkeret, og jeg lusket etter hvert over det slake fjellet som en giktplaget kenguru med brokk.

  Det var fantastiske forhold i Birkebeinerløypa, solskinn og flotte spor helt til Sjusjøen. Men der var helvete løs. Derfra og ned var det krig, krig mot plogekanter og kolonner av plogebaglere. Du føler deg som ei flaske i ei bobbane uten kanter. Det endte med tre turer til skogs. For jeg velger å kjøre til skogs i stedet for å krasje i andre løpere. Det er et under at jeg og utstyr ikke fikk hardere medfart. For meg som er såpass tung har jeg samme plogehastighet som andre har topphastighet med parallelle ski, det blir katastrofe av slikt. Her skulle det kanskje vært plogefri sone ;)

  Jeg forbanna meg på plogekanter , plogebaglere og sa til meg selv;  "aldri igjen, aldri..aldri! faens jævla dritt " 

  Mine Oakley-solbriller av  type Cavendish Edition (2499,-) lå igjen etter første fallet, selvsagt. Toppa heile turen.
  Men her ble sorg snudd til ekte birkebeinerglede i målområdet, (les mer nederst på siden)

  På de enerigsugende såkalte flatene under høyspenten og inn på stadion gikk det litt bedre, jeg lå i et felt med 4-5 andre, den ene var ekspert på å gli oppå bakskiene, jeg er ikke vant til slikt. Sånne skal i hvert fall ikke få passere meg; tenkte jeg. Så da vi rundet inn på oppløpet tok jeg ut det siste, det aller siste som var i kroppen, hvert fiber ble brukt opp i en heftig sluttspurt :)


  Airbagen synes utløst. Godt at sluttspurten var av godt gammelt slag/erkestahet. Jeg klarte å holde bakskibaglerne bak meg :)
  Verdens råeste lag, Klubb Sandwich
  At least we stole the show!   

  Evaluering: Mål ikke oppnådd- ca 20minutt bak fjoråret
  Løsning: Holde seg frisk, stake mer, bli 20kg lettere og ikke kjøre til skogs ned fra Sjusjøen.
  Årets virkelige Birkebeiner: En løper bak meg hadde stoppet og plukket opp solbrillene mine, og kjente meg igjen i målområdet :)
  Tusen takk for at slike folk fins! En sann birkebeiner.
   

  Konklusjon: Neste år---  neste år!  Følg oss på facebook :
      

  1

  Store menn kan også gråte  3 år med blodslit, motbakkar, svette, tårar, endå fleire bratte motbakkar og smerte.


  Idet Sjusjøen passeres begynner eg å gruble over kva eg faktisk har klart.
  Eg har kjempa meg forbi tusenvis av andre skiløperar, og der borte i horisonten ventar Birkebeineren Skistadion.
  Tårane trillar ned bak Oakleybrillene, strupehovudet snevrar seg inn og gjer at et føler at eg vert kvalt. Gråtkvalt.
  Det er mange kjenslar som riv i alle retningar,.
  Midt oppe i denne kjenslemessige cocktailen klarar eg å tenke på noko anna, eg tenker på orda ei venninne gav meg før avreise, "Ikkje gje deg"
  Eg begynte å glise, og det gliset tok eg med meg inn til målstreken på Lillehammer.


  Get over it, it's just a mountain!


  Verdens beste lag, Klubb Sandwich   


  #trening #langrenn #birkebeineren #birken #ski #vinter #motivasjon

   

  0

  Kalsetrennet 2016  Eg fekk impuls til å delta i det tradisjonsrike Kalsetrennet.

  Eg visste eigentleg ikkje kva eg gjekk til, men all utfordring er god utfordring.
  Og med logoen til Klubb Sandwich på drakta var det eit spesiellt augeblikk.

  No venta ca 24km fellesstart,  med kupert og tungt terreng, og kva ska ein gjere når ein plutselig står der på startstreken? Då må ein fullføre, fullføre med stil.
  Eg plasserte meg langt bak i feltet før start, og planen var å henge på bakerst, då eg hadde ei aning om at dei fleste ville passere meg uansett.

  Startskotet gjekk, eit skikkelig knallskot. Og då kobla eg ut alt av taktikk, og staka avgårde med feltet, det var eit forrykande tempo, eit tempo min kropp ikkje har hatt før, og eg må innrømme at det hadde vore flaut å gå på ein sprekk allereie på sjarmøretappa innom stadion.
  Det gjekk akkurat, men det kosta meir enn det som klokt var.

  No var rundene i lysløypa unnagjort, og det var berre å finne eit behageleg tempo på resten av eventyret, for det var og er for meg framleis eit eventyr.
  Om nokon hadde ynta frampå at eg ein dag skulle gå, og ikkje minst fullføre Kalsetrennet i konkurranseklassen uten å ende heilt sist, då hadde eg ledd hjarterått.

  Løypetraseen er fantastisk flott, knallhard og kupert, nokon ekle og ufyselege fiskebeinsbakkar, men også med eit par lange slake stakeparti heldigvis. Det gjeld å disponere riktig, spesielt for dei med teknikk som ein skiftenøkkel, som meg.

  Under rennet passerer ein to drikkestasjonar, det var utruleg godt med varm saft, sjølv om 2/3 av innhaldet traff startnummeret. Langs løypa var alt frå eldre folk,  heiagjengar og små munnrappe unger uten oppdragelse. "Vi heiar på deg fordi du er mykje dårlegare enn dei andre"

  Det er då du berre ler høgt og hånlig ;) og får det siste lille ekstra, akkurat det du trenger på dei lange motbakkane etter siste saftssøling. Kroppen begynner å samle seg litt igjen, og du bare gir gass, staker i motbakken, risikerer liv og lemmer i nedkøyringa, og tar ut akkurat nok til å få ein god følelse.

  Siste 5 km er den nydeligste delen av løypa, flatt og fint, herlige snauflater, det var bare å nyte den og stake seg inn til lysløypa, og sette telemarknedslag på målstreken.
  Det beste og viktigaste av alt, eg kom ikkje sist :)


  #ski #fischer #alpina #gsport #langrenn #klubbsandwich #tredjeplass

  0

  Takk til Klimatoppmøtet i Paris  -6 på gradestokken og herlig nysnø :)

  Tusen takk til klimatoppmøtet i Paris, dette var over all forventning.

  0

  Langøkt 11/12-15  0

  VEIEN TIL BIRKEBEINERRENNET 2016  Yess, snøen er her :) Gledeleg gjensyn!

  I går kveld var det knalltøft å gå, det var skikkeleg nullføre, mykje laussnø, og eit regelrett slit. No er eg ikkje eit teknisk vidunder frå før, men det gjekk no på eit vis. Eg fullførte 10km.

  Ein vert litt deppa etter den første turen, ein trur at nokre hundre mil på sykkel, lange stakeøkter på rulleski, og eit uttal springeturar i fjellheimen skal gje nokre fordelar når du står der i nysnøen med skia på føtene. Men nei, det er like tungt på første turen, uanfaensett kor gode førebuingar du har hatt.

  I kveld var føret langt betre (ca 7minutt raskare pr runde) Det var deilig å få komme skikkeleg igang. Deilig nullføre var det, perfekt for oss som syns at det er oppskrytt å ta seg tid til å smøre seg til klabb eller bakglatte ski. Det har vore fantastisk å prøve dei nye FISCHER RCS ZERO+ , spikarfeste og god glid. Eg er ikkje i tvil om at dette er ei ski eg får stor glede av framøve mot Birken.

  Og optimistisk er eg, no ser eg at eg ikkje er heilt vekke på styrke. Spesielt sykkell-leggane og lårene har langt betre kapasitet enn i fjor.
  Eg er berre litt for tung og klumpete endå. Men det kjem seg kjapt no som snøen og løypene ligg der.

  Det er under eit halvt år til Birken, men det skal gå heilt fint :) Eg skal ta dei :)


   

   

  0

  Utstyrsvalg for sesongen 2015/2016

  Da kan snøen bare komme, spesielt det vanskelige nullføret, bare kom !

  Maratonstøvelen fra Alpina , takk til Wenaas Nordic og Erdal Sport i Førde for god veiledningTreningsski fra Fischer RCS ZERO+  (Finor/ Erdal Sport)


  Swix  (Erdal Sport)


  Racingdressen til Klubb Sandwich, levert av Oracksport  0

  Ny sesong og nye eventyr ventar!

  Fjoråret var en stor høydare, ein skikkeleg opptur. Sesongen vart avslutta med 33.plass i motbakkesprinten Skogahogen Opp.
  Med tanke på at 39 deltok er eg riktig godt nøgd med den prestasjonen :) At store tunge meg skulle klare det på under 18 minutt er for meg og dei fleste tilstades heilt uforståeleg..

  Oddbjørn gliste godt i skjegget, han slo meg med fem minutt :)

  No er det ny sesong, og nye mål som gjeld. Birken 2016 er mitt store mål.
  Eg skal gå for Norges absolutte råeste privatlag innen langrenn og rulleski, ja jeg skal gå for sjølvaste Klubb Sandwich.


  Etter Birken 2016 vil Klubb Sandwich være på alles lepper ;)

  Gledar meg til snøen endeleg kjem :)


  1

  Sykkel og rulleskisesongen godt i gang !  Sidan midten av April har eg sykla ca 835 km, og har lagt tilbake 240km staking på rulleski. 
  Av ein eller anna grunn er eg mykje tyngre no enn før. Eg forstår det ikkje. Lår, bryst og leggmusklar veks vel ikkje 8-10kg på eit halvt år?
  Men eg føler meg faktisk friskare og sterkare enn nokon gang.

  Føler meg skikkeleg pigg til tross for at eg er altfor tung.


  1

  Brutal oppvekkar- brystsmerter.

  Klokka er 04.23 , og våknar med følelsen av at nokon har sluppe ein vektmanual ned på brystkassa mi, det er skikkelig smerte. Eg reiser meg opp og går tuslar litt rundt i huset. Prøver å strekke ut armane, det er store spenningar i brystkassa, på den sida eg helst ser at det ikkje er smerte. Eg småskjelv litt i venstrehanda og skulder.

  Ikkje faen .. nei faen..det her gidder eg ikkje, skal for pokkern ikkje få blodpropp eller infarkt før eg vert pensjonist, tenker eg høgt.

  Men til slutt fekk eg sove igjen, og då eg våkna var smertene vekke. Eg har vore borti likande for ein månad sidan, men då sprengte ei blodåre under ei stakeøkt, og det var ikkje samanlignbart smertemessig.

  Mest sannsynleg er det stakeøkta i gårkveld som har ført til muskelsmerter i brystkassa, eg håpar og trur det.

  So i dag er det kviledag, tek ingen sjansar ....før i morgon :)

     0

  På veg mot toppen, i klassisk stil!
  No har eg omsider fått gått litt klassisk, etter nesten 600 kilometer på skøyteski. Kanskje var det tanken på neste års store mål, Birken2016 som er årsaka til at eg no tenker å gå klassisk fram til snøen forsvinn.

  Klassisk er noko eg alltid har sett i samanheng med pensjonistar og turfolk med sprakande gamasjar og appelsinskal i løypa.
  Ein stil eg egentlig aldri har hatt stor sans for personleg. Lite visste skøytaren om at han skulle ta fram Madshusparet frå boda i år. Men slik gjekk det.

  Men når sant skal seiast, det er faktisk moro, men då kun om ein har skikkeleg feste, ellers røynar det på kne og lår under krevjande fiskebeinmanøvrar.Fiskebein høyrar heime på fiskeslakteri og i levande fisk. Eg har stampa mine mil på bakglatte ski, aldri igjen. Finito!

  Først av alt kan eg slå fast at det går noko fortare med skøyting enn med klassisk stil, ikkje mykje , men nok til at det er eit skilje.
  Eg har dei siste dagane prøvd å utjamna forskjellane, og er no kanskje kome til ei grense som må flyttast neste sesong.
  Det får vere måte på kva ein kan forvente etter ein vinter.

  I dag hadde eg min hittil raskaste klassisktur i Gjøsetløypa, i går gjekk eg den på 53:39 mens eg i dag gjekk den på 49:06

  Det mest morosame i kveld var at eg hadde rimeleg godt feste med universalklister under madshusskiene. Gjøsetbakken gjekk i raskt trav som enkelte ville sagt, og oppå flata var det berre å gje på og bruke overkroppen på staking.

  På veg mot ei bratt kløft som kallast Damefallet innhenta eg to damer, ironisk nok.
  So då fekk det briste eller bære, skulle eg satse æra mi på klisteret, eller berre gå fiskebein til eg kunne smette forbi oppå neste flate?

  Fallhøgda er stor om festet sviktar idet ein hoppar forbi, ein risikerer å sjå ut som frosk, para med ein klovn, som i tillegg er ganske duckbreath.
  Generell utdriting av seg sjølv.

