• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 2

  På tide med litt søvn.

  Jeg har akkurat lagt bak meg en innholdsrik dag, først våkner jeg 08.00 og føler at jeg har sovet langt utpå dagen, deretter tar jeg noen kilometer skøyting i grei hastighet i skisporet, så bærer det på jobb.  I dag kom telefonsamtalen jeg har venta en stund på
  , en kar vil trolig kjøpe bilen min, trolig til en pris som er veldig grei for meg. Så nå kan jeg kanskje begynne å lete etter ny :) Men jeg har lært meg å ikke ta noe på forskudd, jeg apretter ikke champisen på forskudd lenger. Men det lover godt.

  Nå må jeg sove, i morgen blir det 5 km på ski før jobb, dersom været ikke er helt forjævlig.

  God natt!

   

  Stikkord:
  2

  Sunt og godt, kjempekylling!

  Broilerfugl av god årgang, nytes med potet, sviske, rosenkål og god saus :-)

  4

  Birkebeineren , slik er løypen.

  Team United Bakeries tar deg med i løypa til Birkebeineren. Flott videoklipp.

  4

  Har fått meg ny skibukse!

  Se så fin den er :)

  Stikkord:
  4

  HELT UTSLITT?

  Hei kjære leser!

  Det du ser på bildet under er mine turski, de kjøpte jeg i fjor på denne tiden, de har knapt gått 20 mil, men se på slitasjen.
  Er smørefrie turski datovare? Eller er det jeg som har brukt dem feil?

  10

  Fy f**n så motiverende og RÅTT!


  (Mosjonisten og den vesle gutten på bildet har ingenting med kveldens mosjonistjakt å gjøre)


  Først av alt, takk til alle som ferdes i skiløypa der jeg bor, dere er fantastiske alle som en.
  Jeg liker spesiellt godt de av dere som kommer med det proffe og kliss nye utstyret, siste skrik innen drikkeflasker som knapt kan drikkes av. Dere motiverer meg, dere aner det bare ikke.

  For hver gang jeg ser dere så tennes det en liten fakkel i kroppen min, fakkelen er ikke større enn disse som viser at oljeplattformene faktisk har olje og gass under seg, men den innvendige fakkelen brenner desto mer og ligner på et nødbluss. Knallblått!

  I kveld kom dere, det passet perfekt. Jeg hadde nettopp gått femmeren uten å stresse nevneverdig, målet var å teste makshastighet i toeren, altså 2km. (no suitcase thinking here))

  Jeg kjempet meg ut fra stadion i ganske hurtig skøyting, koset meg ned den første slake, opp over kulen, seiler lett ned mot første motbakken, den skøyter jeg i mellomkjapp hastighet, før jeg roer ned i passelig skøyting på toppen. Deretter tar jeg tilbake pusten i neste nedoverbakke, og skøyter lett bortover idet jeg finner det kjedelig å bare gli. Jeg sporer av og kommer meg over i 2km-løypa, og skøyter opp de to avsatsene, tar til høyre der man vanligvis går sistesløyfa til femmeren, og gir på.

  Og det er da herlighetene, mosjonistene kommer til syne, jeg er godt duckbreath(andpusten) på toppen, men ser disse tre mosjonistene som kommer som kanonkuler ned fra femmeren, og der våkna jeg som en liten unge på julaften.
  Jeg staker på nedover, disse tre personene sklir halvveis utpå strekket og går relativt hurtig der de slynger seg framover 50--60 meter foran skituppene mine.

  Jeg gir på mer og mer, jeg kommer nærmere, det er nå en bakketopp mellom meg, mosjonistene og målstreken på stadion. Jeg har snart skøytet meg ganske nært "hovedfeltet" og mannen i følget ser meg og hugger til med klassisk (han har ei gammel gul lue, og knallrøde Madshusski), og går litt forbi sine turfølger, jeg gir på oppunder det kondisen min klarer og litt til, jeg må være på bakketoppen før den luringen med gul lue.

  Jeg rykker kraftig og trakker til som en elefant som har forvillet seg inn i en kanniballandsby, jeg har teknikk som en skiftenøkkel, men jeg kjemper som faen og passerer gultoppen rett før bakketoppen, jeg bare gir på, det er knallhardt føre, alle bremser er slått av, jeg fylles av en deilig følelse idet jeg suser fra mosjonistene og har full kontroll på ski og pust.

  Jeg hever armene over hodet og gliser sikker mer enn en sulten hyene som ser en nygrillet kotelett.

   

  Nede på stadion står samboeren min med stoppeklokken, og på en måned har jeg nesten halvert rundetiden.

   

   

  Herlig!!!!!!!!!!!!!

   

  Stikkord:
  6

  Strøkent føre i løypen!

