• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 17

  DEN ENES DØD, DEN ANDRES BRØD! (Sterke bilder)  Slik kan det gå

  MIkkel Rev koser seg
  Ørnhild koser seg også, sammen med frøken Skjære.

  6

  24KM PÅ SKI I KVELD

  I dag var det kanonføre!

  Og da 12 kilometer var unnagjort var det for gale å gi seg, så det ble 12 kilometer til.

  Den første runden kan man regne som oppvarming, da gikk det i fri teknikk med forrykende avslutning, det begynte å snø da jeg begynte på runde nr 2, og det var litt klabbeføre enkelte steder der vinden hadde samlet snøen.

  Men jeg la inn en hurtig avslutning der også, jeg er veldig glad i i å ta løst rett etter kneika som blir kalt Damefallet , der er det flater og små kuler innimellom. Jeg elsker den delen av løypen.

   

  Da var 8,5 timer på jobb og 24km på ski unnagjort!

   

   

  1

  WOODY WOODY  1

  NÅ KOMMER SNØEN TILBAKE - *HURRA*  Jeg var bekymret for at Kong Vinter hadde takket for seg, og at kun minnene lå igjen etter årets skisesong. Forøvrig min første skisesong på over 15år. 

  Det har vært et eventyr bestående av crispy snø. deilige spenstige svartgule ski og mestringsfølelse. De siste ukene har bestått av sukkersnø og gud forby; klisterføre! Utsiktene har vært som i kinesisk billigoptikk, svært uklare og frustrerende.

  Og eventyret var visst ikke helt slutt, for her kommer påskesnøen!!!!!!!!!!!!!

  1

  HJORTESTALKING  Hjorten vet at den blir forfulgt, den ser ikke fotografen, men den har sanser så sterke at synet blir mindre viktig. Den har nok luktet stalkeren for lenge siden, og de lange roterende ørene har nok hørt slafselyden som støvler i våt myr avgir. Slusj-slusj.

  Og når hjorten føler seg forfulgt kan den enten stoppe opp og prøve å gå i ett med naturen, eller den kan rase avgårde og dermed riste av seg den potensielle trusselen.

  Denne hjorten kombinerte kamuflasje og å riste av seg innpåsliten fotograf ved å snike seg saaaaakte ut av synsfeltet.

   

   

   


  13

  TRAGISK JERVEDRAP!  // Her er en jervefant jeg fotograferte i fjor //

   


  Og slikt som jeg kunne lese i lokalavisen i dag er rett og slett bare tragisk!   

  På tide å totalforby slike feller?

  10

  MIN NYE LOOK, VELKOMMEN!

   

  Jeg vil først av alt takke Linda Haukaas for arbeidet med det nye designet på bloggen!
  Det er på sin plass å si at jeg er veldig fornøyd! Tusen takk!

  Jeg vil også rette en stor takk til Fotograf Egill J. Danielsen som har tatt blinkskuddet som Linda Haukaas har forvandlet til en flott header.
  For å se flere flotte og stemningsfulle bilder fra Egill kan du besøke Norsk Hjortesenter , la deg inspirere!

   

   

  Velkommen til min "nye" look"!

  3

  BEKLAGER...

  Akkurat som Altinn.no (uten sammenligning forøvig) opplever brukerne tekniske utfordringer.  Jeg har rotet med kodene, og er ifølge min samboer mer dyktig på rot enn rydding.
  Men slapp av, profesjonell dame er på saken. Som plaster på såret vil alle besøkende få legge igjen så mange kommentarer de ønsker når alt fungerer igjen!

  Velkommen tilbake!

  0

  DAGENS BILDE  6

  MORGENDAGENS PLANER
  // Mikkel som ligger og nyter vårsola. Lur som en rev der han drømmer om hare og mus //  Det er fridag og jeg skal på fjelltur med ei lekker italiensk av rett kaliber.