  Den som intet våger, intet vinner!
  Eg valde å satse på klisteret, og hogg skikkeleg til, skikkeleg trykk mot marka, og akselererte småspringande opp på sida og spratt forbi begge damene, i Damefallet ;)

  Derifrå og inn gjekk det skikkeleg fort, med skarpe spor og nydelege knallharde forhold :) Utruleg kjekt å kunne meistre klassisk sopass greit etter relativt få mil i den stilarten.
  No blir det nok meir klassisk framover, påskesnøen favoriserar klassisk stil :)

  Og so kjem rulleskisesongen snart :)


  0

  Tidlig påske !  Ja, i år har kalenderprodusenten bomma grovt med påska, for den er her akkurat i no :)


  Dagen vart feira med ny pers på Gjøsetløypa (44:32) og ein fin tur i heimlege fjell.
  Noko har eg lærd, ha alltid med sportstape og gnagsårplaster på fjellturar :)


  0

  Det du trudde var umulig.

  Etter nokre dagar med springing, kvile og alternativ aktivitet sette eg ny pers på 5km i går. (17:52) Ei forbetring på 6 sekund. "Alle monnar et" , sa ein indianar frå Viksdalen.

  So det var eigentleg ikkje meininga å gå fort i dag, målet var nokre mil i passeleg fart.

  Men har ein med seg gode opptrekkarar på laget er alt tydelegvis mogeleg.
  Føret var godt, sjølv om sporene og skøytetraseen var litt så som så her og der ;)

  Nesten eit minutt forbetring av rekord.

  Ny rekord er 16:56


  Og når eg klarar å passere ei grense, so seg eg grenselause mogelegheitar.  #langrenn #nypers #motivator #fischer #ski

  0

  Inspirasjon, den er gratis -berre hent den.

  La deg inspirere!  La deg rive med, la tankane fly som eit eikelauv i stormfulle vinkast. Sug det til deg, smatt på det, smak på det, tygg det,ha det i munnen, overfør den til kvardagen.

  Kort fortalt:
  Ser du noko positivt, ta det til deg!

   

  La deg inspirere! La deg fascinere, sett deg hårete mål, skikkelig hårete, sånne mål som får leggane til finansministeren til å virke glattbarbert.
  Gjer noko som du trur ingen har gjort før deg.

  Mine fremste inspiratorar veit faktisk ikkje at dei er mine beste inspiratorar, dei har ingen aning !

  #inspirasjon #styrke #tankekraft #likes #smil #positivitet

  0

  Dei galne har det godt.

  Oppmuntring i kvardagen :)


  Eg sat på pauserommet på jobb og diskuterte aktivitetar og planar for sommaren. 
  Midt mellom ei tørr og trist karbonade og ein sup med kullsyrehaldig vatn frå Olden kom eg med eit forslag.

  Eit forslag om at eg og kollegaen min kunne konkurrere på rulleski i sommar og avslutte med ei tevling i konkurranseklassa på neste års tradisjonsrike Kalsetrenn.
  Eg sa at eg faktisk kunne tenke meg å skøyte opp frå sognefjorden sin tarm i Balestrand, og opp til platået på Gaularfjellet.

  Vi snakkar artig og krevjande stigning.
  Noko som for meg virkar freistande og noko ein må gjere før ein vert gammal og ubrukeleg. Fyttigrisen so kjekt det hadde vore, i solsteike og høg temperatur.

   

  Min kollega senka lokalavisa, såg på meg med skeptisk auge og sa; det verste er at du faktisk kjem til å gjennomføre planane, for du er jo gal !


  Yess I am

  0

  Kalsetrennet 2015  Ein gang måtte jo vere den første. Passa perfekt å vere skitestar i dag :)

  No skal eg innrømme at begge lår er stive som stål i kveld, eg har ikkje gått klassisk på fleire år, og då kjenne eg det godt i låra, ikkje unormalt etter ca 20 km diagonalgang :)
  Skulle eigentleg ha nokre km med intervall i kveld, men desse låra seier nei, eit klart nei.

  Det var kjempespor i heile traseen, men råtten snø gjorde at racingstavane var feil valg i dag :)
  Trinsa vart for liten, og slo gjennom med alt frå 10 cm til ein halvmeter enkelte stader, og eg risikerer ikkje å knekke staven der ute i fjellet , so det var føtene, og låra som fekk mest belastning i dag. Du kan sei at eg stava meg praktisk vekk frå ei god tid, haha :)

  Men festet var godt, med Multigrade-klister hang skiene godt på sjølv i det brattaste.

  Takk til smøreteamet frå Erdal Sport.

   

   

  Første deltaking, men slettes ikkje siste.

   

   

   

   

   


  #lagrenn #ski #turløp #trening #påvegmottoppen

   

  0

  Forberedelsar og nye mål før neste skisesong!

  Alle gode ting kjem til ein ende, også vinteren.

  Årets skisesong har hittil vore ein gedigen opptur. Ein supervinter eg håpar vi får tilbake dei komande åra og. I år har snøgrensa vore perfekt :) Og værgudane har vore på vestlandet si side i år. I fjor på den her tida hadde vi ikkje sett eit einaste snøfnugg. Det var noko av det trasigaste eg har vore borti, det gav ein vinterdepresjon av høgt nivå. Men som sagt, i år har alt vore perfekt!


  Tenk om alle vintrar dei neste 70 åra vert slik? Då kan vi kalle oss heldige og priviligerte.
  Greit nok, det er kanskje meir enn ein månad med skiføre igjen, ja forhåpentlegvis nesten to månader med kvitt underlag i turløypene.
  Men snøen vil desverre forsvinne lenge før vi kjem til nasjonaldagen.
  Og før den forsvinn ser vi kreftene til snøen ebbe ut i grovkorna slush, eit trist syn og eit råteføre utan sidestykke. Eit riktig so utriveleg føre som er lite gunstig med tanke på hoppande padling og høg fart.
  Sokalla Sotsjiføre som favorisere turski og klassisk stil. Og då ser ein verkeleg at sesongen går mot slutten. Gamasje- og anorakkmafiaen med appelsin, kvikklunsj og solbærtoddy på termos kjem som bolsjevikane gjorde mot Berlin, i store hordar i sitt eige seige tempo.
  Pulkar og stålkantar på glasfiberski slår gnistar mor steinheller på stader der vårsola har tina vekk delar av løypa. Reven luskar kring bålplassane på Gjøsetstølen på leit etter matrestar som no kjem til syne.

  Då må ein finne på noko nytt, og ikkje minst forberede neste skisesong. Ein må setje seg skikkelege hårete mål, og gjere alt for å klare å nå dei mål ein set seg.

  Eit mål for meg er å skøyte opp Gaularfjellet på rulleski. Eit skikkeleg hårete mål for ein som aldri har prøvd rulleski. Men ein må setje seg slike mål. Og trur du at eg gir meg før eg har prøvd og gjort alt som står i mi makt for å klare den kneika?

  Planen er klar, eg må kontakte div importørar og få hand om eit par rulleski, stavar med asfaltpigg, sommarskisko, og diverse bekledning.


  Og ein skal ikkje gløyme sykkelturar, lange og krevjande. Tunnelar is the limit, eg hatar tunnelar. Dei avgrensar bevegelsesfridomen til syklistar og gåande, samstundes som dei tryggar den vanlege trafikken mot skred og liknande. Så vi må nok ha dei :)


  No skal resten av skisesongen nytast so lenge den varer!
  Men som du ser på blandingsbildet under, eg har planane klare for sommaren :)  Kva er ditt mål for i år?

   

  #ski #rulleski #forberedelse #nysesong #swenor #alpina #swix

  0

  Utvikling på Edmondo Sportstracker!

  Her er resultat frå 10. Desember til 25. Februar:

  Det skiller 14 minutt frå første til siste tur :)


  #sport #langrenn #progresjon #påvegmottoppen #tålmodigheit

  0

  Fantastisk ! NY REKORD !

  I kveld løsna det skikkeleg i sporet, på oppvarmingsrunda kom eg ut med tangering av  personleg rekord. 18:24

  Og då var det ikkje tvil om at her kunne eg både sette ny pers og komme under 18 minutt på 2. Runde.

  Og jeppsipeppsi , himmel og hav, og du stekte fasan!

  Eg gjekk som eg pleier, betre litt meir planlagt, krappe innersvingar, kvile optimalt i slake nedoverbakkar.

  Ikkje bruke unødig energi på motbakkane. Jevne tak, ikkje tenke på tid og rekordar før siste flata.

  Halde seg på føtene, og overleve ;)
  Berre kose seg, ligge på ein passeleg puls og berre la musklar i armar og føter få jobbe seg fram som ein bil på biodiesel

  Ny pers er nøyaktig 17 minutt og 58 sekund !

  Det er heilt surrealistisk for ein som i Desember tok på seg skøyteskia for første gang. Og dengang då starta med ei tid oppunder halvtimen.

  Takk til alle som har backa meg frå start til no. Tusen takk for all motivasjon og likes !

  Takk til Wenaas Sport som er importør av skisko fra Alpina, takk til Fischer for superlette karbonski, takk til OneWay for gode og ekstra hotte stavar, og takk til Erdal Sport for alt, absolutt alt !

  Og ikkje minst du, takk til deg som gidder å lese so mange linjer med sjølvoptatt skryt, atpåtill på vaklande nynorsk.

  Tusen takk !

  0

  Northug og Krogh !!

  Who the fuck is Wassberg?

  2

  Dagens styrkeøkt, heilt gratis.

  0

  VENDEPUNKT OG VILJESTYRKE

  Eg sit her i kveldsmørket og høyrer regndråpane herjar med takplatene. Det har regna kraftig dei siste dagane, eg likar faktisk regn, men ikkje heile tida. Tankane får meg tilbake, dei får meg til å tenke på kva som skjedde i 2013. Dette er eit år som eg vil kalle året frå helvete.
  Det året ingenting ville gå i rett retning, det året regnet ikkje kjentes so kaldt, fordi regnet ikkje var ei særleg problem.

  På det personlege planet gjekk det meste til helvete, og eg var hardt råka av skadar og sjukdom i fleire månader. Eg heldt faktisk på å ikkje overleve.
  Først rauk skuldra etter eit fall i skibakken. Og so kom noko eg ikkje unnar min verste fiende.

  Det var ombord i første fly frå FDE til OSL at et kjende at noko var riv ruskande galt med kroppen. Eg hadde store vanskar med å prate fordi eg hadde hosta vekk stemma mi. Eg hadde sjølvsagt rekna med at den forkjølelsen måtte gje seg utan særleg kamp, og at litt tysk øl skulle få helsa på føtene igjen. Eg skulle på ein slik tur, ein slik tur der alt kan skje og alt skal smakast på. Turen frå OSL til TXL (Tegel- Berlin) gjekk greitt, det var god stemning i gjengen. I Tyskland var solsikkeåkrane gule som løvetann og våren hadde meldt sin anmarsj. Ølet var godt, saltkringle, grilla svineknoke var også godt, eg hadde noko smakssans inntakt endå.


  På Hotellet i Wetzlar venta blomkålsuppe og søvn. Eg sov riktignok nokre timar, men samstundes kjende eg at noko var riv ruskande gale. Dagane gjekk til kurs og framsyning av det siste innan verdas beste optiske jaktredskaper. Siste dagen var det såvidt eg klarte å halde meg ståande, eg prøvde å late som ingenting. Og då var det perfekt at Widerøe hadde streik, og mitt kveldsfly frå OSL til FDE ikkje ville få luft under vengene.
  Takk og lov for kontoret heime i Norge, dei fekk ordna plass på ein flight frå Kastrup til Bergen.

  For å være heilt ærleg, eg hugsar berre bruddstykke frå mellomlandinga i Danmark, sveitt og svimmel. Eg kunne falle om kortid som helst. Med eitt vingla eg ut i ankomsthallen på Flesland, der hadde familie møtt opp for å hente meg. Dei skjønte at det var alvor då eg ringte og sa at eg neppe ville overleve ei natt på Hotell i Bergen. Eg hugsar lite.

  På veg frå Bergen til Førde forsvann eg fleire gangar. Kraftige hostebyger gjorde at eg var medvitslaus i det som føles som mange sekund. Eg vakna av skrikande bekymra skjerande stemmer som skreik at eg måtte vakne. Alt var ein klam karusell, eg var svimmel og orka ikkje meir. Kroppen var i ferd med å leggje inn årane. Eg var truleg i ferd med å akseptere at alt ikkje varar evig.

  Eg hugsar ikkje meir før eg vaknar sitjande i ein bil, og familien er på telefon med akutten i Førde, og får grei beskjed om å komme fortast mogeleg. Der blir eg møtt av ein utanlandsk lege som snakkar dansk. Eg forstår dansk, han var ikkje blid , han køyrde ein forvokst ispinne bak til svelget, rista på hovudet og kunne ikkje fatte og begripe at eg gjekk inn sjølv. " HVAD FAEN MAND! "

  -Du er meget ille ude mand!