  Slike dager må vi få flere av!

  Kanonføre!

   

   

  2

  Flott dag i dag!

  Forfriskende med noen timer i løypa før jobb.

  Perfekte forhold, synd at man skal på jobb på slike dager!

   

   

  Snakkes!

  Stikkord:
  8

  Ulv spiser Rett i koppen!

  Potetmos med kjøtt er favoritten!

  4

  Kroppen sender signal til meg  Av og til er det flott å ta en pause fra den daglige fysiske aktiviteten og bare sette seg til rette i stolen og se på tv igjen. Den siste måneden har tv'en blitt nedprioritert til fordel for skiløypa, så i dag er det lov å se litt skiflyging og The Voice.

  Kroppen har gitt signal om at nå må jeg slappe litt av og ikke la min nye interesse gå meg helt til hodet.
  Jeg har den siste tiden erfart at lyden av glatte langrennski som lager crispy lyd mot velpreparerte løyper er sterkt avhengighetskapende.
  For å ikke snakke om den følelsen du får av å vite at de fleste musklene i kroppen jobber knallhardt opp den siste kneika, og at du nå nesten klarer ta igjen froskemannen med overvektig labrador. (men bare nesten) den er helt ubeskrivelig. Den kan best sammelignes med å sitte ute i oktoberskogen med jaktrifla, og lokke til deg en stor kronhjort for å deretter la den gå.

  Å nå kunne skøyte opp den bratte bakken rett før stølen uten å få blodsmak i munnen, det er en følelse som ikke kan kjøpes for penger.

  Den følelsen er god, den handler om mestring og at du har målet innen rekkevidde.

   

   

  God kveld ønskes til alle som er innom!

   

  9

  Da var kveldsturen unnagjort

  Da har jeg og hunden hatt en tur i skiløypa, det var sludd og regn i lufta, men en ekte nordboer og urhunden hans tåler slikt.
  Vi kosa oss med noen kilometer i jevn hastighet i kveld, det er ingen grunn til å overanstrenge seg.
  Jeg håper det blir litt kaldere fremover, og god is i sporene ;)

   

  Måtte vinteren bare holde seg, og snøen ligge fyldig og fint brettet utover landskapet helt til Mai !

   

  Stikkord:
  2

  Håper det blir kaldere!

  Er så trist å se at regnværet spiser opp snøen. Får ta meg en tur i sporet, mens vi enda har det.

  Snakkes!

  1

  Skiflyging i Vikersund

  (Dette hoppet er fotografert i den lokale hoppbakken)

   

   

  Fantastisk sport!

   

  Akkurat nå sender NRK direkte fra kvalifiseringen i Vikersund, og du skal lete lenge for en sport som er like dristig og grensesprengende. Dette er skikkelig moro!

  Så i kveld skal jeg ta det med ro og kose meg med lange svev i Vikersund.

   

  Heia Norge!

   

  116

   

  8

  Trenger jeg nytt bloggdesign?

  Enkelt og greit, bør jeg få meg ny design på bloggen? Noen inspill, tips og råd? Legg gjerne igjen en kommentar :-)

  6

  Urhund i vinterlandskap!


  Smidig som ei gaupe, listig som en rev, og jaktinnstinkt som en ulv.

  Er det rart at elghunden er vår nasjonalhund?

  8

  Full fart med FISCHER

  video:1020618

  Like greit å forlate sporet når det begynner å gå fort ;)

  Sjekk landskapet rundt ;)

  4

  TEAM UNITED BAKERIES- Når du minst venter det :)

  ("-Du er han som har den bloggen du ?")

   

  Team United Bakeries har de siste årene blitt en knallhard merkevare, dette er laget som besitter de beste skiløperne i landet.
  Og når man bor mellom fjell og fjord regner man ikke med at en av norges beste skiløpere kommer i full fart med en pulk på slep rett bak deg i skiløypa. Og når den sympatiske og trivelige skiløperen i tillegg slår av en liten prat, og nevner at han faktisk har lest denne bloggen, da er det bare strålende!

  En skikkelig motiverende faktor og vitamininnsprøting i sporet!

   

  Lykke til videre i konkurranser!

   

  2

  I supersonisk hastighet mot toppen!

  video:ski med litt futt

  Bakken er ikke særlig bratt, den er faktisk ganske slakk, men fyttikatta som det gikk unna.
  I dag var det perfekte spor, og jeg er svært fornøyd med de nye skiene! Det er ikke ofte jeg manøvrerer i slike hastigheter.

  Da har jeg gjort unna rundt 20 km i relativt hurtig gange (til meg å være), nå skal huset vaskes, og så reiser vi i skiløypa og tar noen kilometer når min samboer kommer fra jobb.