  Der oppe skal vi forhåpentligvis møte Mikkel som er ute etter litt lunch, han som vanlig på seg sitt sedvanlige røde outfit med hvit avslutning, og jeg håper han kommer luntende etter lokkelydene mine slik at vi kan få en duell på snøføre. Svartfot skal passe seg i morgen!
  // Her oppe skal jeg se om jeg er smartere enn reven :) //


  Og når kvelden kommer skal jeg på møte i Storvaldet, det er et forvaltningsorgan som er opprettet for å forvalte hjortebestanden over større områder. Dess flere kokker dess mer mat og meninger.

  Da er det bare å satse på at vekkerklokken fungerer denne fridagen!

   

  9

  -ADVARSEL TIL BLOGGERNE-

  //HJORTEN INNTAR BLOGG.NO I NÆR FREMTID//


  Du er herved advart!

  3

  VEDLEGG

  Litt orden må man ha..  8

  HVEM TOK SPONSORSKILTET?

  Det kan kanskje høre ut som tittelen på årets påskekrim, men desverre , this is for real!
  (Det stod der så flott og fargerikt , det lyste av samfunnsengasjement kombinert med følelse av at det er litt ditt.)

   

  Dette skiltet fikk hard kritikk av èn eller flere selverklærte "benkeslitere" på nabostølen. Jeg har aldri sett personen før, men så sitter jeg ikke på en benk og sliter , jeg går på ski og sliter, det er jo faktisk en skiløype.)
  Sliteren på benken mente at i et regulert område med preparerte løyper og ny sponsorfinansiert bro var det ufattelig fælt med et skilt som informerte om hvem som har betalt for gildet.
  Det er ikke akkurat snakk om villmark eller urørt natur, trakkemaskinen durer forbi flere ganger om dagen, Røde kors suser rundt på scooter og mange puster og peser seg gjennom løypen daglig.

  Nå er skiltet sporløst forsvunnet, og det er skikkelig trasig at voksne folk får seg til å sabotere for felleskapet som faktisk bruker løypen ganske ofte. Skal ikke si noe sikkert, , men dette er sikkert slike voksne folk som heller ikke gidder å betale for å bruke nybrøytet parkeringsplass, et velfungerende og velpreparert løypenett.

  Flaut.

   

  Dette er noen utakknemlige fjols som skulle vært innsauset i sitt eget klister.

   

  2

  HVILKET ROVDYR HAR BODD HER?  Hvilket rovdyr har laget dette hiet? Det virker som om dyret har brukt granbar til isolasjon.

  Rovdyret har hatt store dyr på menyen.. Det ligger beinrester etter hjort i store deler av området rundt.

   

  Så, hvem kan det nå være?


   


   

  14

  KJÆRE SPONSORER!   

  Jeg vil ha et slikt kikkersikte!

  Dere har adressen min!

  Stikkord:
  15

  BLOGGSAMMENSLÅING ER NÆRT FORESTÅENDE!

  Da har jeg i samråd med mine rådgivende rådgiverere gjort det som kanskje er fremtidsrettet bloggorganisering. Det er trolig snart klart for en fusjon.


  De som følger meg fast har kanskje merket litt småforandringer både i tekstinnhold og utforming av bloggen?  (Hva har jeg fotografert her, en sjonglerende apekatt med gule kjønnshår? Nei du får gjette)


  /***/  Jeg har hele tiden lagt skjul på at jeg har en annen og langt mer populær blogg
  et annet sted på verdensveven, dette har vært bevisst strategi fra dag 1. Jeg er en helt annen strateg enn lederen i SV, og føler at jeg har gjort rett valg.

  Dere som trodde at jeg var en nyfrelst skigutt i tjueårene som bare elsker å gå mil etter mil i velpreparerte løyper, svette og slite meg opp den bratteste kneika, dere har helt rett. Det er slik jeg har blitt den siste tiden, tiden på blogg.no. Men jeg er også en person med andre interesser, dette er interesser som har blitt satt i skyggen en lengre periode nå. De skriker som en ravn etter å få slippe til.