  Konklusjon: Stille lungebetennelse + bakteriell infeksjon + kikhoste = små kapslar med medisin


  Etter nesten ein månad delvis liggjande og med minimalt av næring var det på tide å betrakte skadane i speilet og prøve å gå ein tur. Etter 15 (femten) meter demonstrerte lungene kraftig, ikkje faen om dei ville jobbe på lag.
  Dagen etter klarte eg å karre meg 50 meter - og slik med små mål klarte eg å bli stadig betre og betre. 

  Eg hugsar godt første turen eg klarte frå Langeland til Bekkjavatnet utan å måtte knele for lungekapasiteten.  På veg ned frå Myrmelsfjella, på ein dag eg aldri vil gløyme.

   
  Etter nesten to månader var eg klar for å bestige favorittfjellet igjen. Eg var redd at eg måtte gje meg før eg var komen halvvegs. Men med forsiktig start og eit par pausar undervegs nådde eg toppen. Eg tok ikkje tida, tida betydde ikkje noko for meg. Eg hadde klart det.
  Tårane kom idet eg ropte eit sigersbrøl. Reven, hjortebukkane og kongeørna lurte sikkert på kva for ein gape som laga disse lydane.

  Det var meg, fordi eg nettopp hadde vunne ein lang kamp. Eg sette meg ned og berre kosa meg i den kraftige kveldsvinden.

  Kroppen hadde vore gjennom ei stor påkjenning, og eg var nesten 20kg lettare enn før eg vart sjuk.
  No bestemte eg meg for å gå minst ei mil eller ein fjelltur kvar dag for å få betre kondisjon, eg hadde fått ein vekkar på at ein kan faktisk dette om og døy kortid som helst.

  Motbakkane vart mine vener, og saman med mitt gode grå turfølge vart det mange fine turar den sommaren, og ikkje minst møtt både eg og hunden jaktsesongen i toppform. Sita er den som skal ha mest ære for at alt gjekk bra, utan dei små brune augene og gleda i turar veit eg ikkje korleis den etappa hadde endt.  Eg tek det eit steg vidare, eg skal nå toppen, formtoppen.

  Forrige sommar kjøpte eg meg sykkel, på ein nydeleg hybridsykkel frå Merida reiste eg rundt på dei fleste gruslagde toppar og stader i mitt nærområde. Gjerne 6 mil om dagen fleire dagar i veka. Eg sykla til jobb, 20 km kvar veg. Og so gjekk eg hinsides ut av komfortsona, eg deltok i eit sykkelritt på nesten 10 mil, med hybridsykkel. 

     Kvifor ikkje ?  Vi kom i mål vel ein time etter Mads Kaggestad, eg og hybridsykkelen min.


   

  Det gav meg ein meirsmak eg ikkje har kjent sidan den gangen eg smakte Vanilla Coke første gangen. Og eg sykla og sykla. Til slutt gjekk det som det berre måtte, eg kjøpte meg ein racersykkel, nok ein MERIDA

     Slik gjekk sommaren. Og so kom hausten med jaktturar og fjellturar. Og endelig kom snøen. Og då er det skiturar som gjeld.
  Nye karbonski frå Fischer har tatt meg ein stad mellom 50 og 100 mil sidan desember.

  Og eg føler meg sterkare enn nokon gang før. Turar eg før brukte ein og ein halv time på, skøytar eg lett på ganske nøyaktig 46 minutt og elleve sekund. Eg kan skøyte fleire mil samanhengande utan stopp, eg kan trakke til i botnen av den bratte bakken og glise heile vegen til toppen.

  Det er ingenting som er umulig, men det kan ta to år, og kreve ein del av deg sjølv.


  Du treng eit vendepunkt, og viljestyrke!   

  Kampen mot toppen fortsetter!

  Neste år skal eg bli endå betre, endå sterkare og endå raskare- 
  -Forberedelsane startar no !

   

   

  0

  Ny rekord !
  Gammel rekord : 52:54

  Dagens nye personlege rekord: 46:11


  Yess ! Tydelig forbetring !

  0

  18:24

  Ein rekord eg skal slite med å forbetre.

  #1824

  0

  Dårleg sikt

  0

  Skitur med actionkamera  0

  Friskt over fjellet

  video:siste etappe

   

  0

  ER DU FORNØGD MED DEG SJØLV?  0

  Skiløyper og fotgjengarar ?

  Eg ser med undring at austlendingane slit med at fotgjengerar øydelegg oppkøyrde skispor kring hovudstaden. Dei trakkar rundt skisporet utan ski.
  Slikt må vere eit austlandsfenomen. Eg trur ærleg talt at slikt er noko ein knapt vil sjå her i Sogn & Fjordane.

  Her brukar nemleg folk skiløypene til å gå i, på ski.

  Her er ikkje fotgjengarar eit problem, vi har vel eigentleg ingen store problem som ikkje lett lar seg løyse.
  Om ein då ser vekk frå uansvarlege foreldre som ikkje har kontroll på ungane sine. Enkelte burde ikkje ha ski og ungar.


  Men vi let oss ikkje hisse opp, det er jo ikkje ungane sin feil :)

  0

  Knusing ! Grusing ! Ny rekord!

  Det var blytungt i dag, heile partiet frå stadion til stølen slukte krefter, det var skikkeleg tungt i dei partia der sola har vore innom.
  Då vert det ikkje verdens beste fart. Men jammen faen vart det ny pers !

  Målet var å komme under 55minutt før påske. CHECK!!

  Feirast med ei øl frå Kinn !

  #nyrekord


  0

  Kven vann?
  Alle vil vite kven som vann, om du ikkje vann så er det eitt lammefeitt kvar du hamna på resultatlista.
  Dette gjeld forsovidt kun toppidrett, altså dei som er mykje flinkare enn meg, deg og naboen din. Trur og syns eg.

  For eg sjølv drit faktisk i plasseringar og rangeringar. Men eg gjer alt for å gjere mitt beste, og litt betre gang for gang. Det handlar om å setje seg eigne mål, mål du held fokus på og jobbar intenst mot. Du vert ikkje betre av å gjere det du alltid har gjort.

  Ikkje bry deg om motgang og uflaks, sånn er livet, og du kan banne på at den dagen du er nær å nå målet kjem ein bagatell og føkkar opp heile opplegget. Men då reiser du deg igjen, og tek skalpen ved neste korsveg. Intet smakar betre enn revansje.

  Eg kan ta eit eksempel frå min eigen veg mot ein sterkare kropp. I Desember kom endeleg snøen vi ikkje fekk forrige vinter. Eg kjøpte nye karbonski frå Fischer, og oppfylte målet om å lære meg å skøyte i langrennsløypa. Ei ny verd vart opna.

  Første turen gjekk trått, eg verka i anklar og vrist, pluss at kondisen og pusten kom snikande tilbake først etter nokre timar. Det her var nytt for meg. Føret var riktignok trått, men med kondis som ei saks, og teknikk som ein skiftenøkkel gjekk eg 5 km på litt over 28 minutt.

  For ein som meg var det tungt, eg er for tung.
  Men då sat eg meg målet om at eg innan jul skulle kome under 25 minutt, og under 20 minutt før påske (tok vel hardt i ja)

  Målet nådde eg faktisk med god margin, 22:44 var faktisk eit faktum før nyttår. Eg var stolt.
  No måtte det tenkast nytt, eg la inn kviledagar der eg tok heilt fri frå ski, lot muskulaturen få restituere seg før nye påkjenningar. Slikt har utruleg effekt.

  Og plutseleg, på godt føre riktignok, ny rekord 19:46, kva skal eg no gjere fram mot påske? Jaudå, eg forbetra til 19:01 , små ergelege sekund unna den nye milepælen, nemleg 18-talet.


  I kveld kom ein ny milepæl, 18 minutt og 34 sekund på eit ikkje optimalt føre. Eg har klart å presse meg ned mot 18 minutter!


  Sidan desember har eg altså betra rundetida med 10 minutt.

  Paradoksalt veg eg 4kg meir no enn då eg starta skisesongen. Noko er sikkert musklar.


   

  Eg vann!


   


  2

  Ingefærøl

  Smakte noko godt i helga, ekte importert ingefærøl :)Friskt og småsyrleg. Verdt ein smak  !

  Kva er ditt favorittøl ?

  3

  Forandring fryder, new haircut!  Skifta sveis!

  Ofte er det ikkje meir enn ein hårklipp som skal til før ein ser litt annsleis ut :)

  0

  Av og til finn ein seg sjølv :)  For dei som ikkje skjønar humoren, sjå bildet under :)

  #humor

  0

  Ny personleg rekord !

  Målsetninga var å kome under 20 minutt på femkilometeren før påska 2015.


  Gammel pers:   00:22:44

   

  Påska kom tidleg i år :)

  Eg lytta til erfarne idrettsdamer i formsitjande tights og la inn to restitusjonsdagar med full avslapping. Full effekt :)

  Oppvarmingsrunda gjekk eg overraskande på litt over 20 minutter.
  Og då måtte eg berre ta ei runde til :)
  Herleg følelse !

  #ski #motivasjon #rekord #fischer #langrenn

  0

  Ny rekord! Delmål oppnådd !


  55 minuttar er målsettinga

  Men 12 minutt og 30 sekund forbetring på nokre veker, det må eg no kunne vere litt nøgd med :)

  1

  Håp
  Om du vil, so vil eg
  Om du vil so vert eg stolt
  Om du seie A so seie eg B
  Om du dett so løftar eg deg opp igjen
  Om du er lei deg, so trøstar eg deg
  Om du er trøtt, so let eg deg sove
  Om eg har rett, so vil eg late som eg tek feil
  Om du er sint, so vil eg få deg til å smile
  Om du syns vitsen min er tørr, so har eg rikeleg vatn
  Om du treng meg, so er eg her
  Til deg vil eg aldri seie nei


  * / *   * / *   * / *


  Eg håpar du vil.

  0

  Idrettsglede frå ein annan del av verda

  Eg må sei meg mektig imponert :) Dei siste dagane har vi hatt storfint besøk på skistadion.

  Eg trur dei er studentar frå alle verdas kantar. Dei har prøvd skigåing, truleg for første gang.

  Eg er som nevnt imponert over den gjengen. Dei sprang avgårde på bakglatte ski, altfor korte stavar, dei ramla og snurra rundt, reiste seg opp att og prøvde på ny.

  Dei herja og sto på, skikkeleg sprudlande gjeng ! Dei gav ikkje opp.

  Smilande og glade :)

  Artig !

  0

  Gjøsetstølen

  Dagens morgontur rundt stølen.
  15 blå på skalaen, og eit markert behov for nye isolerte og vindtette skihanskar :)

  Fantastisk !

  #ski #vinter #sport #langrenn #gjøset #langløype #friskt #kaldt

  0

  JAKTER PÅFUGL
  Kor skal eg starte?

  Kanskje litt bakgrunnsinformasjon først:

  I starten av denne veka var eg og ein kamerat oppe i skianlegget for å få ut litt energi i løypa. Etter vel 8km kom vi opp i en småabsurd hending, ein merkeleg person, lat oss frå no av kalle han Påfuglen.

  Framfor oss gjekk ei ung dame i jamt tempo, riktig så atletisk og elegant. Med eitt ser vi eit vesen som kjem feil veg i løypa, raude gamasjar, middels gammal gul anorakk med intens snøring i livet, meir som ein kort moderne kjortel, og slikt panneband dei brukar i byane. Dei brukar slike panneband til og med om sumaren. Greit nok, kvar sin stil.

  Men så plutseleg tverrvendar den her skapningen mellom oss to som kjem skøytande i full fart oppover, og den unge dama. Han hoppar oppi sporet og køyre på etter dama, og går opp på sida av av ho, og slår over til ein stiltype eg ikkje har sett sidan Oddbjørn Hjelmeset var på topp. Akkurat som eit dyr som skal varte opp hoa i brunsten. Ein Påfugl som brusar med fjøra, det var ikkje måte på.

  Stilen er noko utan sidestykke, med vimsande handledd, og antilopefråspark. Som teke ut av filmavisa frå syttitalet, og blanda med sånn parade dei har i byane. 
  Og Påfuglen gjer dette ein gang til. Skrensar inn bak den unge dama, og brusar med fjøra. Opp på sida og slår over til skikkelig laus i ledda og full av rytme som sjølv ein afrikanar ville misunt. Stolt som ein hane.

  No er eg sjølv ingen estetisk skiløpar kva gjeld teknikk, sikker blant dei verste, men du verden.

  Eg og kameraten, som forøvrig har halve vekta og dobbel kondis fann ut at han der kjem absolutt ikkje ned på stadion før oss.
  Vi la inn ein spurt og glei fint forbi Påfuglen. Eg trur forøvrig ikkje at han klarte å innynde seg, for dama kom ned til arenaen før han, ho smilte til meg, akkurat som ho skjønte kva eg tenkte. Eg smilte lurt tilbake, raud i kinna som eg nok var.


