• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 4

  HVILKEN KAMUFLASJE?  Jeg får stadig spørsmål om hvilken kamuflasje og hvilke jaktklær jeg benytter under jakt. Og jeg kan med en gang si at det varierer veldig. Her skal jeg prøve å forklare litt nærmere. Jeg har ingen fasit, men jeg har noen favoritter og meninger om den ultimate jaktbekledningen.

     Landskapet avgjør hvilken kamuflasje som er mest hensiktsmessig.

  Hovedsaklig bruker jeg faktisk mest ensfarget jaktdress, jeg er kjedelig store deler av jakttiden. For tiden er det Magasinets Dovrefjell Jeger'n som brukes mest,  den har en grønn olivenfarge som passer godt med terrenget under tregrensa, samtidig som den har perfekt passform, den er vanntett og lydløs. Det er svært viktig for meg at jaktklær er laget i et materiale som ikke vekker en av byttets sterke sanser, hørselen.

   

   

  Som nevnt, lanskapet avgjør hvilken kamuflasje som er best egnet, i fjellheimen er det variert natur, alt fra mosegrodde berg der "fjellduken"-mønsteret er i sitt ace, men ulempen er at produkter som bærer dette mønsteret bråker mer enn et middels pukkverk i full drift. Og da er vi tilbake på scratch med en gang. Med mindre man skal sitte lenge og helt i ro, altså HELT i ro til et intetanende bytte kommer slengende forbi. En fjellduk kan være kjekk å ha med i sekken dersom været slår om. Slik det ofte gjør her på vestlandet.

   

   

  Den dressen som du ser på bildet er faktisk mossy oak (selv om det ikke er norsk) min favoritt i fjellet dersom det er lyng og variert småskog, da lauvskog og busker. Min mossyoakdress er av den lette typen, den passer perfekt til kortere turer med kamera eller børse. Handicapet på slike lette dresse er gode lommer, eller mangel på sådan samt om det skulle hølje ned. Men mønsteret passer godt med landskapet med lyng og småbusker. Den er så mørk at den passer til jakt i lavlandet også.

   

   

  Så det ultimate må være en vanntett, lydløs dress med mossyoakmønster, og ikke glem gode lommer med glidelås :)

  Det er viktig!

   

   

   

   

   

   

  Stikkord:


  A little bit of all that's sweet

  17.04.2012 klokka 22:24
  Det hjelper ikke at dressen er lydløs om man skulle hatt med seg meg, hæhæhæ :D

  Maiken - Med I

  17.04.2012 klokka 23:38
  kjempe smart og godt innlegg :) Den dressen, er det noe av det samme materialet som jervenduken? Mønsteret ser jeg er det samme! Eller veldig likt i alle fall!

  Kristian Myrmæl

  18.04.2012 klokka 23:59
  Maiken: Materialet er helt forskjellig, mønsteret er litt forskjellig også. Jervenduken er mye lysere, og mer bråkete i bevegelse.

  Dette mønsteret heter mossy oak. :)

  Kristian Myrmæl

  19.04.2012 klokka 00:03
  A little bit of all that's swe: Skikkelig bråkebøtte ? :)

  Skriv en ny kommentar

  hits