  Så hvorfor opprette en ny blogg? Det har seg slik at den andre bloggen min er en blogg som for det meste omhandler det den gemene hop og feminist vil kalle for maskuline verdier, og jeg har av en eller annen grunn sett på skigåing og skisport som litt mindre macho.  Akkurat der tok jeg skammelig og smertelig feil!
  Jeg tok feil! Det å ha feil, og faktisk innrømme grove feil er like irriterende som eggeskall i vaffelrøre, og pizzarester i brusen.

  Men poenget mitt er at den gang så jeg på en mikstur av disse to forskjellige temaene som problematisk. Samtidig som jeg ville se blogg.no i hvitøyet, og få innsikt i bloggsamfunnet. Visst er det mye sminke, rosahumor og paradise hotel, men det finnes en bråte med dyktige og smarte bloggere her også.


  F.eks:

  http://hanneopsahl.blogg.no

  http://alboats.blogg.no

  http://toppenavheia.blogg.no

  http://purren.blogg.no

  http://konghalvor.blogg.no

  For å nevne fem, det er flere som fortjener å nevnes, vennelisten er lang, men det får bli en annen gang.
  (her er det så kaldt at det rimer av seg selv)


  Så forferdelig feil går det an å ta både av blogg.no spesielt og langrenn generelt, det finnes knapt noen idrett som får deg til å presse og pushe grenser like hardt som langrenn, og for noen hastigheter du kan oppnå på riktig gode dager med blå swix. Alt annet enn blå swix betyr ulykke og seigt føre.  Det er så nydelig når alt klaffer, du vokser og hever ditt eget selvbilde for hver mil du jobber avgårde, enten det er slak motbakke eller slak nedoverbakke. Du vet at selv om du ikke er den kjappeste i løypen, kanskje er du den treigeste på din alder,  så er du den egentlige vinneren, for du har vunnet tilbake selvrespekten og tillit til deg selv. Slikt skal man ikke la andre bryte ned.

   

  Konklusjon; min nye interesse for lange turer på ski kan fint kombineres med mitt veidemannsliv og tidligere profil som en noe småpopulær blogger. Faktisk nådde jeg høyt med bloggen om jegerlivet mitt. Bare se her
  Nå blir det altså litt forandringer her fremover, designet skal oppgraderes. Men jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste for å levere varene fremover også.
  Enten jeg er bevæpnet med Lincoln 7x65R eller FISCHER ladet med et glatt sveip av blå swix.

   

  Møtes fremdeles på toppen!
  Gjør vi ikke?  Stikkord:
  8

  I try to be like Ned Kelly

  Jeg er syk for tiden, og når jeg en sjelden gang er syk er dette en av medisinene som faktisk fungerer.

  En av mine absolutte favorittfilmer.

   

  Stikkord:
  17

  HVEM ER BEST PÅ BLOGGDESIGN?

  Jeg har insett at jeg trenger ny design på bloggen, og lurer derfor på om bloggerne kan fortelle meg hvem som lager de beste og mest funksjonelle designene.

   

   

   

  -Jeg ønsker et design som gjør at jeg kan få publisert større bilder enn jeg kan med nåværende mal.

  -Jeg er glad i tømmer og mossy oak.   

   

   

  Noen forslag?

  Send meg gjerne en mail: kristian (alfakrøll) hjortefot.com

   

  Eller legg igjen en kommentar!

   

   

   

  21

  JEG HAR BLITT KALENDERGUTT!
  Og jeg er faktisk stolt av det :)

  

   Sjekk mer om hjort og se fantastiske mattips og inspirasjon på : http://hjortesenteret.no

   

  8

  HVOR SKAL MAN BEGYNNE?

  En spesiell takkehilsen går til Dagmar, den damen virket som ei sur hårete fornærmet gammel rødstrømpe på vei hjem fra festen hun ikke var invitert til. Her ligger det granskog på kryss og tvers over skogsveien.