  Då veit du bakgrunnen.


  I kveld, kven trur du kom på stadion og klikka på skia samstundes med meg? Jaudå, Påfuglen. 
  Eg tenkte at no du, no du.

  Taktikken min var litt ulvete, leggje seg eit stykke bak og håpe at dieselmotoren min rakk å verte heit før "spurten"
  Etter nesten 5km låg eg vel 200 meter bak, og kjende at no er kroppen i ferd med å bli i god og varm.
  Rett før stadion skøyta eg han inn, men gjekk ikkje forbi.

  Akkurat som eg håpa, han ville gå ei runde til, flott! Same taktikk frå mi side, tenkte eg.
  Men i første motbakke klatra eg litt hardare og måtte gå forbi for å ikkje sjå dum ut.

  Eg hatar å gå først, men trakka til på flata, gav på og hadde bra fart ut mot trearsløyfa. Oppe på første bakketoppen ser eg meg tilbake, og shit, nei pokker.
  Påfuglen kutta løypa og tok til høgre. Pokker, det var jo so kjekt. Sjølv om han gjekk klassisk.

  Eg berre gav på rundt trearsløyfa og då eg kom ned att til avkøyringa til langløypa skimta eg ein gul anorakk oppe i stigninga til femmaren. Der var han jammen meg, men kan det være mogleg å innhente han før stadion? Aldri sei aldri.

  Let the hunt begin ! (lat leikane byrja)

  Slikt motivera meg kraftig, eg la inn eit jamnt tempo, og forholda var perfekte for skøyting i kveld.
  Eg berre fokuserte på å gå korrekt og ikkje for hardt. Kroppen fungerte bra, eg har riktignok kondis som ein skiftenøkkel, men i kveld følte eg meg pigg.

  I siste stigning før ei lang flate ser eg den gule anorakken på toppen, eg pusher litt ekstra i fråsparka, armane dreg ekstra, og alt går som smurd. Enten har eg ytt langt over evne, eller så har han sakka av på farta, for påfuglen har ikkje komme lengre enn halve flata. No kjenner eg at jaktinstinkta også gjeld i idrettssamanheng.

  Og før han har runda svingen er eg berre 30 meter bak, og i den slake stigninga mot høgste punktet i lysløypa held eg ein jamn avstand. No ventar ei nedkøyring på nokre hundre meter, eg tar innpå, har betre gli.

  Då vi kom i botnen av bakken var det få meter mellom oss. Eg går ut på venstresida og rykkar til, først ei lita flate, så ein liten bakketopp, teknikken føtene og skia gjer jobben, kondisen kjem like bak, pusten er blitt noko tyngre.

  Eg har fått ei bra luke, og glir ned ein krapp unnabakke med sving før eg trakkar til på flata rett før den store nedkøyringa, bakken som i forfjor tok skuldra mi i ei brutalt krasj. Eg er endå ikkje heilt komfortabel med altfor høg fart utfor her.

  Nedkøyringa går i passe høg fart, og på flatene før skistadion berre skøytar eg da eg er god for, ikkje bra samanlikna med dei som kan skøyte, men nok. Eg følar at eg flyt godt. Alt stemme betre og betre dag for dag, tur for tur.

  Eg ser meg tilbake, Påfuglen er i botnen av skulder-ut-av-ledd-bakken idet eg glir over siste forhøginga. Nedkøyringa inn til stadion er perfekt, eg tar det heilt ut opp til startområdet.

  Eg klipsa av skia og opnar borrelåsen på stavane, og pustar tungt, kombinert med noko hoste. (enklaste måten å skjule tungpusting)
  Påfuglen kjem omsider opp på sida, og eg ser bort på han og seie: "Fantastiske løype vi har!" -og smilar :)
  Han berre nikkar, og heng over stavane. Ganske duckbreath (andpusten) han og.


  For ein som alltid har blitt forbigått smakte det godt, og var veldig motiverande.
  Sjølv om det berre er moro og kun inni hovudet mitt.


  Påfuglen var no av :)  #ski #meistring #fischer #langeland #betreogbetre

  Funfacts: Beste rundetid 5km 22:05 Totalt 49:55

  0

  Ut på skitur 2. Juledag  Det viktigaste er ikkje å delta, men å komme i mål :)
  #langrenn #fischer #alpina #aclima #oneway

  0

  Reinsdyr som motivasjon

  Det er ikkje kvar dag at noko so motiverande som ein flokk reinsdyr dukkar opp i skiløypa :)

  #ski #fischer #reinsdyr #sport #vinter

  0

  Gratulerer Noreg !

  Godt jobba av heile gjengen, spesielt artig å sjå kongen sjølv ha ei markant auke i form. Flott 2.plass !

  Heia Petter !

  #sport #langrenn #whoistheman #barneskirenn

  0

  Årets første 4x5km - Skøyting


  Og det gjekk strålande :)


  No er det berre kondisen og litt meir styrke i armane som trengs, men det kjem seg etterkvart.

   


  #ski #sport #vinter #langrenn #fischer

   

  2

  Diverse bilete frå dei siste dagane

  4

  Kveldens første 15 km fri teknikk  Den første runda i femkilometeren gjekk eg på halv maskin, den andre runda blei gått i noko høgre tempo, mens siste runda var for å roe ned, ein rein kosetur med innlagt spurt på slutten. Tok igjen to spreke frøkner som gjekk klassisk stil, slikt er god drahjelp opp motabakkane ;) På siste flata før stadion sa eg takk og farvel :)


  #vinter #ski #fischer #skøyting #langrenn #adrenalinkick

  0

  Nøkkelen til suksess  Snart startar skisesongen, om vi får snø i år.

   

   

  #ski #fischer #swix #madshus #sport #vinter #snø

  0

  Engelsk fotball - Come on you Reds!

  0

  Ferien over for denne gang.

  Ei veke går fort, her er minnene :)
  Den varmaste og mest skyfrie veka i manns minne.

  #sommar #sykkel #ferie

  0

  Den her karen stod plutselig der..

  14

  Hvorfor kommentere leggene mine?

  Eg hadde kjøpt meg nye sykkelsko, og stolt av dei fine kvite skoene la eg disse bildene ut på facebook,


  Gjett hva som vart kommentert mest, leggene mine, eller skoene?

   

   

     #sykkel #sykkelsko #mann #trening

  0

  Det å vakne på kvelden

  Lang dag i dag virker det som. Eg sovna rett etter middagen, skal tru om kotelettar og brokkoli vart for dryg kost.
  Bråvakna av eit pling frå samsungen, fikk melding av ei fin frøken på chatten ;)
  Man er heilt i ørska etter å ha sovna for tidleg på kvelden. Du kjenner kanskje følelsen av dagen derpå,

  -Tok ein sykkeltur, og ligger no lys våken. Kroppen er i total ubalanse.
  Kva skal ein gjere? Revejakt? Fisketur, eller nok ein sykkeltur i sumarnatta.

   

  Takk og lov at eg skal ha ferie om 4 dagar !

  0

  Søndagstur d' Gaular

  0

  Smårips

  Modnes sikkert snart :)

  4

  Måtte heile sumaren verte slik :)

  2

  UFRIVILLIG NY TATOVERING :(

  Heldigvis lar den seg vaske vekk :)

   

   

   


  #tatovering #blogg #sykkel #kjede

  2

  Tour 'd Gaularfjellet

  For å vere heilt ærleg og oppriktig;  -Eg er sliten i kveld.

  Etter 8,9 mil ,i skjøne omgjevnader, derav halvparten i relativt hard stigning mot toppen.
  Om du ikkje visste det, slikt tærar hardare enn ei 10-mil i flatt terreng.
  Kvifor la eg ut på ein slik tur på ein sundag der alle låg i sola, eller sat i skuggen og drakk brus? Fordi eg kunne, eg har aldri kunne før.
  Og ein annan motiverande faktor, eg kjenner ingen som hadde gidda å gjere det same. Eg elskar å gjere ting som ingen andre gidder eller finn motivasjon til å gjere.

  Det er smertelig og brutalt når det står på i dei verste stigningane, men fyttifaen for ein herleg følelse å nå eit slikt mål.
  Smerte og utmatting vert fort gløymd.
  Det var ein ubeskriveleg følelse å stå på toppen og kikke ned.
  Turen heim igjen gjekk litt lettare, men eg fekk påminning om at ein bør ha med niste på slike turar.
  Når ein ligger på ein slik tannpirkar av ein racersykkel i ein fart som kjem opp mot 95 km/t (om ikkje meir), då bør hovudet vere klart.
  Eit sekund der ein er uoppmerksam får truleg fatale fylgjer.

  Eg har sjølvsagt ikkje/aldri sykla over 80 km/t  ;)  Muskulaturen i leggar og lår seier at no er det tid for kvile :)


  God natt!  #sykkel #gaularfjellet #merida #sykkeltur #blogg

  0

  82 km/t

  Gjekk litt fort i svingane.


  #sykkeltur #sykkel #fartsgrense

  0

  Restitusjon etter infeksjon

  Eg har fått ein infeksjon som herjar med luftveiane og diverse annasom ikkje teng utdjuping. Det gjev ei forklaring på kvifor kondisen plutseleg forsvann før helga. Hadde fint driv opp mot Langeland, og so plutselig, tungpusta, høg puls og kvalme. Måtte berre trille heimatt.
  Eg kan like greit inrømme ein ting, først som sist. Eg vart skremt, og tenkte tilbake på fjoråret, mykje tid gjekk tapt på grunn av langvarig sjukdom.
  Eg har vore langt mer heldig i år :)

  Det her er ifylgje fastlækjaren smittsomme saker, og eg må halde meg for meg sjølv i eit par dagar. Viktigst av alt:  ikkje hoste på pensjonistar og andre personar i risikogruppene.

  Eg må diverre fylgje lækjarens råd, ete søte usunnheiter, drikke sukkarhaldig brus, eg føle meg som eit vrak akkurat no.
  Full av junk, urein og skiten.

  Ellers skal eg følgje følgande filosofi fram mot helg:

   

  Håpar å kunne halde fram vegen mot toppen snarast !

  0

  Maskulin ømhet

  Til og med vi menn kan ha det litt skikkelig rundt oss ;)


  #maskulin #ømhet

  4

  KLAR TIL PINSEFEST MED REVEN !

  2

  Kveldskos

  Eg har i kveld hatt ein roleg trilletur. I starten. Nokre spurtar her og der etter kvart, mest for å bli ven med den nye sykkelen. Og eg følar på meg at det blir eit godt vennskap.

  På veg heim la eg meg høgre i fart og sette høgt tempo dei siste 5 kilometerane med slak stigning. Det gjorde seg med ein god dusj etterpå :)


  God kveld til deg !

  15

  MANNLIG BLOGGER, SPØRSMÅLSRUNDE !  Fyr løs, bare spørr om alt du lurer på,
  alle får svar! Ingen spørsmål er for dumme :)

   

   


  -Kristian-

   

   

   #spørsmålsrunde #motivasjon

  4

  Supert alternativ til Gastric bypass.  Kjære helseminister, kven du enn er.

  Eg har eit forslag til deg, eit forslag som kan betre livet til mange.
  Dei mange eg snakkar om er dei som får beskjed av legen sin at dei bør ta ein magesekkoperasjon (gastric bypass) om dei vil leve lenger enn året dei fyllar 50år.
  Inngrepet kan lage komplikasjonar for pasienten resten av livet, og bør sjølvsagt unngå slike inngrep.
  Nokre av disse mange nordmennene har ikkje noko anna val, men mange av dei burde heller få ski, syklar, fotballsko, joggesko, truger, og liknande.på blå resept.
  At staten hjelper litt til.

  Mange av disse trenger å få ein enkel start på veg mot eit nytt liv.
  EL-sykkel f.eks vil for den gruppa vere midt i blinken, ein får kome seg ut i frisk luft, og finne det morosamt å sykle rundt.
  EL-sykkelen hjelper til i motbakkane. Men ein må framleis trø rundt pedalane, dørstokkmila vert enklare å gruse hardt.
  Meistringsfølinga er kanskje det mest motiverande følinga ein kan ha, og den som tek alt vidare til nye utfordringar.

  Helsefremmanda investeringar bør gje skattefrådrag eller rabattar finansiert av staten på andre måtar.
  Gjerne på eit tidleg tidspunkt, og ikkje den dagen ein person ikkje klarar å gå til postkassa lenger.


  Ein EL-sykkel kostar langt mindre enn å operere dei som ikkje kjem seg på rett kurs.

   

   

   


  #sykkel #fedme #helse #elsykkel #kickstart

  0

  Verdas finaste nabolag

  0

  I'm gonna stand you down  "if you try to force my compass round -I'm gonna stand you down"

   

  0

  Motbakkekos på morgongreina

  Du som har fulgt meg veit at eg likar meg i stigning :)Det einaste problemet er at det er vanskeleg å finne bratte bakkar med asfaltdekke.

