• Forside
 • Add meg
 • Hjortefot
 • MEDIA
 • SPONSORER
 • 12

  L for Lavkarbo eller L for Latskap?
  Det jeg er veldig skeptisk til er alle disse lavkarboprestene som etter eget forgodtbefinnende ødelegger folkehelsa totalt.

  Heldigvis ser de fleste nå galskapen i filosofien om å spise seg smal og sporty. Du kan sikkert bli smal utvendig, men sterk og sporty blir du aldri av å spise usunnheter i bøtter og spann, ikke får du særlig til muskler heller.Det er kun fysisk aktivitet som redder helsen din.

  En erfaren idrettsmann og mentor i skisporet sa at han en gang opplevde å gå tom for karbohydrater, og den følelsen skal være rimelig lik den følelsen diabetikere får rett før de får føling. Og det vet jeg stemmer.

  Jeg har selv opplevd å bli skjelven og slørete i synet ved lengre turer hvor jeg har glemt å spise før turen.
  En gang var på rypejakt, der ble jeg redda av en halv snickers som en annen jeger hadde med, i slike situasjoner er faktisk så lite som ei banan verdt sin vekt i gull.
  Jeg brukte 5 minutter på å komme over et sauegjerde, et gjerde jeg vanligvis spretter fort over. I det flakkende blikket, skjelvende og sviktende balansen var jeg langt ute å kjøre, det var som en vond rus, beina skalv, jeg var skremt, og skjønte ingenting.

  Det jeg lærte den gang og aldri kommer til å glemme er at før ei hard og lang økt må du få i deg nok karbohydrater, ellers kan det bli en ubehagelig tur. Dette gjelder oss alle,  enten du er sporty og spretten som et rådyr, eller underkondisjonert wannabee som meg, vi trenger karbohydrater.

  For kort tid siden kunne tabloidene slå stort opp at foreldre ville ha lavkarbomat i skole og barnehage.

  Da er vi kommet skikkelig på villspor, og det grenser til , eller er ganske nært barnemishandling. Det er faktisk et forslag til mishandling av barn.

  Mangel på karbohydrater svekker læreevne, kroppens utvikling og påvirker hjernen i negativ retning.
  Lavkarbodiett på barn er like sunt som å gape over et eksosrør på en gammel traktor.

  Gidder ikke disse foreldre ta barna med på tur lenger? Flott vinterlandskap, gule appelsiner, frisk luft og kanskje deling av en kvikklunsj, det er lov på tur.


  Ut i løypa folkens, det er rikelig plass, det er gøy, og ikke minst langt sunnere enn allverdens dietter og latskapsfilosofier.

   

   

   

   

   

   

   

  Stikkord:


  aproblemgirl

  12.02.2012 klokka 00:54
  Fin blogg! Komentar tilbake ?
  HEHE ja si det !

  Martine Alice

  12.02.2012 klokka 01:01
  Ha en fantastisk dag videre <3 Søt blogg ! klemz <3

  Koselig med en kommentar tilbake <3

  Kristian Myrmæl

  12.02.2012 klokka 01:03
  aproblemgirl:

  Takk!

  Kristian Myrmæl

  12.02.2012 klokka 01:05
  Martine Alice:

  Takker!

  Kristian Myrmæl

  12.02.2012 klokka 01:06
  Sunniva Y.:

  Bildet taler vel for seg ;)

  emilie

  12.02.2012 klokka 01:47
  sammen med denne lavkarbo-bølgen kommer det til å følge nok en bølge, bare med høyt kolesterol og mye dårligere helse enn det de startet med i utgangspunktet. kommer nok til å ramme spesielt de som ikke trener i tillegg. huff .... at de har samvittighet! mye bedre å trene jevnlig og spise sunnere, man føler seg i tillegg så mye bedre og friskere! og ikke minst kan man ha god samvittighet.

  Kristian Myrmæl

  12.02.2012 klokka 01:52
  emilie:

  Kunne ikke vært mer enig!

  Hege Kristin

  12.02.2012 klokka 01:53
  enig:)

  love & happiness

  12.02.2012 klokka 05:14
  ok, ok, ok.

  Nå får jeg nok retta noen slemme blikk mot meg.

  Jeg lever nå på lavkarbo diett, og ja jeg er super fornøyd! Jeg går ned i vekt og føler meg mye bedre med meg selv.

  Før dere siere noe mer, jeg veide over 90 kg da jeg begynte, jeg har slete med vekta hele livet, jeg er matkresen så slikt som frukt og grønt klarer jeg ikke å spise, nei det funker ikke å prøve helt til du liker det, skal jeg spise det som dere sier er sundt så ender jeg med å kaste opp hver gang, vil ikke si at det er mye sunnere,

  Og ja jeg trener i tillegg. Skal si meg enig at lavkarbo er med på å skape fram hlyt kolesterol og slikt. Og barn skal selvsagt ikke gå på dette!!

  Men dette her er faktisk den eneste dietten som har fungert for meg, enda eg har gjort den om litt til min egen, siden jeg ikke er så glad i fett.

  Men det å kutte ut karbo har hjelp meg masse, og det hender seg at jeg spiser pizza å slikt, og jeg går fortsatt ned, dette her er en endring i livet mitt, slik at en dag kan jeg bli gravid, ikke slite med smerter i bein og rygg pga overvekt.

  Det er nok lett for å si at å spise sundt og trene så går du ned i vekt, men det fungerer ikke for alle, for meg fungerte det ikke å spise vanlig kost og trene jeg la bare på meg.

  jeg vil heller dø av lavkarbo, enn å dø av overvekt og 180 kg på kroppen!

  natalie

  12.02.2012 klokka 08:01
  Tror bare at folk har fått veldig forskjellig syn på lavkarbo. Noen som har bytta om livsstilen sin til lavkarbo vet rett å slett ikke hva de driver med og gjør dermed alt som man ikke skal gjør. Og det er ofte dette vi får høre i media.

  Det er ikke bare å begynne på lavkarbo, man bør lese og sette seg virkelig inn i det først. Gjør man det på riktig måte så er lavkarbo en flott måte å få en bedre helse på. Men det er invidiuelt, passer ikke for alle. Alle må finne sin egen vei. Om det er Grethe Roede, lavkarbo osv. Heldigvis bestemmer man over sin egen kropp.

  Dessuten så er det et flertall av de som virkelig driver med lavkarbo seriøst som går jevnlig hos lege den første tiden bare for å se forandringene i kroppen.

  Det har nemlig jeg gjort og alle mine prøver har blitt forbedret :)

  Michelle ,story of my life!

  12.02.2012 klokka 08:36
  Voksne må gjøre gjerne gjøre som de vil. Men å sette barn på denne eller hvilken som helst annen diett uten at det er nødvendig er jeg ikke for. Hadde kosten ibhg blitt lavkarbo hadde jeg krevd å smøre med egen mat istedenfor. Barn trenger energi og karbohydrater med det tempoet de holder!! Og etter min mening trener vi voksne det og;)

  Skriv en ny kommentar

  hits