  For en fantastisk dag!

  Stikkord:
  0

  For en fantastisk dag!

  Minusgrader, rikelig med snø! Kan det bli bedre? Da var det på tide å sveive i gang bilen :-)

  0

  Mine planer for morgendagen..

  Ja hva skjer i morgen?
  Hadde tenkt meg noen mil på de nye skiene, men først skal jeg til legen, en ren formalitet med nye blodprøver, det blir veldig spennende å se blodverdiene nå sammenlignet med det som ble målt før jul.


  Det har siden oktober blitt  lagt igjen/strødd 24 slike kilospakker langs skogsveger, fjellheimen og skiløyper i nærområdet.  Og nei, jeg sløser ikke med sukker eller annen mat, men bruker dem som metaforer, så du trenger ikke lete etter sukker i grøftekanten.

   


  I morgen blir det en avslappende halvkjapp tur i løypa rundt Fauskestølen (20km) dersom været er på min side. Jeg var nettopp en tur i anlegget for å prøve de nye skiene mine, men det var sørpete og rett og slett et svært elendig føre som ikke fortjener mer omtale. Men i morgen skal vi få minusgrader igjen, hvert eneste fiber i meg håper på godt føre for blå swix :)

  Nå ser jeg fram til å gli lett innover skogen og opp på fjellet.
  Ingenting er som frisk luft i en forholdsvis frisk kropp.

   

  God kveld!

  Stikkord:
  2

  FISCHER, Herlig!

  Nå blir det testing av de nye skiene, spennende!

  Stikkord:
  6

  Ukens utfordring FULLFØRT!

  Ukemålet var at jeg i tillegg til et par daglige runder i femmeren skulle ta turen rundt Fauskestølen, det er ei løype på rundt 20 km. Den tok jeg i går, det var en kjempetur i sørpete vær.

  Ukens utfordring fullført!

   

  Nå gleder jeg meg til tirsdag, da er det meldt kaldt vær og jeg har fri! Da skal jeg ta med digitalkamera og ta turen i denne løypa en gang til.

   

  God kveld!

   

  Stikkord:
  8

  FISCHER vs MADSHUS -Burde jeg ha dårlig samvittighet?

  Det stod mellom FISCHER og MADSHUS sitt utstyr, valget falt på Fischer sine ski, jeg var mest komfortabel med Fischer sine sko, og liker best designet på deres ski. Det var en vanskelig avgjørelse, men nå er den tatt. Skiene er på vei, og jeg gleder meg. 

  Som sagt, norske Madshus var også med i vurderingen, men jeg føler at det blir helt feil å bruke Fischer sine sko og Madshus sine ski. Såpass opptatt er jeg av det visuelle hva gjelder utstyr.

   

  Burde jeg ha dårlig samvittighet for å ha valgt bort de norske skiene?

   

   

   

  6

  TOUR de FAUSKESTØLEN -med KVIKKLUNSJ!

  (Foto: Bring it on!)

  Tour de Fauskestøen
  -Rundt 20 km i preparete løyper

   

  Da var jeg hjemme igjen, en smule bløt på hele kroppen, litt stiv i to av beina, men ellers klar til å gripe resten av dagen. Føret var nesten som forventet, men jeg hadde fryktet det verre faktisk. Flere steder var snøen så myk at det var umulig for en fortsatt tung mann med litt for korte ski å skøyte oppover hele bakken. Og da måtte jeg gå over til det man hater å finne i maten, den stilen, om det da kan kalles en stil, den heter fiskebein. Det navnet må trolig ha sitt opphav -og stamme fra mønsteret du etterlater deg i snøen etter å ha vandret på denne måten.

  Da Fauskestølen var passert kom et tett snødrev, og med ei alfor stor joggebukse som suger mer vann enn et avløpsrør ble dette en ekstra utfordring. Da buksen var ferdigmettet med vann og snø var skrittet så lavt at hele det østerriske hopplaget med sine dresser ville sett ut som den kastrerte froskemannen med overvektig labrador.

  Jeg brukte den nye jakken i dag, den sitter som et skudd, vesten fra Salomon også. Buksen derimot, den var litt trang rundt lårene, og for å unngå en kjempesprekk og fullstendig destruksjon så får den vente til påske før den blir brukt.

  COOP VEST har sponset ny bro over elven som kommer fra Gjøsetstølen, det har kommet opp et flott midlertidig skilt like etter broen,  legg merke til skifargen, og fargene på skiltet :) Total match!

  Sponsorskiltet har forøvrig fått ufortjent kjeft fra to turgåere i kommunen, jeg kjenner ikke personene, men jeg kjenner den typen sutrepaver,  og jeg regner med at de ikke hadde likt å vasse over elven, og vandre videre i upreparerte løyper. Disse er sikkert i samme kategorien som de som parkerer andre steder enn på skianleggets område kun for å unngå brukeravgiften som alle andre betaler.

