• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 0

  VILJESTYRKE 4 x 5km skøyting

  "Eg spelar ikkje baseball, men eg slår ein heimspringar kvar stad eg går"

   


  Gårsdagen var ein slik dag der eg berre mått pushe meg sjølv litt. Det var ein slik kveld der værgudane ikkje spelte på lag, føret var trått og tungt.

  Målsetning: 20 kilometer skøyting, halde same tempo i alle rundane, og ikkje bruke meir enn 1 time og 35 minutt. Totalt forbode å stoppe opp eller gå. Same tempo heile vegen. No Xcuse

  Det er klart at ein kjenne at ein varm dusj hadde gjort seg idet den første runda er unnagjort, men so har eg sagt til meg sjølv at i kveld blir det hardkøyr. Og då skal det fullførast.
  På veg ut i tredje runde kjenner eg at vassblemmene kjem i den eine handa, eg har valt feil hanskar til slikt vær. Bomull , re3gn og kork en på stavane gir friksjon, og brannsår. Men eg skiftar grep med jamne mellomrom.

  Ekstra motiverande er det å sjå sporteikna på at ein lokal kjendis har kommt inn i løypa, eg ser dei er på veg opp mot femmarsløyfa idet eg går ut i trearen, eg seier no til meg sjølv ; No skal eg gå teknisk perfekt og klare å nå att den sprekingen før han går ut mot Damefallet
  (Damefallet = ein haug ute i langløypa, riktig flott område)

  Eg fokuserar og ser for meg kor langt kjenningen har gått, og korleis eg må jobbe i motbakkane og siste flata for å nå han igjen og seie god tur før han forlet løypa.

  Eg rakk det med 50 meters margin !

  Og så var det ei siste runde, 5 kilometer, på same gir som dei 15 første kilometerane. Og eg skal ærleg inrømme at det gjorde godt å komme i mål, innanfor krava eg sette til meg sjølve. Blemmer på hendene, to liter vatn i lommene gjer sitt. Men sånn fysisk så skulle eg klart nokre rundar til, men ikkje i same tempo.

  Lærdommen etter ei slik økt, -et rikeleg rett etterpå, ellers får du ein helvetesdag på jobb dagen etter.


  Snakkar av erfaring :)
  "Eg spelar ikkje ein basketball, men eg har ein dunk på tunet"


   

   #langrenn #fischer #viljestyrke #uthaldenheit #gnagsår #restitusjon #dagO2  Skriv en ny kommentar

  hits