  Resultatet av en bitter gammel dame som så sitt snitt til å trampe ned mer skog enn hun klarte å bære med seg på ryggen.

   

  For et rot!

  41

  HVORDAN TOLKER DU DETTE BILDET?

  Hva er det første du tenker når du ser dette bildet?

  4

  Endelig litt snø igjen!

  Det er flott å våkne til nysnø og minusgrader :-) håper det varer!

  4

  SPENNING FOR TØMMERHUGGEREN ***  Skal man nå toppen må man ta toppen!
  Det er rikelig å rydde opp i etter at vi hadde julebesøk av den gamle sure damen ved navn Dagmar, granskogen ligger litt her og der på odelsgården. Så her må det ryddes!

   

   

   

  Denne grana skulle vise seg å inneholde en del spenning. En real katapult faktisk.  Noe usikker på hva som venter av overraskelser, ett feilskjær kan faktisk bety alvorlig skade og det som verre er. Her gjelder det å ha beina tungt i munnen!  Men det gikk bra, med et kraftig brak. Grana var i såpass kraftig spenn at den knakk tvert av på midten under kvisting. Den løftet seg nesten to meter opp i luften. En heftig opplevelse som setter en kraftig støkk i en stakkars skogsarbeider, grantrær som ligger med press lett kan gjøre stor skade når kreftene slippes løs.

  Det er herlig å jobbe i skogen, det er så fritt og flott, tungt og godt!

  God søndag til deg!

  Stikkord:
  18

  WITHOUTFIT- FOTOSHOOT I SKOGEN
  Jeg stod opp veldig tidlig for å fotografere dyrelivet som begynner å våkne etter det jeg mener er en kort vinter.
  Disse tre hjortene var allerede klar over meg da jeg kom snikende, så de kunne jeg bare glemme å snike meg innpå. Hva skulle jeg nå gjøre?

  Ny taktikk, jeg tok meg til å sitte helt i ro i skogkanten og ventet på at dyrene skulle beite seg inn i skogen. Etter en kald time fulgte hjortefantene den stien de bruker hver dag, og der satt jeg klar. Da hjortekalven var få meter unna løftet jeg kamera og skjøt.

   

  Her er resultatet: 

  Den skvetter til idet den hører klikket fra kamera
  Legg merke til fargen på hjortekalven, og fargene på naturen rundt.  Hjortekalven stopper bak to ungbjørker og tenker sikkert at ingen ser den der, hjorten er ekspert på å snike seg vekk og gå i ett med skogen.

   


   

  -En fin morgen i skogen

  19

  DYRISK FOTOSHOOT - DAGENS WITHOUTFIT
  De fleste av mine lesere kjenner meg som han som trasker rundt på ski på vei mot toppen, så nå skal jeg vise en annen side av meg selv. Jeg skal gjøre mitt beste for å fotografere hjort i morgen, det blir spennende.


  Hjorten er en luring, og liker menneskelukt svært dårlig. De første mennesklige jegerne pleide å gni granbar på kroppen for å dempe menneskelukten. Jeg har ikke prøvd det, men det virker sikkert enda.


  Så nå holder jeg på å finne fram utstyr til naturfotografering, selvsagt seint på natt, håper jeg finner alt.
  Det viktigste av det jeg leter etter er kanskje kamuflasjen, det er viktig å gå i ett med naturen og ikke stikke seg fram.