   

  Alt i alt, en kjempefin dag i skiløypen!

  Men nå er det helg, snart er det skiflyving på NRK2,

   

  -kan det bli bedre?

   

   

   

  Stikkord:
  2

  Da var det en ny dag med nye muligheter!

  Det regner ustanselig, men jeg har satt en målsetning om å gå rundt Fauskestølen denne uken, og da får regnvær bare være regnvær. Nå venter 20 fuktige kilometer :)

  Får bare gjøre det beste ut av det, men håper på minusgrader og god gli snarest! 

   

   

  Snakkes!

   

  23

  KVIKKLUNSJ-FAKTOR  I dag var det ikke særlig godt føre i løypa. Kort oppsummert var det blaut, seig og ustabil snø som fordrer klassisk stil. Jeg driver ikke så mye med klassisk stil, jeg går på ski for å få litt fart.

  Mitt motto: Heller bakglatte ski, enn dårlig gli, og aldri klister på mine ski!

   

  Ut på tur, aldri sur!

  Stikkord:
  5

  Inspirasjon fra Team United Bakeries

  Da har jeg fått nok inspirasjon, ut på tur!

  Stikkord:
  1

  Better safe than sorry!

  I kveld tok jeg det rolig, jeg har i hele dag vært plaget med influensalignende tendenser, og vært meget slapp.
  Nu går alt så meget bedre, til tross for at de nye skiene var ikke kommet i dag heller, men kanskje de kommer i morgen? Den som lever får se. Kvikklunsjene gjør en god jobb!

  Jeg klarte å komme meg ut en tur i kveld også, og for et nydelig skøyteføre det var i løypa, det var knallhardt underlag, is i sporene, og det sier seg selv at med gammel blå swix under skiene var alt som heter klassisk totalt utelukket i kveld.
  Det måtte, faktisk MÅTTE skøytes, eller jeg kunne gått fiskebein, men det ..nei, det MÅTTE skøytes!

  Og du verden så gøy det er å føle at skøyteøvelsene gir resultat, vite at leggmuskelen takler noen hundre meter med skøyting i motbakke,  jeg begynte å lure da jeg på min klomsete måte klatra forbi flere som gikk klassisk, hvorfor har folk plutselig fått så god tid. Har lufta gått ut av ballongen? Eller sparer de seg til helgens skirenn? Får de kjeft om de kommer hjem for fort?

  Uansett, disse farlige folkene som jeg er frarådet å prate med, de pleier å koste forbi for å vise seg fram til alle de andre i løypa, og til halvparten av de som har vindusplass på Widerøe sitt siste kveldsfly fra Oslo.
  Det flyet kommer inn rett over tretoppene i 5-kilometeren, før det lander rett nede i høgget. Jeg tror de fleste på siste flyet er mer opptatt av spørsmålet om bilen er innebrøyta eller nedsnødd, enn hvor lang tid supersprekingene bruker på tre kilometer snødekt mark.

  Som skrevet, en fin kveld med superglatt føre, den eneste ulempen med føret i dag, det var livsfarlig!
  Om ikke 100% dødelig så var det en kalkulert risiko å renne ned den siste bakken i femmeren (noen syns at den er skremmende bratt og lang), min risikokalkulator ville ikke utsette meg for slik.
  Tenk å bli skadet nå, det ville vært katastrofe, og det hadde spolert resten av sesongen.

  Jeg angrer ikke et sekund, -better safe than sorry!
  Da er det bedre å skøyte rundt i treern ei stund.

   

  God natt!

   

   

  15

  Jeg har blitt grundig lurt!

  Nå har jeg vabbet rundt med halvglatte planker på beina i over en måned, og den dagen jeg startet med min nye hobby ble jeg fortalt at den flotte preparerte skogsløypen var 10 km lang/kort.  Vel vel, det måtte jo stemme det tenkte jeg, og fant heller ingen grunner eller teorier for å sjekke om dette stemte.

  Men at løypen drar seg over en distanse på 10 km, det er ikke sant. Jeg har blitt grundig lurt, faktisk vært på svømmetur i limspannet, og ført bak månelyset. Føler meg skikkelig dum.

  Løypen er  faktisk 12km! Så de 8 stølsturene som først var 80km, har nå blitt til 96 kilometer! Når jeg tenker meg om, det blir nesten samme distanse som fra Førde til Sogndal!

   

  BONUS!

  Stikkord:
  2

  Nye klær på vei i posten!

