• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 2

  Birkebeinerrennet 2016  Frå draum til verkelegheit.

  For ca ett år siden sat eg og såg på Birkebeinerrennet direktesendt på NRK. Eit fantastisk vakkert landskap og ein folkefest. Den ultimate manndomsprøva, uansett kvar du kjem frå, kvar du bur og kven du er. Verdens vakraste skieventyr, flotte løyper, stemning og publikum.
  Då bestemte eg meg, det der skal eg oppleve ein gang i livet, sjølv om klassisk langrenn ikkje heilt var mi greie. Eg hadde no eit år på meg, eit år til å gjere kroppen klar til 54km i historiske skiløyper. Eit år til å komme i noko betre form og lære meg klassisk teknikk.  Eit år til å nå målet, eit år.

  Eit år høyres mykje ut, men sommaren går fort, den flyg som eit eikelauv om hausten. Eg nytta sommaren til sykkel og kjøpte nokre par med rulleski. Plutselig vart eg ein del av laget til Klubb Sandwich, verdens råaste lag innen langrenn og rulleski. Slikt får fram dei siste prosentane av ytelse, slikt motiverar, eg var no ein del av eit lag som står saman, vinn saman og lagar show. Følg oss på instagram: @klubb.sandwich

  Sommaren gjekk fort, som vanleg. Sykkelturane var tallrike, men eg var ikkje heilt i hamn med rulleskisesongen før hjortejakta og haustværet bremsa viljen litt. So kom jula og varierande skiføre. Då skaffa eg meg nye ski, to par faktisk, Fischer Zero+ og Fischer TwinSkin Race. Og eg kan med ein gang seie at TwinSkin er den skia eg har vore mest nøgd med. Den har eg brukt på alle typar føreforhold. Og då eg stod på Tingstadjordet var det Fischer TwinSkin som skulle føre meg frå Rena til Lillehammer. Alpina CCL+ Maraton skulle halde meg stabil, og swixstavane skulle ikkje knekke, og racingdressen fra Oracksport skulle halde meg varm, og ikkje minst -lage show ;)

  Pulje 17 hadde start 09.25 - Og startskotet gjekk.
  Vi snakker klynge, det var så utroleg mange deltakare, det gjekk veldig sakte den første mila, dette var ein nydeleg og mjuk start på rennet, slak oppoverbakke, det var berre å finne riktig takt og pulsnivå og prøve å avansere så godt som det let seg gjere, På Skramstadsetra hadde jeg klart å avansere ein del i feltet og var like bak den forventa timen, noko eg egentlig var nøgd med i slushy påskeføre og minimalt med spor. No var det godt med drikkestasjon, og eit påfølgande nydelig flatt staketerreng, her var det berre å bruke teknikk, passere flest mogeleg og ikkje gå altfor høgt i puls.

  Etter ei lengre slak stigning og en del sporskifter kom endeleg ei solid nedkjøring, her var det berre å sette seg i låg hockeystilling og nyte naturen og den gode gliden i skiene. Eg suste avgårde med eit smil om munnen. Akkurat der hadde eg ein kjempefordel med TwinSkin, preppa med svart maratonglider.
  Rakettføre og rein skjær glede. En henta inn ein bråte med ikkje like gode ski i alle nedkøyringar og slake nedoverbakkar. Eg kvila i hockey og glei lett forbi dei som staka nedover.

  Drikkestatsjonane med maxim, cola, banan og vestlandslefse var kjærkomne. Og det var strålende solskinn hele veien, Dambua- Kvarstad , og det nydelege Midtfjellet, ei fantastisk stakeetappe, eit fantastisk folkehav på Sjusjøen. Bålrøyk, skål, påskestemning og musikk.
  Klart du kjenner det i lår og armar, men du får ekstra krefter når steminga er god. Du har eit ekstra gir.

  På Sjusjøen forvann festet på skiene, då var twinsa metta med klister og låg som limt mot sålen. Men det var då omtrent kun nedkjøring og lange stakeparti igjen. Ei seig strekning under høgspentlinja, pill råtten snø, og sugeføre. Her brukes dei siste kreftene, jevn frekvens på staking. Så er det sjarmøretappen igjen, inn på OL-arenaen der Silvio Fauner slo Bjørn Dæhlie i 94' - -

  Og på bildet under ser du blikket du får når du på oppløpet etter 54kilometer har ekstra krefter til å stake forbi ein gjeng frå pulje 10  "Du hadde ikkje mord i blikket, det såg meir ut som uttrykket for eit overlagt drap"

  Eg vart nr 5836 i rennet :) Og brukte 5 timar og 11 minutt .

  Gleder meg stort til Birkebeinerrennet 2017 !     #Birken #klubbsandwich #langrenn #sport #trening #oracksport

     Daddy-T

  28.03.2016 klokka 10:44
  Gratulerer med vel gjennomført Birkebeinerrenn. Artig å lese om hvordan du opplevde det hele, og god glid hjelper jo også på humøret under veis :-)

  Mona

  05.04.2016 klokka 10:22
  http://kosaseg.blogg.no/1458557568_blant_kronprinser_og_.html

  Hehe ser ut som du hadde en litt annen opplevelse enn oss :-D

  Jaja, men vi overlevde vi også

  Skriv en ny kommentar

  hits