• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 4

  STATEN DREPER ROVDYR FRA HELIKOPTER

  I dag kunne jeg lese i lokalavisen at staten har vært ute og bedrevet jervejakt med hjelp av helikopter, IGJEN!
  En jervetispe ble drept under helikopterjakten, og tidligere har statens naturoppsyn forfulgt jerv med helikopter helt fram til hiet, for å deretter drepe jervetispen og ungene i hietSe artikkel  Som friluftsmenneske og jeger blir det fundamentalt feil og direkte umoralsk å "jakte" på en art som er regnet som truet, spesielt i yngletiden. Forkastelig og kvalmt er det.

  Merk deg at når staten driver med slik kaller dem det ikke for jakt, de bruker et fint ord som "uttak" eller "forebyggende uttak"

   

  Hovedårsaken til helikopterjakten er at man har funnet ut at sau på selvstyr har større sjanse for å overleve dersom man utrydder alle rovdyr i beiteområdet. Det stemmer sikkert,  men det er fortsatt like forbanna kvalmende å se bilder der staten driver forfølgelse med helikopter, og dreper truede dyrearter og det hjelpeløse avkommet i hiet.

   

   

  Det er en skam.

   

     Dag

  23.04.2012 klokka 21:00
  Så sant, så sant.

  Fundersam

  24.04.2012 klokka 10:45
  Mon tru om det ikke er billigere å leie inn en gjeter enn å leie helikopter? ;)

  Kristian Myrmæl

  24.04.2012 klokka 12:59
  Fundersam: skulle tro det.

  onlyamemory

  25.04.2012 klokka 09:06
  NÅ ble jeg irritert. Når et dyr er utrydningstruet så skal det ikke jaktes på uansett om det er gjetere, jaktfolk eller KONGEN som står bak hagla. Og i helikopter?! fy så late dem er, nå ser vi hva skattepengene våre går til..

  Skriv en ny kommentar

  hits