  Tiden som joggebuksefantomet i løypa er forbi, helt greit syns jeg. Ikke liker jeg joggebukse noe spesielt, og den gamle fleecejakka med coop-logo er nå altfor romslig og varm. Den skal brennes!

  Jeg måtte ta steget ut på nettet, og du verden så mye enklere det er å finne klær i den nye størrelsen min.

  Denne vesten må da være perfekt i symfoni med superundertøy ?

   

  Hva tror du?

  Stikkord:
  1

  Blå swix


  Den her var helt perfekt i løypene i dag!

  9

  Hunden, det beste turfølget!

  video:elghund i sitt rette element

  Jakthunder elsker å løpe, og det må man jo ta hensyn til :)


   


  8

  Takk til FREIA og KVIKKLUNSJ

  Nå begynner kondisen å bli hakket bedre enn den var, muskulaturen i kroppen begynner å bli mer markert  og merkbar enn tidligere, jeg føler meg sterk for tiden. Herlig følelse.

  I dag har jeg hatt en rolig dag i sporet, først en oppvarmingstur på 3km, deretter ville jeg prøve å utfordre mosjonister, du vet de som med et hånflir tuslet forbi meg tidligere.

  Jakten starter i 5km-løypa.

  Jeg ligger vekslende mellom 5 og 50 meter bak supermosjonisten fra start, jeg skøyter forsiktig, han går klassisk og vi har kontakt. Et floi kommer rett over hodene våre, det lander på floiplassen rett nedenfor løypa, jeg lar det ikke forstyrre meg i jakten.
  Nå må jeg henge på for fullt tenker jeg, og jeg gir det jeg har den siste kneika før den lange strekka, og der utpå strekket begynner den frekke dævelen å oppføre seg som det jagede "byttet" .

  Og da våkner rovdyret i meg, og konkurranseinnstinktet mitt presser seg inn for fullt. Ikke faen om den fyren får gå fra meg.
  Jeg glir godt i sporet, og straks bare noen skilengder bak. Jeg samler krefter, og lar konkurrenten få bestemme farten. Jeg har ikke hastverk, eller ventende sysler som tvinger meg til å yte over evne.


  Så kommer ei lita flate, og akkurat der stølsløypa kommer innpå 5km-løypa begynner han å stake for alvor, han vet at jeg har tatt opp jakten, han hører nok den tunge pusten min rett bak, jeg slapper av og glir etter, sanker krefter, det glir godt nedover, "byttet" glir i sporene, mens jeg kommer litt bak i løssnøen.

  Vi glir nedover den slakke bakken og jeg lar byttet få gå først ut av svingen og rett over den første bakketoppen, men så slår jeg til, hiver meg over i sporet, og trakker flatt, det spruter snø i alle retninger, jeg går forbi byttet i et tempo jeg gjerne skulle sett på film,

  Jeg har 10 meters luke idet jeg begynner å skøyte og gjør meg klar til siste nedfarten, den store beryktede bakken, jeg kommer helberget ned i superfart, og staker meg framover vel 100 meter før jeg går over til hurtig skøyting, jeg har nå ei luke på litt under 200 meter, jeg kommer over bakketoppen før skistadion, legger meg til høyre for sporet, og glir i min egen stil ned i de siste svingene mot akebakken før jeg skøyter hurtig opp foran skihytta på stadion.

  Vel 15-20 sekunder etter kommer mosjonisten pesende og hostende, jeg har allerde tatt av meg kvikklunsj-skiene og trekker litt velfortjent frisk luft med odør av gull, og best av alt, jeg er ikke særlig sliten ;)

  Har lyst til å brøle, for første gang er jeg kjappest!
  Det føles herlig å være den som jager!

   

  Takk til FREIA, disse skiene var kanon!

   

  YHAAAAA

   

  1

  For ei kanonuke! -Ny utfordring venter.

  Yess, hvor skal jeg begynne? Det har vært ei svært innholdsrik uke!  For ei kanonuke, har faktisk fått nye ski, alle har vel sett kvikklunsjene mine? Tøffere enn lyntoget!
  De er også behørig dokumentert i tidligere blogginnlegg. Noen som gjetter hvilken produsent som har laget skiene?

  En oppklaring først, noen lurer på hvor jeg har fått sponsorskiene med Freia og Kvikklunsjmønster, og til dere som ikke har forstått dette enda, dere vil aldri få vite det :) (SOT)

  Den kommende uken kommer faktisk de nye skiene fra Fischer, siste modell selvsagt, og jeg har allerede fått skoene fra Fischer, og de er noe av det beste jeg har hatt på beina. Jeg er så klar for å bruke skikkelige ski og nyte fordelene med skikkelig spenn og få bruke rå muskelkraft i motbakkene.