  Men so kom eg til å tenke på bakken nedanfor samfunnshuset i Bygstad.

  Kom sjølvsagt ein turgåar ur av intet grytidlig ein sundagsmorgon. Eg lot han vandre til topps før eg klatra i veg.

  Ein får ikke fram kor bratt den bakken er på biletet. Men for å forklare, eg hadde aldri sykla ned med hybridsykkel om det ikkje hadde vore asfaltert.

  Mannen i bakken var forøvrig einaste livsteikn eg såg før Sande sentrum.

  Enten var eg tidleg, eller så har alle andre vore på fuktig fest i går :)

  #sykkel #sykkeltur #motbakke #opptur

  2

  Alle gode ting er 3

  Har ein MERIDA MATTS og ein MERIDA CROSSWAY300  Eg håpar og er rimeleg sikker på at neste hest i stallen vert ein skikkeleg varmblods MERIDA RACER RIDE94


  #merida #sykkel #racer #konkurranse #vilje #styrke #design #blogg #sport  0

  48 pakkar med sukker

  Det er ganske mykje, legg 48kg i ein sekk og sjå kor moro fjellturen vert.
  Teip dei same sukkerpakkane til kroppen og sjå kor moro det er å prøve, og kjøpe klær.
  Prøv å gjere begge to same dagen medan folk er nedlatande til deg.
  "Ingenting er umogeleg, men det tek kanskje eitt og eit halvt år "
  No ligg eg her og dovar meg i sola, tom for solfaktor, men med rikeleg aloe-vera på lur.
  Snart skal grillen fyrast, og so skal det syklast nokre kilometer klatreetappe i solsteika.

  Betre å være høg og sterk, enn høg og svak :)
  #sykkel #grill #sommer #styrke #lykke

  0

  Forberedelser

  Nyvaska sykkel og nyvaska syklist.
  Ikkje lenge til rittet startar :)


  #norrøna #fjørå #merida #sykkel

  4

  INGENTING ER UMULIG  "Det er ikkje noko som er umogeleg, det umogelege tek berre litt lenger tid"

     0

  Det måtte jo skje..

  Å sykle til jobben ei heil veke går ikkje upåakta hen i bygdenorge.


  Men slapp av kjære bygdedyr ...
   

  0

  Tirsdag: Sykle til jobb

  Varmt i dag :)


  #sykkel

  8

  Kva syns du om min 17.Mai-stil?
  Ein fin dag går mot natt. Gutane på Eidsvoll var nok like trøytte.

  God stil ?

  God natt !

  4

  HOPP I HAVET vs Dual Survival & Bear Grylls?

  Eg syns eg ser det, at HOPP I HAVET (sjå min video) kanskje brer seg mot USA. 

  Du har sikkert zappa deg inn på eit eller anna reklameoppstykka overlevingsprogram frå USA. Enten det er Mountain Men , beskjegga Youkon Men, eller Dual Survival, med berrføtte "Hule Trestamme" og ein avdanka marinesoldat)
  Vi har og den sokalla bjørnegrillaren. Bear Grylls, han er ein tøffing, han har forøvrig har ein overmodig kameramann, som gjer akkurat dei same risikoane som Grylls, berre at han faktisk går først ut i den potensielle død, som oftast ein liten bekk og nokre vindkast.

  Bjørnegrillaren er so tøff at ingenting drep han. Med eit unntak.
  Og det gjeld alle store tøffe, staute overlevande villmenn frå USA. Dei er livredd vatn som ikkje er lunka.
  Dei har lært at hvis ein brukar ordet "hypothermia" ofte nok, so vil sjåarane tru at om ein dett i ein bekk, og det bles litt, so vil ein døy relativt fort.
  "Wow, im alive, falling on my ass i that 10 cm deep river would kill me!!! , in few seconds the hypothermia would strike! 
  No one would ever find me here. It's over 50 meters away from the closest Burger King. Im lucky to survive..
  Thank you god!  Desse survivalstjernane har alle kameramenn og kamerakvinner som filmar dei frå alle moglege vinklar medan dei helde på å døy.
  Enten det er frå botnen av ei elv, eller midt i mellom ein skjeggete mann med pil og boge,  og en puma i toppen av ei furu.

   

  Disse amerikanarane, ristar nok på hovudet når dei oppdagar at vi nordmenn finn det moro og festleg å bade i noko som hadde drepe den tøffaste survivalisten frå USA.
  Vi betalar faktisk for å gjere det også. Slik er vi Nordmenn :)


  Survivalmen from The US of A , Your'e hypotherminated!   

  #hoppihavet #beargrylls #amerika #usa #hypothermia

  0

  På nye vegar

  2

  Nytt frå Norrøna

  Perfekt til sykling :)

  3

  Firarbanden

  Fire syklistar med proffsyklar.
  Vi heldt følgje frå Sande og like til toppen av Kjelstadbakken. I nedkøyringa vart det umogeleg å halde tritt mot midtlivsfararane og deira racersyklar ;)
  Ein fin tur !

  13

  GULLRUTEN 2014- Når ekte skjønnhet seirer!

   


  GRATULERER Ida!
  Du er sjølve symbolet på sjarm, positivitet, naturlighet, sjølvtillit og utstråling !
  Slike talentfulle frøkner vil Norge ha :)   

  #gullruten #mote #skjønnhet #sjarm #vinner #blogg #naturlig

  2

  Hopper i havet for Norsk Luftambulanse!

  7

  Langeland - Førde Sentrum

  0

  Hunsrasta


  // Kveldstur i Brulandsmarka //

  0

  Darwins teori slår sprekkar

  0

  Merkedag

  30. April, ein dag eg aldri gløymer.

  99,6 prosent sikker.

  0

  My biggest fan !

  Min type humor..

  0

  SKIKKELEG BADBOY ;)  Slik gjere eg av og til, men som regel kun når eg skal vere skikkeleg  #badboy

  Eller var det for sjølvmotsigande?


  #sykkel

  6

  Eg ser skummel ut...

  Eg er ikkje så skummel som eg ser ut ;)

  0

  Rolig sykkelkveld

  Snartur til Sande.

  0

  Frå Fjorden til Fosseheimen  // Nasjonal turistveg //  // Slitaren min //

  // Hestad kapell //

  // STENGT? Shit pomfritt //  // Frå fjord til Fosseheimen, med ei fantastisk omvisning //


   

   

  STATUS: 68km tilbakelagt, ømme lår og leggmusklar fekk eit velfortent varmt bad.

   

  God natt!

  4

  Stakkars musklar, trenger massasje.

  Etter snar....

  40 km på sykkelsetet var nok årsaka til at samtlege musklar i lår, legg og fot slo seg vrange samstundes.

  Så mykje fysisk smerte har eg aldri følt før. Og slikt skjer sjølvsagt midt på natta.
  Du kan ikke bevege deg utan at musklane krøllar seg, vrir seg og held helvete. Alle forflytingar forverrar følinga i føtene.

  Du berre ligg på golvet, i ørska, du kaldsvettar og håpar at smertane skal forsvinne. Eg trur at det er meir behageleg å spenne leggmuskelen i ei skruestikke og berre gyve laus med hammar.

  Eg berre stod og slo med snytta nevar på lårene, smerta ville ikkje avta, og tankane for i hovudet ; er det slik mor mi verkar i hofta før vèromslag? Skal eg no døy? Tenk om eg vert funnen på golvet med ein fot i kvar retning.

  Nei, frå no av skal eg drikke meir vatn, og tøye ut etter lange og bratte etappar på sykkelsetet. Skal ifølge dei lærde fungere.

   

  Så i dag har det vore kviledag, kun ein liten tur med sykkelen i dag.
  Fekk filma den tøffaste delen med hovudkamera, berre sjå her :)


  #Hekladuk #sykkel #sport #muskel

  4

  Svar på gjettekonkurransen: VÅPENSØKNAD !  Her er innholdet i brevet...

   

  Fikk svar på to våpensøknader. En på jaktrifle i .308w og en på halvautomatisk jaktrifle i cal 22.LR :)

  12

  Brev fra POLITIET (gjettekonkurranse)

  Gjettekonkurranse: Hva stod i brevet?

  0

  Kva eg et?

  Sidan ingen spør, eller har interesse av å vete kva eg et etter ein lang dag og mange mil på ski.

  Heilt uoppfordra blottlegg eg meg og mitt mellommåltid.

  Noko meir folket ikkje lurer på?

  0

  Klisterføre !

  Eg hatar klister, eller eg hata klister.  No elskar eg klister. Det gjorde eg ikkje tidlegare i dag.

  Der på benken låg posen med klistertuba oppi, og eg stappar handa nedi, uskuldig og i godt humør. Og der nede i posen har noko etter alle solemerkar i loven til Myrphy skjedd. Seigt, blankt, velduftande og klissete.

  "Skitt pomfritt!!" og andre nesten like grove ord kom ut av munnen.

  Problemet er:
  Korken er vekk, og ein eller annan faens bigfoot har klemt på posen, sikkert trakka på den ved et uhell i fjor. Rett før jul kan eg tenke meg.

  Eg sat skikkeleg i klisteret. Og dei som har erfaring med klister (ikkje eg) veit at det er berre toskefakter å prøve å tørke slikt av fingertuppane med tørkepapir.

  Eg berre står der og føler meg litt som han i Bonanza, (episode 341), rulla i tjære og dyppa i fjøyr. Føler seg skikkeleg smart. Kvite tørkepapirstrimlar på samtlege fingartuppar. Hoss i klisteret.

  Uansett, litt sandpapir, eingongsklut og COOP sin alternative kjøkkensåpe vart redninga.


  Vel ute av klisteret bar det avgårde til skiløypa, der eit nydeleg klisterføre venta tolmodig på meg :)

  0

  Morgentur

  0

  Godt gamalt slag?

  Eg hugsar faktisk ikkje, korleis var eg på mitt beste? Kortid var eg på mitt aller beste?

  Ein ting er sikkert, eg har vore verre. Eg har hatt langt dårlegare forutsetningar enn no.

  Vi blei nylig velsigna med snø her i vest, og skiene har stått klare og er nesten ubrukt siden jul. Dei har no fått snø å gå på. Enn so lenge.

  Mens eg venta på snøen var eg ein smule besatt av å vere mest mogleg forberedt i tilfelle snøen skulle komme. Dei av dykk som såg meg med skistavar på skogsvegen døgnet rundt, dei såg syner.
  No kom altso snøen, kvit og fin, smidig og gledesspedande som ei sprek frøken.
  Vinterdepresjon: AVLYST

  Eg gjekk på ski i går kveld, i dag tidleg, og i kveld.
  I kveld losna det litt..

  Småskøyting der det høver seg, lange drag, litt slapp på motbakke endå, men i kveld fekk eg inn eit nytt gir.

  Eg går alltid, ellervrettare sagt, ofte, ein roleg rusletur på 5 km før eg reise heim, berre for å roe ned etter mange småintense runder med varierende intensitet og fart.

  Enkelte lyktestolpar kaster en strek av skugge, noke som for meg er , målstrek, sekunderingsstrek, bonuspoengstrek, osv... motiverande skugge, med andre ord.

  I kveld gjekk eg ei vanleg nedroingsrunde, heilt til ein kar med gul jakke kom på bakskiene. Han var nok i femtiåra, og ugift, jeg er ikkje moteekspert, men det der er ei typisk evig-ungkars-jakke, frå år 19-pil og boge. Den turkise "taitsen" var nok noke han fekk til komfirmasjonen.
  Uansett klede, alle har forskjellig smak. Han virka sprek.

  Han kom stakande bak, i ei krapp kneik kom han opp på sida, og då var dette ikkje lenger ei roleg runde sånn for kosens skuld lenger.
  Han skal ikkje få gå forbi meg, tenkte eg.
  Men vips, der for han forbi. Okei, så det er sånn vi skal ha det, greit for meg.

  Fanden går på automatikk, onewaystavane blei sett på si hardaste prøve, for eg hogg til, og trakka som aldri før. Ein vert tend når ein ser kor leikande lett andre hoppar avgarde i skisporet, en vert trigga til å yte maksimalt.

  Han var nesten på høgda då eg tok han igjen og skaut forbi i amatørmessig skøytande positur, det blir klumsete med ski av typen klassisk.
  Luka berre veks for kvar gang eg ser meg tilbake, altfor lett. Eg slakkar ned på ei lang strekke, berre kosar meg, han tek innpå.
  Den evige ungkaren i eggegult og utvaska turkis er straks berre fem meter bak, og eg høgg til igjen, trakkar til, og skaffar meg på ny ei luke.
  Straks ein lang slak nedkøyring, han får gli forbi, eg plogar for å bremse. I botnen av bakken er det en sving som virkar krapp om ein har høg fart.
  Eg berre glir opp på sida før stavane får arbeide i høgt tempo, eg er forbi. Over ein kul, krapp liten bakke, slak oppover, og utfor Skulderknekkebakken.

