• Forside
  • Add meg
  • Hjortefot
  • MEDIA
  • SPONSORER
  • 4

    #GRILLTIPS - få perfekt røyksmak på kjøttet

    Hva gjør du når du vil ta grillingen ett stort hakk videre?
    Det eneste stedet vi har noe å lære av amerikanerne er ved grillen.
    Påska er rett rundt hjørnet og da starter grillsesongen for alvor, tonnevis av sommerkoteletter og grillribber fordøyes i lystig lag.
    Sunt og svinaktig godt :)

    Trikset er ganske enkelt og noe alle grillsjefer klarer.
    Først av alt,  alle grillsjefer med respekt for grillkunsten bruker kullgrill. Det er et ufravikelig krav.

    Gassgrill er for amatører og menn uten særlig høy machofaktor og selvrespekt.
    Til grillrøyking bruker jeg spon av Hickory, det gir en velbalansert nyansert røyksmak, og en fin farge på kjøttet.

    Hvis du trodde at Gildes sommerkoteletter var røkte koteletter, da vil du få en ahaopplevelse av skikkelig røyksmak.
    Dette er ekte, ikke injisert eller sprayet på. Dette er røyk, smakfull røyk.

    Prøv med svinekoteletter og svinefilet, det er det reneste og sunneste kjøttet i butikken.
    Skyter du din egen mat ? Hjort og gås smaker også bra på grillen.



    Slik setter du en ekstra spiss på grillkjøttet.


    -Kull og tennvæske får spalte seg sammen i ca 15minutter før du fyrer opp.
    -Når grillen er klar og har passelig strålevarme legger du på kjøttet (ikke i frossen tilstand)
    -La kjøttet få frese litt på hver side, ca 2/3 ferdig.




    // Flytt kjøttet til hvilesiden av grillen, og fyll på røykspon av typen Hickory.

    // Legg på lokket slik at alle flammer dør ut.



    // 15 minutter er alt som trengs. Du har nå velsmakende og saftige Hickorykoteletter.



    // Hickoryrøkt svinekotelett med finhakket løk, isbergsalat, mais og Tine ekstralettrømme.




    Jeg bruker røykspon fra SMOKAI 
    Det er godkjent til næringsmiddelbruk og gir perfekt resultat hver gang.


    #smokai #grill #grilltips #vår #blogg #mat #kosthold



    Lena Adele

    01.04.2014 klokka 21:41
    Godt tips! Ha en fortsatt fin dag :-)

    Kristian Myrmæl

    01.04.2014 klokka 21:41
    Lena Adele:
    Takk!

    Mona Therese

    02.04.2014 klokka 10:41
    Mm så utrolig godt ut :)

    Kristian Myrmæl

    03.04.2014 klokka 07:08
    Mona Therese:

    Det er himmelsk, i dag skal laksen på grillen :)

    Skriv en ny kommentar

    hits