  Spretten elghund i fri dressur! Bak kommer snikende joggebuksefantom med kvikklunsjski.  Morgenøkta gikk bra, 4km med ivrig jakthund, stålende forhold!

  Mellomøkta gikk også bra: 10km i stølsløypa, noe mykt snødekke som gjorde det vanskelig å skøyte i motbakkene, ellers en kanonfin tur, mosa/grusa to mosjonister i siste del av løypa. Smakte så utrolig godt!

  Kveldsøkta gikk bra i dag, 5 km med rolig skøyting og halvklassisk fiskebein på bakglatte ski :) Love it! Hadde med godt selskap også!

   


  Forrige ukemål:  Skitur i løypen forbi stølen annenhver dag (10km), og den målsetningen har jeg nådd.
  Oppdrag utført med stil!

   
   

  Nytt ukemål: Legge turen innom Fauskestølen, her snakker vi 20 km !

   

  Tror du at jeg klarer det?

   

  Kapittel: 116

   

  Stikkord:
  2

  For en herlig følelse!

  I dag gikk jeg i løypa med de nye sponsorskiene, fantastisk! Det herligste var å skøyte forbi flere av de som gikk så lett forbi meg tidligere. Og kjekkest av alt, de klarte ikke å ta meg igjen!

  6

  Norsk elghund i skiløypen!

  Haha! sier jeg idet jeg klarer å skli fortere enn hunden orker å løpe :)

  12

  L for Lavkarbo eller L for Latskap?
  Det jeg er veldig skeptisk til er alle disse lavkarboprestene som etter eget forgodtbefinnende ødelegger folkehelsa totalt.

  Heldigvis ser de fleste nå galskapen i filosofien om å spise seg smal og sporty. Du kan sikkert bli smal utvendig, men sterk og sporty blir du aldri av å spise usunnheter i bøtter og spann, ikke får du særlig til muskler heller.Det er kun fysisk aktivitet som redder helsen din.

  En erfaren idrettsmann og mentor i skisporet sa at han en gang opplevde å gå tom for karbohydrater, og den følelsen skal være rimelig lik den følelsen diabetikere får rett før de får føling. Og det vet jeg stemmer.

  Jeg har selv opplevd å bli skjelven og slørete i synet ved lengre turer hvor jeg har glemt å spise før turen.
  En gang var på rypejakt, der ble jeg redda av en halv snickers som en annen jeger hadde med, i slike situasjoner er faktisk så lite som ei banan verdt sin vekt i gull.
  Jeg brukte 5 minutter på å komme over et sauegjerde, et gjerde jeg vanligvis spretter fort over. I det flakkende blikket, skjelvende og sviktende balansen var jeg langt ute å kjøre, det var som en vond rus, beina skalv, jeg var skremt, og skjønte ingenting.

  Det jeg lærte den gang og aldri kommer til å glemme er at før ei hard og lang økt må du få i deg nok karbohydrater, ellers kan det bli en ubehagelig tur. Dette gjelder oss alle,  enten du er sporty og spretten som et rådyr, eller underkondisjonert wannabee som meg, vi trenger karbohydrater.

  For kort tid siden kunne tabloidene slå stort opp at foreldre ville ha lavkarbomat i skole og barnehage.

  Da er vi kommet skikkelig på villspor, og det grenser til , eller er ganske nært barnemishandling. Det er faktisk et forslag til mishandling av barn.

  Mangel på karbohydrater svekker læreevne, kroppens utvikling og påvirker hjernen i negativ retning.
  Lavkarbodiett på barn er like sunt som å gape over et eksosrør på en gammel traktor.

  Gidder ikke disse foreldre ta barna med på tur lenger? Flott vinterlandskap, gule appelsiner, frisk luft og kanskje deling av en kvikklunsj, det er lov på tur.


  Ut i løypa folkens, det er rikelig plass, det er gøy, og ikke minst langt sunnere enn allverdens dietter og latskapsfilosofier.

   

   

   

   

   

   

   

  Stikkord:
  2

  Mestermøtet og dagen i dag!

  I dag har jeg møtt en supertøff kar, vi var utenfor preparerte løyper, praten gikk om prestasjon og tips til hvordan gjøre ting riktig. Du verden så mye man egentlig er i stand til å lære på kort tid. Jeg har lært mye, veldig mye.

  Etter dette reiste jeg for å hente de kvikkeste skiene i fylket, de fleste har vel sett de nye skiene mine?

  Takk til FREIA

  Og skiene måtte selvsagt testes. Fyttikatta for noen glatte snøplanker dette var. Jeg har aldri hatt det så gøy med ski siden de tider en klin galen trio i 13årsalderen hoppa på langrennski i den mellomstore Osedalsbakken i Froland. Det var vel i de dager alt av ski ble knust til pinneved idet vi landa med et brak en del meter fra hoppkanten., og skigleden forsvant samtidig som skiene.