  Viltet er ekspert på å avsløre bevegelser og brytninger i vegetasjonen. Og så har vi vinden, den djevelsens pust. Vinden er både venn og fiende, oftest fiende. Men vind må vi ha, enten den ødelegger eller ikke.
  Ikke for å vanære YR.no , men det er Murphys lov som regulerer været. (Punktum)

  Som nevnt, kamuflasje er viktig, bare se på disse bildene:

  BILDE 1: Kamuflert fotograf, jeg ser mest ut som en deformert rund stein. (bildet er tatt med selvutløser)

  BILDE 2:Naturlig kamuflert hjort uten den minste sans for å bli fotografert. (Bildet er ikke tatt med selvutløser)

     UTSTYR SOM TRENGS - I MER ELLER MINDRE GRAD

  Kamuflasjedress med hette --CHECK

  Speilreflekskamera med teleobjektiv --CHECK

  Stativ til kamera --CHECK (men kanskje jeg dropper det)

  Hansker --CHECK

  Noe varmt å drikke+ niste, -ikke prioritert privilegum i morgen

  Ryggsekk --CHECK

  Håndkikkert -Hvis jeg finner den.  fant den --CHECK   

  Da er det bare å satse på at Myrphy og hans lover sover lenge slik at jeg får noen bilder av norsk hjort.

   

  God natt!

  19

  SPEILBILDET SENDTE MEG PÅ TOPPLISTEN!

  Rikitgnok er jeg  ikke på den heftige og saftige topplisten som oser over av rosa neglelakk, parfyme, outfit, infit, whitoutfit, badromsportrett, (bilder av speilbildet) og såkalte cupkakes, det er noe muffins her.   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Det kan vel bare bety enten at vi menn mellom 25-39 år ikke er overrepresentert på Blogg.no, eller så har speilbildet mitt slått skikkelig an :)  Jeg tror det er første alternativet som er mest reelt.

   

  Nå er jeg jo på riktig vei, både i livet og på bloggen, så tusen takk til deg som gidder å lese min ferd tilbake til toppen!

   

  God kveld!

  4

  MR TØMMERHUGGER 2012

  Dagmar var en sur og surrete gammel dame som kom på besøk rett etter jul.
  Og gjett hva, hun la igjen et voldsomt rot etter seg.
  Vel, det er et ordtak som heter:  "den enes død, den andres baguette". Og det er mye sant i det.  (Foto: Her skal det bli knitrende ved!)

   

  Det er ikke helt risikofritt å jobbe med skog som har rotveltet i vinden. Det er store og sterke krefter i sving, og ett eneste feilskjær eller noen sekunder med uforsiktighet kan faktisk være livsfarlig.

   

  Men det går nok bra!

   

  34

  HVILKEN PC BØR JEG KJØPE?

  Den snart 7 år gamle og stappfulle Acer'n min med Windows XP synger på siste verset, og jeg må snart se meg om etter ny pc, bærbar pc selvsagt.

  Men så var det valgets kval (spekkhogger?) Hvilken type bærbar PC?

   

  Jeg er ute etter en som er:

  -Liten og lett

  -Minst 4 gb ram

  -må ha  USB-utganger og cd-rom (dette utelukker de smp miniene)

  -Skal brukes til bilderedigering, nettsurfing og blogg

  -God batterikapasitet

  -Lav pris!

   

   

  Tar i mot alle gode tips med stor takk!

  50

  Hva er greia med bilde av sitt eget speilbilde ?

  Kort og greit, jeg ofrer meg for en god sak
  Dette ser da unektelig skikkelig teit ut. Gjør det ikke?

  Så hvorfor skal en ellers beskjeden kar som meg legge ut et så til de grader teit bilde?
  Det går inflasjon i slike bilder, de florerer over alt, og som regel er bildet tatt på det lyseste rommet i huset.

   

  Joda, jeg ofrer meg.
  Så får jeg heller være litt teit!

   

   


   

  2

  Sukkerkonsistens, og seigt som en gammel kamel

  10 cm med sukkersnø er ikke det mest ideelle føret for oss som liker best å skøyte.

  For å være helt ærlig, i dag holdt det i bøtter og spann med en liten men seig runde i 3km. Det var skikkelig seigt, og jeg er av den typen som likestiller klister og festesmøring med å banne i kirken og bruke speedo på badestranden. Uten sammeligning forøvrig.

  Jeg liker god fart og det å kunne skøyte eller padle opp en bratt bakke og faktisk kjenne at muskulaturen i armene og beina jobber og jobber.