  Eg fryktar den ikkje lenger, og susar som ei pil nedover, eg glir langt ut på flata, og brukar alt som er igjen av kreftar for å innhente ein annan kar.
  Han parkerast lett, og med høg puls går det glatt ned mot stadion, der eg skøytar opp til stolpen som eg ser på som målstreken.


  Godt gamal slag? Nei, men eg er på god veg.

  0

  Kjem vinteren? Kven skal ein stole mest på?

  Kjem endeleg vinteren til vestkysten? Kven er mest truverdig?

  Din gamle mor si gikt, eller ein meterolog som knapt får plass i tv-ruta?

  0

  Se hva som kom i posten ;)

  Heldige meg !

  #rødvin

  4

  Dagens tørre

  0

  Svaner, mer enn grønnsåpefugl.

  Ja, disse hvite store fuglene med morsinnstinktet til en flodhest og utstyrt med den selvsentrerte hjernen til en religiøs.
  For meg er svaner ensbetydende med lang hals, aggresivt hode som hater folk og hund. De er også trykket på miljøvennlige dagligvareprodukter, da lysegrønt mot hvitt. Grønnsåpefugl, faktisk.

  Under en kveldstur denne uken kom jeg ganske nær to sovende svaner. Først da jeg klappet i de kalde hendene mine kom i hvertfall den ene ut av drømmeland.
  Den strakk ut halsen som et slitt trekkspill fra indre trøndelag, og kikka rundt som en russisk radar.

  Den fant tydeligvis ikke ut hvor jeg stod, det var såvidt begynt å bli mørkt, været var guffent, sikten dårlig, jeg var kledd i grønt, mørkegrønt.
  Den stutret bortover isen, med vingene i buet stilling.

  Denne fjørkledde divaen så ut som ei krabbe på havbunnen, den gikk sidelengs. Sidelengs bort til maken sin, dultet den over ende og du kan tro at den fikk en støkk.
  Der kom trekkspillhalsen ut som troll i eske. Og begge de to hvite, mer eller mindre kloke fuglene virret snart rundt på iskanten, tydelig forvirret.

  Den ene vagget målbevisst nordover, den andre gikk bare i ring, akkurat som et kontrolltårn på flyplassen sendte den maken ut på taksebanen, og for en takeoff, vannog sørpesprut i alle kanter, og der stod en svane igjen, den andre hadde nok trukket inn landingsføttene allerede. Den var nesten ute av syne.

  Siste svane ut, tripper bortover tydelig usikker på isens styrke, før den folder ut vingene, (krabbestil) tar en piruett bare for å sjekke at alt er klart. Et steg, ops, vent, hopp, vingene ut som ei krabbe, deretter vingene opp som ei balettdanserinne

  Take off ! Grønnsåpefugl i farta.

  0

  Mester på kjøkkenet, det er meg det.

  Dagen for brødbaking, påleggsproduksjon, støvsuging og forefallende husarbeid.

  Brødet er så grovt og sunt at det må deles med sag.

  Marinert skinkesteik, herlig pålegg og ikke minst en smakfull ingrediens i lunsjsalaten.

  2

  Handling i sjølvforsvar?

  Kva kjøper ein person som handlar i sjølvforsvar?  .

  #forsøkpååværemorsom

  0

  Svin a'la Krim

  Hvitløk og peppermarinert svinekjøtt. Min velkjente egenkomponerte sjysaus og lettristet brokkoli.

  Sunt og godt.
  God lørdagsmat.

  0

  Endelig helg!

  I morgen blir det fjelltur i dagslys :)

  4

  KVIKKLUNSJLUE & KVIKKLUNSJSKI :)
  Var ikke den tøff ? Min svigerinne har laga den.  johannetommerbakke.blogg.no
  Jeg syns den var kjempeflott, potensiell bankerslue ;)

  Og for en god kombi med trickskiene mine :)
  Bankersblanding!
  Nå mangler bare snøen :(


  #freia #kvikklunsj #ski #vinter #hekladuk

  0

  Luringene

  Luringene ja, det fins mange av dem. Men hvem er luringene egentlig?

  De som stopper og spør om det gjør vondt, etter at du har frisert småskogen med skiene dine, nesa blør og den ene staven er knekt?

  Du husker kanskje det året myndighetene påla billister å ha med refleksvest i bilen?
  Da var nevnte luringer i sitt ace.

  Luringene var de som av en eller annen grunn måtte tre en refleksvest over passasjersetet, som en klam gul kondom.
  Andre luringer la refleksvesten i bakruta, slik at alle kunne se at den ikke var lett tilgjengelig. Luringene.

  Er luringene de som gledelig propper seg på junkfood, men drikker pepsi max for å ikke være usunne?

  Er det kanskje de som klager over at bensinen koster over 15kr literen, men uten å gjøre en mine kjøper 0,6l vann på samme bensinstasjonen for over 30kr?  Andre luringer har intet annet å gjøre enn å skrive om andre luringer.


  Mens man venter på snøen.


  0

  KJÆRE VÆRGUD !

  2013 var året der mye gikk til helvete. 2014 skulle bli mitt år. 
  Slik ser det ikke ut til å gå.


  :: Bildeeksempel på hvordan en vinter skal fortone seg ::

  Akkurat nå skulle jeg vært supersprek og jaget mosjonister i skiløypen, runde etter runde, mil etter mil.
  Til og med froskemannen med overvektig labrador skulle jeg spurte forbi. Jeg har gleda meg stort siden i fjor.
  Årskort kjøpt, nye ski kjøpt, nye staver kjøpt, optimisme hentet ut i bøtter og spann, gledet seg.

  Og hva er så takken fra værgudene? Joda, værgudene står på de lates side. De som ikke liker snø, aktivitet og vintersport.

  For i år har sofasittere, pensjonister, latsabber og snøhatere fått den vinteren de forherliger. Vinteren som aldri kom. Som julekjerringa på nissen.
  Hva er det som får folk til å foretrekke regn framfor norsk vinter? Tørr og fin snø må da være bedre enn plaskregn.

  Vi hadde riktignok 6 dager med tynt snødekke, jeg rakk knappe femten mil på de nye skiene før pissregnet kom og slukte gleden og entusiasmen.

  Jeg har aldri før hatt vinterdepresjon, har på en måte aldri skjønt hva det er, men nå er den sterkt tilstede, og det eneste som kurrerer vinterdepresjon, det må være vinter.
  Vi trenger vinter, snø, islagte perfekte spor i lysløypa, synet av overvektige labradorer som kommer dinglende etter froskeformede mosjonister, glede, kvikklunsj, kjappis på Gjøset, klatring i damefallet, spurt inn mot lysløypa, sprint og intens staking på sletta før stadion.

  Følelsen av vinter.


  Kjære værgud, eller Murphys sendebud,  om du hører meg nå;   jeg har tenkt å legge om til sommerdekk, og bruke de helt til August!

   

   

   #vinter #ski #blogg #helse #depresjon #snø #skitur

   

  0

  0:58  0

  ski med litt futt

  video:ski med litt futt


  Bakken er ikke særlig bratt, men fyttikatta som det gikk unna!

  0

  Here we go again...hvor blir det av skiføret?

  Snart tid for skiturer igjen, mangler kun kuldegrader og snø.

  Godt nytt skiår kjære leser!

  0

  Snart er skisesongen i gang igjen!!!!!!!!!!

   

  Gleder meg stort!!!!!!

  4

  TAKE A WALK

   

  // Syns denne er så ufattelig bra //

  12

  Dagens WITHOUTFIT

  //  Da var jeg klar for den lokale pub'n  //


  // Staggy bottom boys //


  2

  Bloggpressekonferanse, noe forsinket.

  Budskap:

  Jeg blir selger på den flotteste jegerbutikken i landet.

   

   

  // Gleder meg, en halv måned igjen nå... //

   


  9

  Drømmejobben venter!

  // Av og til har man flaks, av og til har man dyktighet, -kombiner disse og det vil gå deg vel //


   

   

  Den store drømmen har alltid vært å jobbe med det som er selve livet og interesse nr 1. Drømmen har vært å kunne inspirere og glede andre som har samme interesse.

  Nå går drømmen i oppfyllelse,  og jeg gleder meg til å jobbe med mine nye kollegaer, det er skikkelige kunnskapsrike og flotte folk !

   

  Dette blir stas!

   

   

   

   

  0

  Isak hadde rett svar på pinsekonkurransen, Gratulerer!

   

  Isak: "Det der må no berre vere "Tyngste reven" frå Jeger, hund og våpen :D Helsing aktiv leser og jaktnerd ! "

   

   

  Helt riktig Isak, jeg hadde alvorlig talt ikke trodd at noen ville svare riktig på den der, man må være faktisk være ekte jaktnerd for å vite at bildet viser baksiden på en revepins ;)

   

   

  Ønsker deg all mulig jaktlykke i fremtiden Isak!

  6

  PINSEKONKURRANSE- HVA ER PINSEN ?

  // Du må for all del ikke tro at jeg samler på pins. Men det er snart pinse, og da er det greit  //


   

  Er det noen det ute på verdensveven som kan gjette seg frem til hva som er på pinsens fremside?

  Kom igjen, prøv! 

   

   

  Vinneren får hederlig omtale, og link til sin blogg i neste innlegg!

   

   

  8

  BLOGG-PRESSEKONFERANSE NESTE UKE?


  For det er vel slik at store nyheter skal presses ut til mengden med en egen pressekonferanse?

  Eller gjelder det kun for avdankede a,b og c-kjendiser som blåser bort siste rest av selvrespekt ved å delta i den nye reklamen til rema 999+1   --(999+1 = 1000 ,for de som ikke tok den)

   

  Kort fortalt, jeg har nå noen nærstående fremtidsplaner som muligens, eller med høy sannsynlighet blir realisert innen kort tid. Dette er noe jeg har drømt om i lengre tid, i flere år, noe jeg virkelig brenner for.

  Noen detaljer gjenstår riktignok, men jeg håper og tror at dette går veldig bra.

   


   

  Kom igjen, ønsk meg lykke til da !


  2

  VESLEFRØKEN FYLLER 4 ÅR!

  // Veslefrøken ser fortsatt veldig ung ut, tiden går fort og vår gode versle grå blir bare mer og mer herlig //

  9

  HUNDEUTSTILLINGEN NÆRMER SEG

  // Slik gikk det forrige gang //

   

  Da er vår lille gråpels påmeldt til utstillingen i Sogndal i mai.

  Det blir spennende å se hvordan det går, for forrige gang ble det en 1. premie, og nr 3 i sin klasse, (min skyld, jeg er talentløs som utstiller)

   

   

  Grugleder meg...

   

   

  4

  JAKTHUND I ULVEKLÆR

  //  Hund i ulveklær- Det finnes ikke noen annen skapning som sprer så mye glede  //

   

   

  2

  BLOGGAWARDS 2012

   

   

  // Det var jammen på tide //

  14

  BÆ BÆ LILLE LAM (Advarsel, søte skapninger)  8

  GJETTER DU INNHOLDET I PAKKEN?

  // Tidenes første PPT-innlegg (Pakke På Trappen) er herved publisert //

   

  Har notert meg at mange lager såkalte "pakke i posten-innlegg" , det er sikkert for å få andre til å tro at de er sponset fra rumpa til ørene, eller for å ikke la det gå inflasjon i ordet outfit på bloggen. Forandring fryder...


  Rosabloggere altså....if you cant beat them, join them!

  Når vi mannfolk en sjelden gang får pakker med posten er det 100% fritt for kosmetikk og fjas, dette er real stuff!

  Som regel...

   

   

  Så hva inneholdt pakken som stod utenfor døren da jeg kom hjem?
  (Hint: Rosa farge og må røres før bruk)
   

  Stikkord:
  0

  GAUPE, BJØRN OG PUMA (JAKTFILMANMELDELSE)

   

  En jaktfilm av Kristoffer Clausen http://jaktogdvd.no

  Spilletid: 50 minutter

   

  Kristoffer Clausen er kjent for sine innovative jaktfilmer, han har levert jaktfilmer i ypperste klasse i flere år. Mest kjent er han for serien med Hjortejaktfilmer der den ene filmen har overgått den andre. Han har også en rekke gode filmer med småviltjakt og jakt i varmere strøk. Nå har det kommet en del jaktfilmer den siste tiden, og man må tenke litt utenfor gårdstunet for å komme med noe nytt.
  Det har Kristoffer klart.

   

  Denne gangen har Kristoffer tatt turen til Nord-Amerikas villmark for å jakte og filme jakt på eksotiske arter som gaupe, bobcat, puma, svartbjørn og grizzlybjørn. Filmen er spilt inn i flotte omgivelser med røff natur og stor vilttetthet. Det er en film som inspirerer og samtidig er underholdende. Du får den amerikanske følelsen når du ser en skikkelig pickup tøffe rundt på skogsveier mens de leter etter ferske spor etter store skogskatter.