  Men nu går alt så meget bedre.Gleden og motivasjonen er tilbake, og jeg er på vei tilbake til toppen, sakte, men brennsikkert!

  Fyttikatta så god glid Kvikklunsjene fra Freia har!, selv om det var et godt lag med nysnø i løypa. Med disse skiene kunne jeg faktisk nesten skøyte fra hunden. Var litt skeptisk til å ha hunden med i løypa, men det var nesten ikke folk der, tightsmannen med froskeformer og den overvektige labradoren var heller ikke å se.
  Det gikk bra med gråhund i band :) Elghunden er skapt for å jage og løpe, så dette var nok midt i blinken for hunden.

  Jeg føler meg frelst etter noen kilometer med forskiktig skøyting. Og dette blir bare bedre og bedre.

   

  Kan ikke sitte her nå, skal ut på tur.

  Snakkes seinere!

   

   

   

   

  21

  Første sponsorgaven på den nye bloggen!

  1423671-1-1328964006144.jpg

  Laget av Fischer faktisk!

  Stikkord:
  8

  Første grensepressing, first mission completed!

  I dag har jeg presset grensene mine, og tatt steget videre.
  Om noen i fjor hadde sagt til meg at jeg kom til å småspringe 15km på ski hadde jeg ledd rått og hånlig! Ikke faen.

  -- I dag har jeg gjort det.

  -Den siste kilometeren stivnet jeg litt til, blodsmaken kom i munnen, men jeg fikk staket meg ned til stadioen rett bak den tydelig kastrerte tightsmannen og hans overvektige labrador.

   

  Fyttikatta så deilig det var å gå i dusjen i kveld!

  Nå er det snart søvn som står for tur, deretter skal jeg opp og gå ei runde rundt stølen, en liten 10 km før jeg reiser for å hente de nye skiene fra min sponsor.

   

  God helg!

   

  0

  Knaskende god helg til alle!

  1423671-1-1328873305476.jpg
  Knaskende god helg til alle!
  8

  Vinterens vakreste eventyr!

  Snart er det tid for turer med motorsaga og traktoren i skogen,  -Jeg gleder meg!
  Det er tungt, men du verden så kjekt arbeid, uansett vind og vær!
  Fyre bål, grille pølser, drikke kakao, felle trær, rydde kvist, drikker mer kakao og kløyve veden før den legges på paller.

   


  Slik kan det faktisk også gjøres ;)

   
  Bålkos i godt selskap må også til!

   

  Hva syns du er vinterens vakreste eventyr?

  Stikkord:
  0

  Herlig lønsj!

  1423671-1-1328785148092.jpg
  Herlig lønsj!
  0

  Lite videoklipp fra fjellheimen!

  video:mov0215


  Videoen er filmet med et mobilkamera, beklager den dårlige oppløsningen og kvaliteten!

  0

  Du må temme trollet!


  Denne bakken er, eller var skikkelig seig, slitsom og demotiverende.

  Den ser ikke særlig bratt ut på bildet, den har god stigning, og før tenkte jeg mer som;  å faen er jeg her allerede?


  Nå er det faktisk blitt slik at jeg gjerne slakker av og heller funderer på hvor fort det er mulig å forsere denne lille kneika. Det blir et hardt kompromiss mellom viljestyrke, kondisjon og status på tilstedeværende gnagsår.

  Nå for tiden er det viljestyrken som vinner over kondisjon og hudslitasje. Bare vent til jeg får nye ski fra min ferskeste sponsor, jeg blir en fargerik klatt som siger rundt i fjellheimen !


  Dette trollet har møtt dagslyset, og trolljegeren på smørefrie turski (enn så lenge)

   

  Stikkord:
  0

  For en fantastisk morgen!
  For en fantastisk morgen!

   

  Nesten fri for gnagsår i dag :)

  Stikkord:
  4

  Hekladuk Limited edition!

  Dette syns jeg blei riktig så friskt å se på, må jo være perfekt i skiløypa. Dette er så limited at det ikke finnes ett eneste eksemplar.

   

   Kult?

  Eller hva syns du?

   

  Stikkord:
  0

  Planer for morgendagen

   

  Jeg skal stå opp grytidlig og ta meg en lengre skitur, deretter skal jeg levere lottokupongen på nett, og så reiser jeg på jobb.
  Så nå må jeg huske å stille vekkerklokka.

  Ingenting er verre enn at en slik dag går til spille og sløves vekk på morningen.


  For noen uker siden så jeg på dette som en sove-lenge-dag, det gjør jeg ikke nå lenger, det er faktisk eneste muligheten til å ha dagslys i skiløypa på fjellet. Etter jobb er det ikke lenge dagslyset holder seg framme.

