• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 0

  ENDELIG FANT JEG UT AV PROBLEMET

  // Smekkerheten selv //


  For noen år siden falt jeg pladask for en italiensk skjønnhet, hun hadde to løp, ett løp for grove ladninger, og ett smalere løp for presise ladninger. Jeg var fast bestemt på at hvis jeg en eller annen gang skulle kjøpe et såkalt kombinasjonsvåpen så skulle det være så hendig og lekkert som mulig. Jeg ville også ha et kaliber som de færreste bruker, og det måtte være en R-patron, eller et kombikaliber som det kalles. Litt dyrere er det ja, men mer praktisk og noe for en feinschmecker som trakker sine egne stier på sin vei mot nye jaktmarker.

   

  Våpenet hos forhandleren hadde kammer for 7x65R, et allsidig storviltkaliber. Denne frøkna dekket alle mine behov. Helt til jeg prøveskjøt og ikke forstod hvorfor kun to av tre skudd satt i blinken, og hvorfor varmespredningen var så stor. Det skal vært varmespredning på slike smekre våpen, men dette var i overkant. Jeg måtte sikte svært langt nedover på blinken for å bestå skyteprøven for storviltjakt.

   

  Varmeklatring/spredning kommer av at løpet er så opphetet at det utvider seg, noen 0,1+millimeter varmeutvidelse på våpenet kan bli til en halvmeter på blinken. Ikke bare kan, det ble faktisk mange centimeter etterhvert.

   

  Jeg fattet de bare ikke, og frustrasjonen kom sigende, og spesiellt irriterende er det når jegere med gammelt russisk stål made in finland av kinesere klarer bedre samlinger med sitt fæle mellomrom mellom løpene. Det blir ikke bedre når taigagubben gang på gang minner meg om at han skjøt en rype på 100-meters hold med åpne sikter.

   

  Jeg måtte til bunns i dette, og kontaktet børsemaker. Han var veldig usikker på min mistanke om at forskjeftet var for trangt. Men han avsluttet samtalen med at jeg kunne forsøke å ta av forskjeftet og skyte uten. Da kunne ihvertfall det elimineres.Og det er noe av det smarteste jeg har gjort, de tre skuddene satt tettere enn noe jeg har sett skutt med kombivåpen før. Presisjonspotensialet er der, men forskjeftet har spilt meg et puss.

   

  se bilde av blinken her


   

   

  Det blir spennende å se om børsemakeren får fikset det, for da vil jeg har bygdens mest presise kombivåpen :)

   

  Stikkord:


  Skriv en ny kommentar

  hits