  Filmen består av 50 minutter jegeraction på høyt nivå, det er jakt på store og potensielt farlige dyr, det er action når man feller en tresatt puma mens en bråte jakthunder står under og gneldrer for å holde pumaen i treet. Du skal holde beina tungt i munnen under slik jakt.

  Filmen viser fantastiske jakthunder som vet hva de driver med, og hundeføreren er en av de jegerne med størst erfaring på rovdyrjakt. Det er kombinasjonen av erfaring, kameraføring, eksotiske dyrearter, natur og kvalitet som gjør at denne filmen er så bra, det virker som om alt klaffer perfekt!

   

   

  "Vi som driver med jakt har alle en drøm om å en gang jakte i Nord-Amerika,
  og den drømmen forsterkes kraftig av denne filmen"

   
  14

  DAGENS HUNDEOUTFIT

   

  Grå lodden pels :)

  2

  BILDER: PÅ VEI MOT TOPPEN!


  I dag var det fint på vei mot toppen!  Damefallet, jeg har en vanntett teori om hvorfor denne bakken heter akkurat det. Den teorien kommer senere.

  Dagens hundeoutfit: Grå lodden pels :)  Slike dager ønsker vi flere av!

  1

  MITT FAVORITTOMRÅDE

  Image and video hosting by TinyPic

  Dette er den mest fantastiske delen av langløypen, det er her man rykker fra mosjonistene ;)

  1

  NÅ KOMMER SNØEN TILBAKE - *HURRA*  Jeg var bekymret for at Kong Vinter hadde takket for seg, og at kun minnene lå igjen etter årets skisesong. Forøvrig min første skisesong på over 15år. 

  Det har vært et eventyr bestående av crispy snø. deilige spenstige svartgule ski og mestringsfølelse. De siste ukene har bestått av sukkersnø og gud forby; klisterføre! Utsiktene har vært som i kinesisk billigoptikk, svært uklare og frustrerende.

  Og eventyret var visst ikke helt slutt, for her kommer påskesnøen!!!!!!!!!!!!!

  14

  KJÆRE SPONSORER!   

  Jeg vil ha et slikt kikkersikte!

  Dere har adressen min!

  Stikkord:
  8

  I try to be like Ned Kelly

  Jeg er syk for tiden, og når jeg en sjelden gang er syk er dette en av medisinene som faktisk fungerer.

  En av mine absolutte favorittfilmer.

   

  Stikkord:
  17

  HVEM ER BEST PÅ BLOGGDESIGN?

  Jeg har insett at jeg trenger ny design på bloggen, og lurer derfor på om bloggerne kan fortelle meg hvem som lager de beste og mest funksjonelle designene.

   

   

   

  -Jeg ønsker et design som gjør at jeg kan få publisert større bilder enn jeg kan med nåværende mal.

  -Jeg er glad i tømmer og mossy oak.   

   

   

  Noen forslag?

  Send meg gjerne en mail: kristian (alfakrøll) hjortefot.com

   

  Eller legg igjen en kommentar!

   

   

   

  4

  SPENNING FOR TØMMERHUGGEREN ***  Skal man nå toppen må man ta toppen!
  Det er rikelig å rydde opp i etter at vi hadde julebesøk av den gamle sure damen ved navn Dagmar, granskogen ligger litt her og der på odelsgården. Så her må det ryddes!

   

   

   

  Denne grana skulle vise seg å inneholde en del spenning. En real katapult faktisk.  Noe usikker på hva som venter av overraskelser, ett feilskjær kan faktisk bety alvorlig skade og det som verre er. Her gjelder det å ha beina tungt i munnen!  Men det gikk bra, med et kraftig brak. Grana var i såpass kraftig spenn at den knakk tvert av på midten under kvisting. Den løftet seg nesten to meter opp i luften. En heftig opplevelse som setter en kraftig støkk i en stakkars skogsarbeider, grantrær som ligger med press lett kan gjøre stor skade når kreftene slippes løs.

  Det er herlig å jobbe i skogen, det er så fritt og flott, tungt og godt!

  God søndag til deg!

  Stikkord:
  19

  SPEILBILDET SENDTE MEG PÅ TOPPLISTEN!

  Rikitgnok er jeg  ikke på den heftige og saftige topplisten som oser over av rosa neglelakk, parfyme, outfit, infit, whitoutfit, badromsportrett, (bilder av speilbildet) og såkalte cupkakes, det er noe muffins her.   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Det kan vel bare bety enten at vi menn mellom 25-39 år ikke er overrepresentert på Blogg.no, eller så har speilbildet mitt slått skikkelig an :)  Jeg tror det er første alternativet som er mest reelt.

   

  Nå er jeg jo på riktig vei, både i livet og på bloggen, så tusen takk til deg som gidder å lese min ferd tilbake til toppen!

   

  God kveld!

  34

  HVILKEN PC BØR JEG KJØPE?

  Den snart 7 år gamle og stappfulle Acer'n min med Windows XP synger på siste verset, og jeg må snart se meg om etter ny pc, bærbar pc selvsagt.

  Men så var det valgets kval (spekkhogger?) Hvilken type bærbar PC?

   

  Jeg er ute etter en som er:

  -Liten og lett

  -Minst 4 gb ram

  -må ha  USB-utganger og cd-rom (dette utelukker de smp miniene)

  -Skal brukes til bilderedigering, nettsurfing og blogg

  -God batterikapasitet

  -Lav pris!

   

   

  Tar i mot alle gode tips med stor takk!

  5

  Hjortepølse, mør hjortebiff og ny bil !

  I dag har jeg vært i Bergen, det ble en innholdsrik tur :)

  Jeg har smakt på tidenes beste hjortepølse i dag, og jeg har prøvd ekstremt langtidsmørnet hjortekjøtt. Her snakker vi om vacumert kjøtt som har ligget i et kjøleskap siden advent :) Det var mørt og fullt spiselig, en liten aha-opplevelse rett og slett.
  I vårt fisefine bortskjemte bestførsisteforbruksdagfokuserte land er det bare en håndfull personer som ikke rynker på nesen av slikt. De andre aner ikke hvilken opplevlese de går glipp av.

  For å toppe det hele, -jeg kjøpte en ganske ny bil.  For meg er en 2005' modell ganske ny bil :) Og med skiboks! Perfekt !

   

  Jeg har hatt en fantastisk dag i utrolig godt selskap!  God natt!

   

   

   

   

   

  Stikkord:
  3

  Bergenstur i morgen!

  Det er ikke hver måned jeg er på bytur, men i morgen skal det skje :-) Kanskje blir det bilkjøp også. Gleder meg stort!

  6

  Skitunnelen i Torsby

  Dette ser skikkelig gøy ut, og best av alt ; det strekker ut skisesongen betraktelig.
  Greit nok at frisk luft og fjellnatur betyr mer for meg, men alikevel.

  Jeg ønsker meg slik tunnel til jul ;)

  Og for en motivasjon Team United Bakeries sprer på Youtube, førsteklasses!

   

  4

  FARVEL KJÆRE TAHOE!

  Det har vært tre fantastiske år, du har fått meg trygt fra sted til sted.

  Vi har hatt mange kjempeflotte ferieturer, vi har hatt flotte turer på jakt sammen, du stod trofast og ventet på snuplassen til jeg kom tilbake. (Det hadde jo vært litt rart om du stakk av på egenhånd) Du var med opp i skogen og hentet hjorten jeg skjøt.

  Vi har vært gjennom mye, du har ikke vært feilfri, men det har vært rimelig å gjøre deg glad og fornøyd igjen, og jeg har hatt langt dyrere bekjentskap i form av Vectra og Mondeo.

  Du er noe av det mest komfortable jeg har vært borti, setene var som en sofa, du var jo en sofa med ratt. Og under panseret stod det en kraftig motor som gjorde deg til den komplette kjøremaskinen. Ja, du hadde stor motor, du var tørst og sulten, men jeg sa den gang, og sier fortsatt at: biler som bruker under literen på mila er skikkelig femi.

  Her var vi på fjelltur sammen, og dette kommer jeg til å savne. De flotte turene vi har hatt.

   

   

  Farvel Tahoe!
  Håper du vil trives på Gjøvik!

   

  Nå skal jeg kjøpe en vanlig og litt mer feminin bil, og jeg kommer sikkert til å like den nye bilen,  men Tahoen vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

  0

  Snart ut på tur!

  Da er det straks klart for en langtur!
  Men først må jeg smøre nistepakke. Og du vet, med mat og drikke sulter helten ikke :-)

  Nammis!

  0

  Dagens SKITOUR de STØL (BILDER)

  I bakgrunnen ser du et av kommunens landemerker.

  Midt i bildet ser du stølen.

  Artig bakke :)


  Stoppepause ved Gjøsetvatnet

   

   

  Kan livet bli bedre?

  0

  Videoklipp fra kveldens skitur

  Perfekte forhold!

  Stikkord:
  4

  Halv porsjon, et knusende kosthold!

  Den enkleste måten å finne ut hva som er en halv porsjon :)


  2

  På tide med litt søvn.

  Jeg har akkurat lagt bak meg en innholdsrik dag, først våkner jeg 08.00 og føler at jeg har sovet langt utpå dagen, deretter tar jeg noen kilometer skøyting i grei hastighet i skisporet, så bærer det på jobb.  I dag kom telefonsamtalen jeg har venta en stund på
  , en kar vil trolig kjøpe bilen min, trolig til en pris som er veldig grei for meg. Så nå kan jeg kanskje begynne å lete etter ny :) Men jeg har lært meg å ikke ta noe på forskudd, jeg apretter ikke champisen på forskudd lenger. Men det lover godt.

  Nå må jeg sove, i morgen blir det 5 km på ski før jobb, dersom været ikke er helt forjævlig.

  God natt!

   

  Stikkord:
  4

  Birkebeineren , slik er løypen.

  Team United Bakeries tar deg med i løypa til Birkebeineren. Flott videoklipp.

  10

  Fy f**n så motiverende og RÅTT!


  (Mosjonisten og den vesle gutten på bildet har ingenting med kveldens mosjonistjakt å gjøre)


  Først av alt, takk til alle som ferdes i skiløypa der jeg bor, dere er fantastiske alle som en.
  Jeg liker spesiellt godt de av dere som kommer med det proffe og kliss nye utstyret, siste skrik innen drikkeflasker som knapt kan drikkes av. Dere motiverer meg, dere aner det bare ikke.

  For hver gang jeg ser dere så tennes det en liten fakkel i kroppen min, fakkelen er ikke større enn disse som viser at oljeplattformene faktisk har olje og gass under seg, men den innvendige fakkelen brenner desto mer og ligner på et nødbluss. Knallblått!

  I kveld kom dere, det passet perfekt. Jeg hadde nettopp gått femmeren uten å stresse nevneverdig, målet var å teste makshastighet i toeren, altså 2km. (no suitcase thinking here))

  Jeg kjempet meg ut fra stadion i ganske hurtig skøyting, koset meg ned den første slake, opp over kulen, seiler lett ned mot første motbakken, den skøyter jeg i mellomkjapp hastighet, før jeg roer ned i passelig skøyting på toppen. Deretter tar jeg tilbake pusten i neste nedoverbakke, og skøyter lett bortover idet jeg finner det kjedelig å bare gli. Jeg sporer av og kommer meg over i 2km-løypa, og skøyter opp de to avsatsene, tar til høyre der man vanligvis går sistesløyfa til femmeren, og gir på.

  Og det er da herlighetene, mosjonistene kommer til syne, jeg er godt duckbreath(andpusten) på toppen, men ser disse tre mosjonistene som kommer som kanonkuler ned fra femmeren, og der våkna jeg som en liten unge på julaften.
  Jeg staker på nedover, disse tre personene sklir halvveis utpå strekket og går relativt hurtig der de slynger seg framover 50--60 meter foran skituppene mine.

  Jeg gir på mer og mer, jeg kommer nærmere, det er nå en bakketopp mellom meg, mosjonistene og målstreken på stadion. Jeg har snart skøytet meg ganske nært "hovedfeltet" og mannen i følget ser meg og hugger til med klassisk (han har ei gammel gul lue, og knallrøde Madshusski), og går litt forbi sine turfølger, jeg gir på oppunder det kondisen min klarer og litt til, jeg må være på bakketoppen før den luringen med gul lue.

  Jeg rykker kraftig og trakker til som en elefant som har forvillet seg inn i en kanniballandsby, jeg har teknikk som en skiftenøkkel, men jeg kjemper som faen og passerer gultoppen rett før bakketoppen, jeg bare gir på, det er knallhardt føre, alle bremser er slått av, jeg fylles av en deilig følelse idet jeg suser fra mosjonistene og har full kontroll på ski og pust.