   

  Balsam for sjela!

   

   

   

  0

  Den perfekte musikken til skitur!

  Denne musikken er fin å ha på headsettet idet man cruiser over fjellet på smørefrie turski.

  Stikkord:
  9

  Hvor vanlig er det å bli sponset?


  Litt bråkjekt at man blir kontaktet av villige sponsorer bare timer etter at blogginnlegget er skrevet.
  Så nå blir det kanskje nye ski :) Er dette vanlig på blogg.no?

  Jeg har jo ikke akkurat den mest fengende bloggen her på berget, det er det ingen tvil om.

  SÅ ! Hvorfor meg?

  Stikkord:
  0

  Godt med mat!

  1423671-1-1328612564693.jpg
  Godt med mat!

  0

  God start på dagen!

  1423671-1-1328597565728.jpg
  God start på dagen!

  2

  Neste vinter skal jeg ha..  Langrennski faktisk...

  Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle bli hektet på skisport igjen, jeg trodde for fullt alvor at den tiden var forbi, og flyet hadde lettet.

  Det skal bli morsomt, skikkelig morsomt å gå på ski med skikkelig fart :)

  På denne tiden neste år er nok kondisen noen hakk bedre, og ski med dårlig spenn den dag i dag vil være perfekte.

   

  Gleder meg!

   

   
  0

  Denne ukens mål..


  Jeg kom på en ide!

  Hva om jeg setter som ukemål å ha en skitur forbi stølen annenhver dag denne uka?, ei løype på rundt 10km i variert vakkert landskap.
  De tøffe gutta går denne turen på under 60 minutter, mens jeg, med minstemål av kondis, motarbeidende smørefrie turski og NM-medalje i gnagsår er fornøyd med 1 time og 30 minutter. Man skal da vel ikke måtte skynde seg gjennom flott vestnorsk natur?

  Nyt gnagsår, nyt dårlig glid, -naturen smiler til deg, og du er i live!

   

  Dagens tur er allerede unnagjort, og den som tror at smørefrie ski ikke klabber kan ta seg en lang en.
  Sålen på skiskoene mine er et tilbakevendende problem, den glir bakover og bretter seg opp mot hælen, og det går som det må gå. Friksjon mellom såle og hæl er uheldig. Nå har jeg kompensert med falsk hud, eller gnagsårplaster som fiffen kaller det.  Men jeg innser at sålen må limes fast, og om det ikke fungerer så må jeg kjøpe noen nye sko i en størrelse mindre.  Liker å få stappa nedi en raggsokk jeg, dum som jeg er.

   

  SNAKKES!

   

  Kapittel: 119

  2

  Overmåls underbukse!

  Noen som vet hvorfor dette klesplagget er oppkalt etter en hunderase?

  Jeg har ikke for vane å dele bilder med underbukser og slikt, men det skjer fra tid til annen.
  Den boxershortsen er genial til lange skiturer, den er glatt og fin. Da slipper man gnagsår på innsiden av lårene, og man kan helt og fullt konsentrere seg om de blødende gnagsårene på begge hælene i stedet

  God kveld!

   

   

  Stikkord:
  2

  Dagens middag!


  Før en lang skitur gjelder det å få i seg rikelig med næring, Broccoli og blomkålgrateng med stekte pølser er skikkelig jumpstarter.

  Og hvordan gikk så turen?
  Joda, den gikk veldig bra, sånn bortsett fra at den første mila hadde klabbete føre.

   

  Stikkord:
  9

  Det er viktig å kalle en spade for en spade!

  Hadde jo vært trasig å måtte måke fram hytta med en hammer eller ei sag ;)

  Spaden gjorde jobben, eller det vil si at jeg gjorde jobben, men i rettferdighetens navn, spaden spilte en viktig og betydningsfull rolle i arbeidet.

  Spaden er levert , men ikke sponset av FISKARS


   

   

  Team Kondis, et team som enda ikke lever opp til navnet sitt. Teamet på bildet, er undertegnede, sekken min, og spaden min. Den oransje remedie ligner litt på nebbet til Donald Duck.  Ingen mobber spaden min! Da kommer fingeren fram !

   

   

  Stikkord:
  4

  Ny blogg, nye muligheter!

  Jeg har de siste ti årene vært i en slags døsig dvale, men for to uker siden våknet jeg for fullt. Nå er jeg våken som en lemur, og nå satses det mot toppen, følg meg på bloggen, i veien, i skisporet, eller på jakttur.

  Velkommen skal du være!


   

  Stikkord:
  Les mer i arkivet » Mars 2016 » Desember 2015 » November 2015
  hits