   

  I dag ble det bare seigt....

   

  Men nå skal det bli kaldere fremover, og jeg håper det stemmer!

   

  18

  HJORTEJEGEREN, det er meg det.

  (Jeg og hunden har kvalitetstid i skogen i fjor høst, hjort fikk være hjort den morgenen)

   

  For de som ikke kjenner meg fra tidligere så er det kanskje like greit å ikke kjenne meg fra tidligere.
  De som kjenner meg eller har lest om meg i VG , og andre magasiner vet at jeg er en lidenskapelig veidemann og til dels en småpreget gourmand.  Ikke uten grunn at jeg ble en av Juniguttene i siste kalenderen fra Svanøy med andre ord.

  Nå er jeg imidlertid kommet i den situasjonen der jeg føler at jeg står ved et veiskille, et skille som jeg syns kom veldig fort. Jeg klarer faktisk å begrense meg, og det er vel egentlig en fordel? Jeg kan smyge meg innpå en stor brunstig hjortebukk, sette meg ned og kikke på den der den herjer rundt seg, jeg kan sette geværet opp mot ei gammel furu og la jakt være jakt.

  Før klarte jeg ikke å la høsting være høsting. Jeg brukte veldig mye tid på høsting av kjøtt og fisk. Jeg kunne bruke flere timer hver dag og hele helgen.


  Det var alt som betydde noe, men slik er det ikke lenger. Jeg vil tro at min samboer setter umåtelig pris på at jeg er mer hjemme enn ute i skogen på høsting av kjøtt enn det jeg var tidligere. Jeg har sikkert halvvert den aktiviteten.

  Mulig jeg bare har blitt litt for voksen, kanskje litt for fort, men jeg er jo nær ved å bikke de magiske 30 årene, eller halvveis til 60 om du insisterer. Men denne micromidtlivskrisen kom som nissefar på julekjerringa.(eller noe sånt)

  Men tilbake til poenget og konklusjonen som ikke egentlig ikke finnes.

  Det er noe spesiellt å gå fra sterotypien; mann med stor Tahoe og kraftig Remington pumpehagle, -til mannen med stasjonsvogn og skiboks på taket, væpnet med Fischer og blå swix.

   

  Men sånn gikk det. Og uansett, til høsten skal det høstes av naturens overskudd likevel! Jeg sier ikke at dette skal skje utelukkende her i fedrelandet.Tvert i mot!

   

  Jeg kommer straks med resepten for å få veidemannslivet ett hakk videre. 
  -Må bare finne den først, jeg tror den fortsatt ligger i bunnen av flyttelasset.

   

   

  Stikkord:
  5

  Hjortepølse, mør hjortebiff og ny bil !

  I dag har jeg vært i Bergen, det ble en innholdsrik tur :)

  Jeg har smakt på tidenes beste hjortepølse i dag, og jeg har prøvd ekstremt langtidsmørnet hjortekjøtt. Her snakker vi om vacumert kjøtt som har ligget i et kjøleskap siden advent :) Det var mørt og fullt spiselig, en liten aha-opplevelse rett og slett.
  I vårt fisefine bortskjemte bestførsisteforbruksdagfokuserte land er det bare en håndfull personer som ikke rynker på nesen av slikt. De andre aner ikke hvilken opplevlese de går glipp av.

  For å toppe det hele, -jeg kjøpte en ganske ny bil.  For meg er en 2005' modell ganske ny bil :) Og med skiboks! Perfekt !

   

  Jeg har hatt en fantastisk dag i utrolig godt selskap!  God natt!

   

   

   

   

   

  Stikkord:
  16

  McDonalds. -Junk taste trash!

  Det er nå over et halvt år siden jeg sist spiste junkfood. Men nå var vi i Åsane en tur, og bare for spenningen sin del spiste vi på McDonald's .

  Jeg kan nå hevde at søppelmat smaker søppel .