  Jeg hever armene over hodet og gliser sikker mer enn en sulten hyene som ser en nygrillet kotelett.

   

  Nede på stadion står samboeren min med stoppeklokken, og på en måned har jeg nesten halvert rundetiden.

   

   

  Herlig!!!!!!!!!!!!!

   

  Stikkord:
  6

  Strøkent føre i løypen!

  Slike dager må vi få flere av!

  Kanonføre!

   

   

  8

  Ulv spiser Rett i koppen!

  Potetmos med kjøtt er favoritten!

  4

  Kroppen sender signal til meg  Av og til er det flott å ta en pause fra den daglige fysiske aktiviteten og bare sette seg til rette i stolen og se på tv igjen. Den siste måneden har tv'en blitt nedprioritert til fordel for skiløypa, så i dag er det lov å se litt skiflyging og The Voice.

  Kroppen har gitt signal om at nå må jeg slappe litt av og ikke la min nye interesse gå meg helt til hodet.
  Jeg har den siste tiden erfart at lyden av glatte langrennski som lager crispy lyd mot velpreparerte løyper er sterkt avhengighetskapende.
  For å ikke snakke om den følelsen du får av å vite at de fleste musklene i kroppen jobber knallhardt opp den siste kneika, og at du nå nesten klarer ta igjen froskemannen med overvektig labrador. (men bare nesten) den er helt ubeskrivelig. Den kan best sammelignes med å sitte ute i oktoberskogen med jaktrifla, og lokke til deg en stor kronhjort for å deretter la den gå.

  Å nå kunne skøyte opp den bratte bakken rett før stølen uten å få blodsmak i munnen, det er en følelse som ikke kan kjøpes for penger.

  Den følelsen er god, den handler om mestring og at du har målet innen rekkevidde.

   

   

  God kveld ønskes til alle som er innom!

   

  1

  Skiflyging i Vikersund

  (Dette hoppet er fotografert i den lokale hoppbakken)

   

   

  Fantastisk sport!

   

  Akkurat nå sender NRK direkte fra kvalifiseringen i Vikersund, og du skal lete lenge for en sport som er like dristig og grensesprengende. Dette er skikkelig moro!

  Så i kveld skal jeg ta det med ro og kose meg med lange svev i Vikersund.

   

  Heia Norge!

   

  116

   

  8

  Trenger jeg nytt bloggdesign?

  Enkelt og greit, bør jeg få meg ny design på bloggen? Noen inspill, tips og råd? Legg gjerne igjen en kommentar :-)

  4

  TEAM UNITED BAKERIES- Når du minst venter det :)

  ("-Du er han som har den bloggen du ?")

   

  Team United Bakeries har de siste årene blitt en knallhard merkevare, dette er laget som besitter de beste skiløperne i landet.
  Og når man bor mellom fjell og fjord regner man ikke med at en av norges beste skiløpere kommer i full fart med en pulk på slep rett bak deg i skiløypa. Og når den sympatiske og trivelige skiløperen i tillegg slår av en liten prat, og nevner at han faktisk har lest denne bloggen, da er det bare strålende!

  En skikkelig motiverende faktor og vitamininnsprøting i sporet!

   

  Lykke til videre i konkurranser!

   

  2

  I supersonisk hastighet mot toppen!

  video:ski med litt futt

  Bakken er ikke særlig bratt, den er faktisk ganske slakk, men fyttikatta som det gikk unna.
  I dag var det perfekte spor, og jeg er svært fornøyd med de nye skiene! Det er ikke ofte jeg manøvrerer i slike hastigheter.

  Da har jeg gjort unna rundt 20 km i relativt hurtig gange (til meg å være), nå skal huset vaskes, og så reiser vi i skiløypa og tar noen kilometer når min samboer kommer fra jobb.

  For en fantastisk dag!

  Stikkord:
  0

  For en fantastisk dag!

  Minusgrader, rikelig med snø! Kan det bli bedre? Da var det på tide å sveive i gang bilen :-)

  2

  FISCHER, Herlig!

  Nå blir det testing av de nye skiene, spennende!

  Stikkord:
  8

  FISCHER vs MADSHUS -Burde jeg ha dårlig samvittighet?

  Det stod mellom FISCHER og MADSHUS sitt utstyr, valget falt på Fischer sine ski, jeg var mest komfortabel med Fischer sine sko, og liker best designet på deres ski. Det var en vanskelig avgjørelse, men nå er den tatt. Skiene er på vei, og jeg gleder meg. 

  Som sagt, norske Madshus var også med i vurderingen, men jeg føler at det blir helt feil å bruke Fischer sine sko og Madshus sine ski. Såpass opptatt er jeg av det visuelle hva gjelder utstyr.

   

  Burde jeg ha dårlig samvittighet for å ha valgt bort de norske skiene?

   

   

   

  2

  Nye klær på vei i posten!

  Tiden som joggebuksefantomet i løypa er forbi, helt greit syns jeg. Ikke liker jeg joggebukse noe spesielt, og den gamle fleecejakka med coop-logo er nå altfor romslig og varm. Den skal brennes!

  Jeg måtte ta steget ut på nettet, og du verden så mye enklere det er å finne klær i den nye størrelsen min.

  Denne vesten må da være perfekt i symfoni med superundertøy ?

   

  Hva tror du?

  Stikkord:
  9

  Hunden, det beste turfølget!

  video:elghund i sitt rette element

  Jakthunder elsker å løpe, og det må man jo ta hensyn til :)


   


  8

  Takk til FREIA og KVIKKLUNSJ

  Nå begynner kondisen å bli hakket bedre enn den var, muskulaturen i kroppen begynner å bli mer markert  og merkbar enn tidligere, jeg føler meg sterk for tiden. Herlig følelse.

  I dag har jeg hatt en rolig dag i sporet, først en oppvarmingstur på 3km, deretter ville jeg prøve å utfordre mosjonister, du vet de som med et hånflir tuslet forbi meg tidligere.

  Jakten starter i 5km-løypa.

  Jeg ligger vekslende mellom 5 og 50 meter bak supermosjonisten fra start, jeg skøyter forsiktig, han går klassisk og vi har kontakt. Et floi kommer rett over hodene våre, det lander på floiplassen rett nedenfor løypa, jeg lar det ikke forstyrre meg i jakten.
  Nå må jeg henge på for fullt tenker jeg, og jeg gir det jeg har den siste kneika før den lange strekka, og der utpå strekket begynner den frekke dævelen å oppføre seg som det jagede "byttet" .

  Og da våkner rovdyret i meg, og konkurranseinnstinktet mitt presser seg inn for fullt. Ikke faen om den fyren får gå fra meg.
  Jeg glir godt i sporet, og straks bare noen skilengder bak. Jeg samler krefter, og lar konkurrenten få bestemme farten. Jeg har ikke hastverk, eller ventende sysler som tvinger meg til å yte over evne.


  Så kommer ei lita flate, og akkurat der stølsløypa kommer innpå 5km-løypa begynner han å stake for alvor, han vet at jeg har tatt opp jakten, han hører nok den tunge pusten min rett bak, jeg slapper av og glir etter, sanker krefter, det glir godt nedover, "byttet" glir i sporene, mens jeg kommer litt bak i løssnøen.

  Vi glir nedover den slakke bakken og jeg lar byttet få gå først ut av svingen og rett over den første bakketoppen, men så slår jeg til, hiver meg over i sporet, og trakker flatt, det spruter snø i alle retninger, jeg går forbi byttet i et tempo jeg gjerne skulle sett på film,

  Jeg har 10 meters luke idet jeg begynner å skøyte og gjør meg klar til siste nedfarten, den store beryktede bakken, jeg kommer helberget ned i superfart, og staker meg framover vel 100 meter før jeg går over til hurtig skøyting, jeg har nå ei luke på litt under 200 meter, jeg kommer over bakketoppen før skistadion, legger meg til høyre for sporet, og glir i min egen stil ned i de siste svingene mot akebakken før jeg skøyter hurtig opp foran skihytta på stadion.

  Vel 15-20 sekunder etter kommer mosjonisten pesende og hostende, jeg har allerde tatt av meg kvikklunsj-skiene og trekker litt velfortjent frisk luft med odør av gull, og best av alt, jeg er ikke særlig sliten ;)

  Har lyst til å brøle, for første gang er jeg kjappest!
  Det føles herlig å være den som jager!

   

  Takk til FREIA, disse skiene var kanon!

   

  YHAAAAA

   

  2

  For en herlig følelse!

  I dag gikk jeg i løypa med de nye sponsorskiene, fantastisk! Det herligste var å skøyte forbi flere av de som gikk så lett forbi meg tidligere. Og kjekkest av alt, de klarte ikke å ta meg igjen!

  6

  Norsk elghund i skiløypen!

  Haha! sier jeg idet jeg klarer å skli fortere enn hunden orker å løpe :)

  2

  Mestermøtet og dagen i dag!

  I dag har jeg møtt en supertøff kar, vi var utenfor preparerte løyper, praten gikk om prestasjon og tips til hvordan gjøre ting riktig. Du verden så mye man egentlig er i stand til å lære på kort tid. Jeg har lært mye, veldig mye.

  Etter dette reiste jeg for å hente de kvikkeste skiene i fylket, de fleste har vel sett de nye skiene mine?

  Takk til FREIA

  Og skiene måtte selvsagt testes. Fyttikatta for noen glatte snøplanker dette var. Jeg har aldri hatt det så gøy med ski siden de tider en klin galen trio i 13årsalderen hoppa på langrennski i den mellomstore Osedalsbakken i Froland. Det var vel i de dager alt av ski ble knust til pinneved idet vi landa med et brak en del meter fra hoppkanten., og skigleden forsvant samtidig som skiene.

  Men nu går alt så meget bedre.Gleden og motivasjonen er tilbake, og jeg er på vei tilbake til toppen, sakte, men brennsikkert!

  Fyttikatta så god glid Kvikklunsjene fra Freia har!, selv om det var et godt lag med nysnø i løypa. Med disse skiene kunne jeg faktisk nesten skøyte fra hunden. Var litt skeptisk til å ha hunden med i løypa, men det var nesten ikke folk der, tightsmannen med froskeformer og den overvektige labradoren var heller ikke å se.
  Det gikk bra med gråhund i band :) Elghunden er skapt for å jage og løpe, så dette var nok midt i blinken for hunden.

  Jeg føler meg frelst etter noen kilometer med forskiktig skøyting. Og dette blir bare bedre og bedre.

   

  Kan ikke sitte her nå, skal ut på tur.

  Snakkes seinere!

   

   

   

   

  8

  Vinterens vakreste eventyr!

  Snart er det tid for turer med motorsaga og traktoren i skogen,  -Jeg gleder meg!
  Det er tungt, men du verden så kjekt arbeid, uansett vind og vær!
  Fyre bål, grille pølser, drikke kakao, felle trær, rydde kvist, drikker mer kakao og kløyve veden før den legges på paller.

   


  Slik kan det faktisk også gjøres ;)

   
  Bålkos i godt selskap må også til!

   

  Hva syns du er vinterens vakreste eventyr?

  Stikkord:
  0

  Lite videoklipp fra fjellheimen!

  video:mov0215


  Videoen er filmet med et mobilkamera, beklager den dårlige oppløsningen og kvaliteten!

  4

  Hekladuk Limited edition!

  Dette syns jeg blei riktig så friskt å se på, må jo være perfekt i skiløypa. Dette er så limited at det ikke finnes ett eneste eksemplar.

   

   Kult?

  Eller hva syns du?

   

  Stikkord:
  0

  Planer for morgendagen

   

  Jeg skal stå opp grytidlig og ta meg en lengre skitur, deretter skal jeg levere lottokupongen på nett, og så reiser jeg på jobb.
  Så nå må jeg huske å stille vekkerklokka.

  Ingenting er verre enn at en slik dag går til spille og sløves vekk på morningen.


  For noen uker siden så jeg på dette som en sove-lenge-dag, det gjør jeg ikke nå lenger, det er faktisk eneste muligheten til å ha dagslys i skiløypa på fjellet. Etter jobb er det ikke lenge dagslyset holder seg framme.

   

  Balsam for sjela!

   

   

   

  0

  Den perfekte musikken til skitur!

  Denne musikken er fin å ha på headsettet idet man cruiser over fjellet på smørefrie turski.

  Stikkord:
  2

  Neste vinter skal jeg ha..  Langrennski faktisk...

  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli hektet på skisport igjen, jeg trodde for fullt alvor at den tiden var forbi, og flyet hadde lettet.

  Det skal bli morsomt, skikkelig morsomt å gå på ski med skikkelig fart :)

  På denne tiden neste år er nok kondisen noen hakk bedre, og ski med dårlig spenn den dag i dag vil være perfekte.

   

  Gleder meg!

   

   
  Les mer i arkivet » Mars 2017 » August 2016 » April 2016
  hits