  Det fremstår som et sammensurium av smakløst fett og olje, ush.. Det må betyr at smaksløkene mine er forbedret :)

  Takke meg til knekkebrød med makrell i tomat, eller hjortebiff som er godt over snittet i mørningsgrad!

   

   

  Ikke spis søppel folkens!

  3

  Bergenstur i morgen!

  Det er ikke hver måned jeg er på bytur, men i morgen skal det skje :-) Kanskje blir det bilkjøp også. Gleder meg stort!

  8

  Et nytt kapittel skal skrives i morgen!

  Denne helgen har gått unna i turbofart. Jeg har hatt en rolig helg med kun noen få kilometer i øsende regnvær og sukkerføre i løypen.

  Jeg har også kjørt min siste tur med godbilen, den får et nytt hjem i morgen.

  En vemodig følelse av at hjernen er sterkere enn hjertet. Jeg vil savne Tahoen veldig, det er den mest fantastiske bilen som fins.

  Men nå skal boliglån og tilhørende investeringer snart bli en del av hverdagen, og en ny fase av livet står på trappene. Da kommer det godt med å krympe drivstoffutgiftene med 70% :-)

  Mitt nye liv, here I come!

  5

  KVINNELIGE LESERE, Gratulerer med dagen!

  Gratulerer med dagen !

  Ikke la noen fortelle deg hvordan du skal leve livet ditt, eller hva du skal syns om deg selv. Det er ditt valg.
  Gjør dine egne gode valg og vær stolt av deg selv.


  Du kan klare det du har lyst til, lev ut drømmen!

   

  Stikkord:
  6

  Skitunnelen i Torsby

  Dette ser skikkelig gøy ut, og best av alt ; det strekker ut skisesongen betraktelig.
  Greit nok at frisk luft og fjellnatur betyr mer for meg, men alikevel.

  Jeg ønsker meg slik tunnel til jul ;)

  Og for en motivasjon Team United Bakeries sprer på Youtube, førsteklasses!

   

  4

  FARVEL KJÆRE TAHOE!

  Det har vært tre fantastiske år, du har fått meg trygt fra sted til sted.

  Vi har hatt mange kjempeflotte ferieturer, vi har hatt flotte turer på jakt sammen, du stod trofast og ventet på snuplassen til jeg kom tilbake. (Det hadde jo vært litt rart om du stakk av på egenhånd) Du var med opp i skogen og hentet hjorten jeg skjøt.

  Vi har vært gjennom mye, du har ikke vært feilfri, men det har vært rimelig å gjøre deg glad og fornøyd igjen, og jeg har hatt langt dyrere bekjentskap i form av Vectra og Mondeo.

  Du er noe av det mest komfortable jeg har vært borti, setene var som en sofa, du var jo en sofa med ratt. Og under panseret stod det en kraftig motor som gjorde deg til den komplette kjøremaskinen. Ja, du hadde stor motor, du var tørst og sulten, men jeg sa den gang, og sier fortsatt at: biler som bruker under literen på mila er skikkelig femi.

  Her var vi på fjelltur sammen, og dette kommer jeg til å savne. De flotte turene vi har hatt.

   

   

  Farvel Tahoe!
  Håper du vil trives på Gjøvik!

   

  Nå skal jeg kjøpe en vanlig og litt mer feminin bil, og jeg kommer sikkert til å like den nye bilen,  men Tahoen vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

  1

  Følte meg litt bedre..måtte bare ut en tur...

  Jeg hadde planlagt en rolig kveld, og skulle egentlig la blåmerkene fra helgens strabaser få leges noen hakk. 
  Men litt nysnø i luften og speilblanke trikkeskinner i sporet er mer forlokkende enn det meste.
  Fornuften klarte ikke å holde igjen.

  Så det ble da en rolig kveld i sporet, først 3 kilometer oppvarming på halv maskin, og deretter 3 kilometer på oppunder, men ikke over maksimal ytelse. Jeg kjente at kroppen var ganske støl enda, og lot det være med 6 kilometer totalt. Det fikk være nok.

  Det var gode skøyteforhold i mesteparten av løypen og god fart nedover bakkene :)

   

   

  Håper på et kraftig snøfall og mange minusgrader frem til påske!

   

  0

  La kroppen hvile og leges litt.

  Etter unnamanøveren/svalestupet/rundkastet jeg måtte ta da selvmordsturgåeren gikk feil vei i den bratteste delen av løypen, så har jeg blitt ganske lik det svenske flagget sånn fargemessig.

  Nå verker det relativt merkbart fra skulder til lår, jeg må med skuffelse i sinnet bare innse at jeg har fått en trøkk som må leges med litt avslapping, jeg må ta det litt med ro de neste dagene.

  I dag holdt det med 5km rolig skøyting, jeg er lettere støl i halve kroppen akkurat nå.

  Men vi må se positivt på det, ingen bein er brukket. (Og med en smule godhet i blikket vil jeg si at jeg håper selvmordskandidaten som forårsaket dette ikke bryter av lårhalsen og havner på gamlehjem. Eller hekter gamasjene i en fjellbjørk, kastes rundt og knekker nakken, eller kanskje blir overkjørt av trakkemaskinen. Så vondt vil jeg ingen.)


  Har hørt at det nå kanskje skal settes opp et skilt i bunnen av løypen, slik at man kanskje eliminerer mange slike farlige situasjoner i fremtiden.

   

  Man må temme trollet!   

   

   

  115

  0

  Snart ut på tur!

  Da er det straks klart for en langtur!
  Men først må jeg smøre nistepakke. Og du vet, med mat og drikke sulter helten ikke :-)

  Nammis!

  18

  Selvmordskandidater i skiløypen  Fy faen!,

  det var vel det jeg klarte å hoste opp der jeg lå med forslått ræv og halvknekte armer.
  Skiene, og stavene klarte seg på mirakuløst vis.

  Det gikk nesten skikkelig galt da en turgåer trodde at det gikk helt fint å gå fiskebein i motsatt kjøreretning i løypen.
  Vi har alle en slags vikeplikt i skiløypen, men fornuft og litt vett skader ikke.

  Hva fikk dette kreket til å gå oppover mot "kjøreretningen" i den bratteste og mest uoversiktlige bakken i skiløypen.
  Du skal være glad for at jeg tok smellen selv, skiene mine hadde spiddet deg, ditt sløve kamikazekrek.
  Anorakken din fra 1960 ,og de røde gamasjene dine hadde ikke vært til å kjenne igjen om jeg ikke hadde tatt støyten.

  Jeg tenker og på de ungdommene rett foran meg som måtte kjøre til skogs og krasjet brutalt i småskogen.
  Det kunne gått alvorlig galt. En stjernesmell i 50-60 km/t kan være fatal, og neste gang slipper de som møter deg  kanskje ikke unna med litt neseblod.

   

   

  Min oppfordring til deg som med viten og vilje går feil vei i skiløypen:

  -Gjør ende på livet ditt et annet sted, for jeg vil ikke se det fra første rad.

   

  Stikkord:
  0

  Dagens SKITOUR de STØL (BILDER)

  I bakgrunnen ser du et av kommunens landemerker.

  Midt i bildet ser du stølen.

  Artig bakke :)


  Stoppepause ved Gjøsetvatnet

   

   

  Kan livet bli bedre?

  0

  Videoklipp fra kveldens skitur

  Perfekte forhold!

  Stikkord:
  10

  Fantastisk kveldstur i bilder  Solnedgang på Stølen

  Stikkord:
  18

  WALKING IN THE RAIN!

  Da var vi ute på tur i regnet, det er skikkelig forfriskende! Håper på minusgrader og snø :-)

  4

  Halv porsjon, et knusende kosthold!

  Den enkleste måten å finne ut hva som er en halv porsjon :)


  Les mer i arkivet » Mars 2016 » Desember 2015 » November 2015
  hits